Карта на новолунието на 21.03.23г,ден след пролетното равноденствие.В 0*на знак Овен.
Особено новолуние в кардинален знак,критичен градус,диспозиторът- Марс е в последни градуси на близнаци ,съвпад Бетелгейзе.Меркурий се отделя леко,но все още изгорен.
В картата ,с координати за София,лунацията попада в 6ти дом-домът на здравето,работата,домашните любимци,ежедневието и т.н.
Асц е във Везни,силна Венера в 7ми дом,съвпад СВ,но почти на к8.Картата е нощна,Венера е отлично разположена,на трон,ъглова,в собствена терма,но ранена от Сатурн.Аспектът е разходящ,което отслабва силата на действие.Сега можем да проверим как действа силна и добра планета.Венера не вижда асц,в земния телец,финансово /материално ориентирана,но и с любов към земя,гора,градини,цветя,храна.Венера е упр.на 1 и 8ми домове,тя е бенефик,в тази карта на трон,може би ще има хубави нововъведения,ритуали,тържества,пари,показност.
Слънцето упр.11 дом,Луната -10д -промени в партийни и всякакви съюзи,сдружения,колективи,но 6ти дом е “лош",може някой да подаде оставка,да стане от шеф-слуга,да му падне авторитета ,или да е уволнен.Някой на висока позиция.
Юпитер е в 7ми дом-ъглов ,упр.на 3 и 6 домове.
Лунацията се управлява от Марс ,за локациите ,държави,градове и т.н на лично ниво,ако докосва планети,точки,вероятно ще има кардинални обрати,промени по Марс в близнаци,а какво е Марс?!