Автор Тема: Броят на браковете в наталната карта  (Прочетена 20420 пъти)

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
Re: Броят на браковете в наталната карта
« Отговор #45 -: Юни 16, 2023, 03:45:34 pm »
Сафо, с раведена жена, да.
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Сафо

• Hero Member
  • Публикации: 7612
« Отговор #46 -: Юни 16, 2023, 03:56:17 pm »
Сафо, с раведена жена, да.
Рени, според мен, скорпионската Луна отпада. Взаимната рецепция Юпитер /Меркурий е силна, Меркурий тронов и ъглов.
Не познах, но благодаря за примерите.
Интересно ми е. 😊👍

Ребека

• Hero Member
  • Публикации: 4577
« Отговор #47 -: Юни 16, 2023, 06:26:21 pm »
И аз, реших че и в двете показателите са Без ,но явно само в твоята Рени , е вярно.Но не се знае още де...дали няма да сглупиш след време на стари години.  ;D Не съм Акрукс,но сигурно има предвид Марс в 1ви каре Меркурий У7.

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13755
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #48 -: Юни 16, 2023, 06:51:43 pm »
Не съм Акрукс,но сигурно има предвид Марс в 1ви каре Меркурий У7.
Akruks е спала докато гледа, а и си имам проблеми с техниката от доста време насам – губя образ на лаптопа, разбит отвсякъде вече... На картите хвърлих бърз поглед и побързах да коментирам, докато не съм загубила образа; червените линии от Юпитер към Слънце и СЛВ съм запаметила като опозиция към Слънце и Меркурий, не съм имала предвид Марс в играта, не съм имала и време да разглеждам диспозиторите на У1 и У7, а трябва...
При анализ на този дял в натала разглеждам също Юнона, Лилит – познати без брак имат Лилит в 7д., други с разпадащи се бракове имат Уран в 7д., но при всички случаи е необходим обстоен анализ на целия натал, а не само по един-два показатели да се прави крайно заключение. На малката ми дъщеря в натала никъде не се вижда, че на 30г ще погребе мъж, но е факт, за огромно наше съжаление, че детето от тригодишно расте без баща.

Сафо

• Hero Member
« Отговор #49 -: Юни 16, 2023, 09:31:28 pm »
Честито и от мен! 😉
И така, от първо лице, с примери, изживяно/преживяно, най-добре се учи.

Благодаря, Сафо!

-

И пак не оставам без допълнителни въпроси.

При Юпитер У7 е в Скорпион (примерно на 6 градуса), ако Сатурн беше примерно на 0 градуса и 30 минути в Риби - това щеше ли да се брои за сходящ квадрат на излизане на Юпитер от знака?
Юпитер в скорпион в 6* няма да направи сходящ тригон със Сатурн в 0*на риби ,освен ,ако не е ретрограден(Юпитер),защото при движението си назад,в някакъв момент има вероятност да срещне с тригон Сатурн.Аспектът е разходящ.

Сафо

• Hero Member
« Отговор #50 -: Юни 17, 2023, 08:22:20 am »
Акрукс,на малката ти дъщеря к7 е съвпад Плеяди,в близост до Алгол.Управители на 7ми дом-Марс,Луна,Венера.Ако к7,и или управителите са зле поставени и или ранени от малефици.Статуса,к10,се разглежда ,за да се прецени,като възможност за брак/вдовство/развод и т.н.Не е възможно да не е "написано"в натала.Но,относно наталите на нашите близки,ние обикновено сме прекалено пристрастни и не виждаме обективно нещата.
Това е като хирурга,който не оперира сърцето на детето/съпругата,защото прекалената емоционалност води до грешки.

Сафо

• Hero Member
« Отговор #51 -: Юни 17, 2023, 10:35:31 am »
Картата е на жена.Относно бракове.

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13755
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #52 -: Юни 17, 2023, 12:06:48 pm »
Акрукс,на малката ти дъщеря к7 е съвпад Плеяди,в близост до Алгол.Управители на 7ми дом-Марс,Луна,Венера.Ако к7,и или управителите са зле поставени и или ранени от малефици.Статуса,к10,се разглежда ,за да се прецени,като възможност за брак/вдовство/развод и т.н.Не е възможно да не е "написано"в натала.Но,относно наталите на нашите близки,ние обикновено сме прекалено пристрастни и не виждаме обективно нещата.
Това е като хирурга,който не оперира сърцето на детето/съпругата,защото прекалената емоционалност води до грешки.
Малко е далече ДС от Плеяди при нея, също и от Алгол, АС е в 27* Скорпион, Венера е в Дева в 10д в точен секстил с Плутон в 12д. , в широк секстил с Марс, също в 12д., съвпад с К12. МС при нея е съвпад с моя АС в Дева, Меркурий в Скорпион в 12д съвпад със звездата Агена и с АС. Има обаче Тау между светилата и Сатурн, Луната в края на 8д съвпад с Лилит, нейният мъж също имаше Луна в 8д съвпад с Лилит, само че в Овен, страдаше по ранната загуба на майка си.

