Основно за времето се гледа IC , а във Везни е показател за приятно време. Това са дните, когато е приятно да се прекарат часовете навън, на чист въздух.
АС в Рак – мокър, но не е най-влажният знак; Луната в Дева може да донесе слаб ветрец и прохлада.
Луната попада във 2-ри дом, а нейният диспозитор Меркурий е изгорял до Слънцето в 8-ми дом. Това са все финансови домове и Пълнолунието ще осветли, ще извади наяве нещата, свързани с пари – наши и на партньорите, на заеми и дългове.
Пълнолунието на К№ - това е куспидата на 3-ти дом, по който са пътища, търговия, договори, както и съседните страни, сред тях са Турция, Гърция, Македония, Сърбия, Румъния и Украйна, с която сме съседки по море.
Дева е аналитичен знак, освен със здравето е свързан с техниката, с апаратура, по-конкретно свързана с морето, с газта, с фармация, тъй като управителят на знака Меркурий е в Риби.
Венера съвпад Марс в партньорския 7-ми дом, където е и Плутон, показва разбирателство като кучето и котката, ще има дрязги, но ще са силни заедно партньорите. Пълнолунието е в хармоничен аспект с Юпитер в 10-ти дом, управител на 6-ти и 9-ти домове, ежедневната работа ще е успешна, що се отнася до законодателна власт, съда, чужбина, туризъм, религия и висше образование.
При мен Пълнолунието попада в 12д съвпад с Уран У6, при голямото дете е в 4д., тригон с Уран, а при малката е в съвпад с Юпитер в 9д. - предстои ѝ разходка до чужбина.