Автор Тема: Венера  (Прочетена 312982 пъти)

Лисана

• Sr. Member
  • Публикации: 442
Re: Венера
« Отговор #1155 -: Февруари 11, 2025, 02:47:02 pm »
Венера и луната се виждаха в много  зрелищна конфигурация преди една седмица в Риби. Сега се виждат две ярки звезди, предполагам другата е Меркурий?

Другата "звезда" беше Сатурн.
От отсрещната страна на небосвода Юпитер и Марс също са с не лоша видимост.

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13925
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #1156 -: Февруари 11, 2025, 04:48:50 pm »
Венера /Venus видима в западна посока, на 9ти Марс с Луната, Юпитер също се вижда, както и Регул...
Марс на испански е Marte , Luna llena (Луна йена) е Пълнолуние, пълна Луна буквален превод

Сафо

• Hero Member
  • Публикации: 7796
« Отговор #1157 -: Март 23, 2025, 06:56:24 am »
Слънце/Венера долен съвпад 2*на знак Овен.

Av

• Newbie
  • *
  • Публикации: 43
« Отговор #1158 -: Март 24, 2025, 09:57:35 pm »
Здравейте,
През 2021 когато венера беше ретроградна и преминаваше през моят 4 дом ми се отвори възможност за покупка на имот. Пропуснах тази възможност и много съжалявах.
Сега преди няколко дни отново дойде само при мен едно апартаменче и много ми хареса.
Венера управавлява целият ми хороскоп асц Телец съм.
Венера ми транзитира през 11 дом, направи ми опозиция към натална венера, Слънце и Меркурий, а Меркурий ми управлява 2-ри дом.
Сега, имам оферта, още не съм дала моята. Проучвам банките, но още не действам.
Проблемът е, че не мога да отлагам до 11-ти април представянето на моята оферта.
И по този повод искам да ви попитам как бихте действали  вие  при подобен казус?
Знам, четох, че при ретро Венера не се взимат пари, не се правят сделки, но не знам как да подходя. Процедурата по сделката със сигурност ще бъде след 11.04, но все пак преди това трябва да съм договорила заема от банката, да съм дала оферта, да съм капарирала апартамента.

Въпросът ми е: може ли поне само да се договарят финансови условия, а същинското подписване и получаване на парите както и придобиване на имот да е след ретро Венера?
Или преговорите изцяло трябва да са след ретро Венера?
Благодаря
« Последна редакция: Март 25, 2025, 09:15:19 am от Av »

Люба

• Hero Member
  • Публикации: 1293
« Отговор #1159 -: Март 25, 2025, 04:08:53 am »
Щом Венера управлява хороскопа, значи е имало множество случаи, в които да се докаже ретроградното й влияние. Не е само 2021, на всеки год и половина има проявление. Беше ли успешно преди, за да очаквате благоприятно развитие сега?

Av

• Newbie
  • *
« Отговор #1160 -: Март 25, 2025, 06:35:16 am »
Щом Венера управлява хороскопа, значи е имало множество случаи, в които да се докаже ретроградното й влияние. Не е само 2021, на всеки год и половина има проявление. Беше ли успешно преди, за да очаквате благоприятно развитие сега?
Люба, благодаря за отговора.
Не стигнах до сделка предишният път, защото се изплаших от по-големият заем. Иначе щяха да станат нещата. Нямах спънки относно получаване на пари от банката. Но нямах много кеш-мой за да мога да се подпомогна. Това ме изплащи.Не го купих но след това съжалявах години.
Значи вашият съвет е да изчакам до 11.04?
Истината е, че и аз искам да изчакам, но не знам как да подходя…
Моят час е правен след ретификация. Че съм асц Телец, Телец съм, но пък се чудя защо точно в ретро Венера ми излизат такива възможности за покупка на апартамемт? На това място много искам да купя, много!
Притеснявам се и, че сега говоря с банки и поради ретроградността няма да сполуча с най-добри условия, но аз трябва да проучвам какво могат да ми дадат.

Бихте ли ми помогнала със съвет?
Благодаря, че че се включихте :)
П.С. Сега проверих, че през 2019 Венера не е имала ретроградност. Тогава ми излезе много изгодна възможност за покупка на първото ми жилище, след като бях търсила с години. Не е мечтаното, но цената беше подходяща за мен.
« Последна редакция: Март 25, 2025, 09:17:01 am от Av »

Люба

• Hero Member
  • Публикации: 1293
« Отговор #1161 -: Март 25, 2025, 10:47:05 am »
Ами щом не е ставало, значи не е трябвало да става.
И изобщо, ретроградна Венера срещу собствената, сигурно ли е, че наистина го харесвате!?