Рени

• Hero Member
« Отговор #53 -: Юни 17, 2023, 05:49:38 pm »
И аз, реших че и в двете показателите са Без ,но явно само в твоята Рени , е вярно.Но не се знае още де...дали няма да сглупиш след време на стари години.  ;D Не съм Акрукс,но сигурно има предвид Марс в 1ви каре Меркурий У7.

Ребека, не е до сглупяване- пада ми се, трябва да го случа. ;)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

starinthenightsky

• Hero Member
  • Публикации: 1640
    • Beauty explorer
« Отговор #54 -: Юни 17, 2023, 09:19:08 pm »
Каква е логиката сходящите аспекти в рождена и хорарна карта да се разглеждат според зависи ? Тука има, тука нема. 
Логиката е че само лични планети, като управители на седми, могат да имат сходящи аспекти. Трансатурновите, дори и с аспект, не са лични сигнификатори. Ако разглеждаме според зависи, то имам сходящ и на У7 и на Слънце, че и на Марс. Брак по правилата, на теория.
Без участието на оста асцендент - десцендент, дори и при сходящи аспекти, как и къде ще срещнеш партньор ?
« Последна редакция: Юни 17, 2023, 09:42:41 pm от starinthenightsky »

Рени

• Hero Member
« Отговор #55 -: Юни 17, 2023, 10:22:34 pm »
Логиката е, че на 13.04.1969 г, в посочената карта, Марс и Венера имат точен тригон, защото транзитна Венера, към 19.03.1969 г е стационарно-ретроградна и е по-бавната планета. В хорарна карта, при зададен въпрос, със сигнификатори Венера и Марс, към 19.03.1969 г, се запазва правилото Венера - Марс,  бърза, по-бавен. И Меркурий е по-бърз от Слънце на тази дата.
Навсякъде в коментарите се разглежда връзката Асц- Дсц. При брак задължително и оста Мц- Иц.

Сафо

• Hero Member
« Отговор #56 -: Юни 18, 2023, 02:29:31 pm »
Ето Рени,има специфика,както обичаш да казваш,която ние пропускаме.
Значи задължително трябва да се вземе предвид скоростта на планетите.

starinthenightsky

• Hero Member
  • Публикации: 1640
    • Beauty explorer
« Отговор #57 -: Юни 18, 2023, 04:40:48 pm »
Здравейте,
отварям тема за броят на браковете в наталната карта, провокирана от една приятелка по темата - предопределен и до колко е живота на човек.
 Ясно, че всичко е написано в натала, но вярвам, че всеки един от нас се е запитвал дали съдбата му е предопределила или не брак.
 Мисля, че няма отворена друг подобна тема тук, но ако има, нека админа каже.

Лично аз, съм чела, нещо за аспектите на Слънцето и Марса в женската карта и аспектите на Луната и Венерата в мъжката карта, но не ми се вижда на практика това да работи.
Вие какво мислите ?
 :-*

Да виждате някъде в условието на авторката кардинални оси ? Темата не е нова. И друг път са обсъждани по форумите ...ами сходящите аспекти.
За целта на стъкмистиката, винаги можем да натъманим по някой показател, възможността появила се последствие, следварително. При реална възможност на хоризонта за брак, сериозна връзка, логично е да го разбираш като нещо, което може да случиш. Реално за това са нужни двама души. Не става с трябва. Насила хубост не става. Нито пък на всяка цена. В случай, че нямаш възможност за брак на хоризонта, а си проследила някаква закономерност от предишни свои връзки, това е само потенциал, без гаранции.

Рени

• Hero Member
« Отговор #58 -: Юни 18, 2023, 10:49:06 pm »
Сафо, може да се ориентираш за скоростта на планета по разстоянието или градусовата дъга между нея и Слънце,   дали е по реда на знаците или срещу тях.

Сафо

• Hero Member
« Отговор #59 -: Юни 19, 2023, 06:28:28 am »
Рени, пристрастна съм тук, за женската карта.
Но разсъждавам така:Меркурий, упр. на 7ми дом, няма сх. аспекти с нито една планета. Слънцето е по-бързо. Упр. на 1ви дом Юпитер , има сх. аспект със Сатурн, опозиция. НО Юпитер е ретрограден. Аспектът опозиция няма да се осъществи. Нощно раждане. Марс в 1ви дом. Малефик. И все пак, колко сходящи аспекта има Марс? Само със Сатурн, другия малефик в нощна карта. Възможност една, но някак не осъществима.Между уп. 1 и 7 ми домове няма връзка.
Възможността е налице,но поради факта,че зная статуса на натива до момента,разсъжденията ми са неадекватни.
Рени,благодаря за насоките!