Зачудих се тук ли да пиша, в мунданната ли или в ретроградната тема, но реших, че май тук е най-добре. Наложи ми се да разгледам границите на предстоящото ретроградие на Венера. Обичайно гледам кога влиза в сянка, началото му, края и излизането от сянка. Понякога се запъвам да видя и стационарните дни, но този път прескочих.
При предстоящото ретроградие ми направи впечатления едно заиграване с Марс. Това е първият й валс, който ще наблюдавам и с малко повече познание - при предното през лятото на 2015 - тъкмо започвах да се занимавам
Та при влизането в сянка - Венера вкзалтира на поселдните градуси на Риби, а Марс е на трона си на първите градуси на Овен. Към 5 градуса орбис - сходящ съвпад в 6 мунд. дом. Явно ще има заигравки
Още повече, че по това време се заформя тао с връх Меркурий/Плутон на ИС и в 1/7 дом опозиция на Юпитер и Уран.
При началото на ретроградието - Венеа продължава да тича след МАрс - вече на негова територия - в Овен, но ги селят повече градуси, макар и по-бърза, като тяло - Венера изостава, поради предстоящото ретроградие - петте градуса орбис - при влизането в сянка, вече са 12 гр
В този момент - Марс излиза от съвпад с Уран опозиция на Юпитер. Слънцето, Меркурий и Нептун са в съвпад в Риби. А луната е анаретна в последен градус на екзалтация в Телец. Огън и жупел ще се сипе на главата на Венера, а стелиумът в Риби може би предполага ефект "счупен телефон"
Изглежда и телешките и везнишките акценти ще са уязмини
При края на ретроградието - Венера е успяла да избяга в Риби, все пак там намира убежище
и на всичкото отгоре в точен секстил с Марс, който е заточен в Телец - ще им уври главата май на "Марсовете" :08: :clap: :91: Венера съвпада с Хирон и заедно квадратират Сатурн на последни градуси на Стрелец, а той пък тригонира точно съвпада Слънце-Уран на МС. Изглежда сатурнов компромис от страна на Венера ще е решение.
И последно - при излизането от сянка - Венера си е пак заточена, естествено, но и в опозиция на Юпитер, чийто диспозитор е.
Не съм качила карти, защото предполагам всеки ще си ги гледа в софтуера, който ползва, но ако предпочитате с карти тук - ще кача