Аз си имам важна Венера вкъщи и в неговия случай определено е добре да се усмири и подмине, ако е възможно.

Av

• Newbie
  • *
« Отговор #1162 -: Март 25, 2025, 04:17:01 pm »
Ами щом не е ставало, значи не е трябвало да става.
И изобщо, ретроградна Венера срещу собствената, сигурно ли е, че наистина го харесвате!?

Аз си имам важна Венера вкъщи и в неговия случай определено е добре да се усмири и подмине, ако е възможно.
Сигурна съм. И за мен е съранно защо се получава така. Вероятно часът пак трябва са се “намества”.
Благодаря Ви ♥️

akruks

• Hero Member
« Отговор #1163 -: Март 25, 2025, 04:56:47 pm »
Сигурна съм. И за мен е съранно защо се получава така. Вероятно часът пак трябва са се “намества”.
Каква връзка има часът, който определя градусите на Асцендента и разположение на домовете, като при всички случаи Венера за този ден си е в даден градус и знак, и няма как да я наместите в друг градус и знак? Лунното затъмнение сега е било над твоята Венера в 5д. – дома на творчеството, децата, на любовта и харесването също. Луната е У3, У4 , покупка, договаряне на недвижима собственост. При теб финансовия дом 2 се управлява от Меркурий, така че като тръгне напред действай. Венера е свързана с твоята личност и донякъде с ежедневието, дали е ретро или директна, все е в падение по знак. Юпитер е по-важен при теб за банкови операции и кредити, а в момента ти квадрати Венерата, а това предполага големи и ненужни разходи, не му е сега времето да харчиш и пазаруваш, каквото и да е. 

Av

• Newbie
  • *
« Отговор #1164 -: Март 25, 2025, 05:54:29 pm »
Каква връзка има часът, който определя градусите на Асцендента и разположение на домовете, като при всички случаи Венера за този ден си е в даден градус и знак, и няма как да я наместите в друг градус и знак? Лунното затъмнение сега е било над твоята Венера в 5д. – дома на творчеството, децата, на любовта и харесването също. Луната е У3, У4 , покупка, договаряне на недвижима собственост. При теб финансовия дом 2 се управлява от Меркурий, така че като тръгне напред действай. Венера е свързана с твоята личност и донякъде с ежедневието, дали е ретро или директна, все е в падение по знак. Юпитер е по-важен при теб за банкови операции и кредити, а в момента ти квадрати Венерата, а това предполага големи и ненужни разходи, не му е сега времето да харчиш и пазаруваш, каквото и да е.
Акрукс 🙂 много благодаря. 🙂 Ох много благодаря за анализа за Венера, че яко се бях спекла.
А да попитам аз съм с ретро Меркурий натално. В този случай пак ли да чакам да стане директен и да действам. Всъщност аз проучвам сега банки. Мисля, че ще задействам активно нещата точно като свършва ретро Меркурий.
Добре, а кога му е времето да пазарувам?На мен този имот ми хареса и на това място. Изложението е хубаво. Абе хареса ми много.
« Последна редакция: Март 25, 2025, 11:25:39 pm от Av »

akruks

• Hero Member
« Отговор #1165 -: Март 25, 2025, 06:19:42 pm »

А да попитам аз съм с ретро Меркурий натално. В този случай пак ли да чакам да стсбе директен и да действам. 
ДА, покупки и подписване на договори при директен Меркурий по транзит!

Av

• Newbie
  • *
« Отговор #1166 -: Март 25, 2025, 07:38:14 pm »

А да попитам аз съм с ретро Меркурий натално. В този случай пак ли да чакам да стсбе директен и да действам. 
ДА, покупки и подписване на договори при директен Меркурий по транзит!
Акрукс, и на всички вас Благодаря мнооооогоооо! ♥️

Сафо

• Hero Member
« Отговор #1167 -: Март 27, 2025, 08:41:24 am »
Венера ретроградна в критичен 0*на знак Овен,готова да се гмурне отново в Риби.

Сафо

• Hero Member
« Отговор #1168 -: Март 28, 2025, 06:25:20 am »
Венера с Нептун отново.Силни изяви по темите.