Автор Тема: Пълнолуние и Частично лунно затъмнение 18 септември 2024г.  (Прочетена 2669 пъти)

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13751
    • https://victoryastro.blogspot.com/
На 18 септември 2024г. в 05:34ч. настъпва Пълнолуние в 25°40' Риби, което е Частично Лунно затъмнение и ще може да се наблюдава от територията на нашата страна.
Пълнолунието отваря коридора на затъмненията, който ще бъде затворен със Слънчевото затъмнение на 2 октомври 2024г. Внимание е нужно в средната точка на коридора, където е най-тъмно, на 25 септември, тогава в ранните следобедни часове Луната съвпада с Марс в 11° 55' Рак, което се случва в самия край на дома на здравето и в съвпад с партньорската ос.
Пълнолунието и частично лунно затъмнение попада в партньорския дом 7 в хороскопа, построен с координати на българската столица. В съединение с диспозитора си Нептун на К8 и секстил с Уран в 9д, близо до МС, който съвпада с Алциона, звезда от Плеяди с негативно влияние. Със стария у-л на знак Риби е в квадрат. В куинконкс е с Венера, която съвпада с щастливата звезда Спика. Но като цяло, Пълнолунието в Риби в седми дом, заедно с Нептун и сатурн в същия дом, ще извади на показ неща около партньорства и коалиции, било измами или илюзии, но нищо няма да е ясно, а забулено в сянката на затъмнението, ще е пълна мъгла кой с кого и защо си партнира. Слънцето с Уран и Плутон образуват Голям тригон, а Уран с Плутон и Луна/Нептун заформят Бисекстил. Заедно образуват конфигурация "Корабно платно" – според определението му, това не е "ленивият" Тригон, защото на Тригона му позволяват да лентяйства, а от Секстила идва предложение от варианти. Иначе, въпреки че тези аспекти са позитивни, забележителни, животът може да бъде разрушен. От двата Секстила постъпва предложение доста често, веднага се активизира целия Тригон и се проявява космическия щит, разбира се, ако човек не се е отказал от еволюционните предложения на Секстила.
Венера в опозиция с Хирон в 8д. , обаче в хармоничен аспект с Юпитер в 10д., също заформят конфигурация, която хармонизира проблемите, спомага за намиране решение, добро партньорство.

akruks

• Hero Member
Затъмнението при мен попада в 7-ми дом, опозиция на Меркурий У1, 10 в 1д.

При бабин златен рибчо е в 11д., точен съвпад с Хирон, съвпад Слънце 22* и съвпад Меркурий У1 27*, опозиция на Луната и квадрат Сатурн, той е пълнолунна рибка, на 16-ти тръгва в 1-ви клас, няма да е лесно.

Лисана

• Sr. Member
  • Публикации: 426
9 дом, тригон АС, “средната” точка у около нат. Марс.
Имам си работа с чужденци напоследък.

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
Сатурн близо до Луната прави по-интензивно влиянието на лунацията, затъмнението,  но понеже е вече западно ориентиран,  ще се проявява повече с женската си част. Венера е много силна и срещу Луна, оттук вече може да се очакват неблагоприятни ефекти в темите, които водят. Луната екзалтира Венера и с трон на Юпитер- големи вълни, големи вълнения.
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Kleo

• Full Member
  • Публикации: 204
Здравейте, при мен затъмнението е върху натален съвпад на Плутон с Венера и южен възел в 25 гр. на девата, та направо ми изглежда страшно. В същото време пък транзитното Слънце е върху наталната ми Венера и транзитната Венера е в съвпад с наталното ми Слънце, ако изобщо това може да е смекчаващо вината обстоятелство  ;)

Сафо

• Hero Member
  • Публикации: 7598
Клео,вероятно е в опозиция с нат.съвпад Плутон/Венера?!
При мен в 11дом,опозиция Плутон и квадрат Луна.Дирекция Меркурий е в този градус на риби .
При сина ми в 4ти дом,тригон съвпада Венера/Марс в 8ми.

Kleo

• Full Member
Клео,вероятно е в опозиция с нат.съвпад Плутон/Венера?!
При мен в 11дом,опозиция Плутон и квадрат Луна.Дирекция Меркурий е в този градус на риби .
При сина ми в 4ти дом,тригон съвпада Венера/Марс в 8ми.
Да, Сафо имах предвид оста на пълнолунието, не се изразих правилно . Права си луната е опозиция на Венера и Плутон

Рени

• Hero Member
Kleo, в периода септември 2006- март 2007, какво беше страшно за теб ?
« Последна редакция: Септември 17, 2024, 12:09:01 pm от Рени »
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Kleo

• Full Member
Kleo, в периода септември 2006- март 2007, какво беше страшно за теб ?
Беше съществен период, много съществен. Предложиха ми да сменя работата и аз почти веднага реших, да направя промяната. Наложи се да се явя на много тежък изпит за финансов лиценз за търговия с ценни книжа. Изпита беше пред националния регулатор. Много учих и го изкарах, смених позицията в работата. Имах проблеми със здравето на сина ми, а бе труден период беше. Не го искам отново  ???.
Освен всичко друго в това затъмнение Луната е в съвпад със Слънцето на сина ми  :-\. Напрегната се чувствам, не знам дали си внушавам нещо , но и странни неща сънувам.

Рени

• Hero Member
Kleo, много хора около пълнолуние са превъзбудени, а със затъмнение още по-сензитивни и ако активира чувствителни точки. Това им е заданието на затъмненията да маркират къде предстоят промени. Не може да се повтори едно и също преживяване, период, ситуация, но сходни или като продължение на предходно- да. Щом при теб е активирана оста на възлите, ситуации от преди 9 г. ще търсят своето разрешение, избор "това да, това не", завършеност, консумация, край, освобождение.

Рени

• Hero Member
Наблюдавахте ли лунното затъмнение тази сутрин ? Юпитер много ярък точно над главата ми, значи е бил около МЦ и това би трябвало да го прави важен в картата. Марс не така ярък. Сатурн не беше скрит от Луната. Но,  при мен  имаше облаци и не можах да наблюдавам, когато Луната излезе от сянката.

Люба

• Hero Member
  • Публикации: 1228
Без да искам, наблюдавах. Просто налетях на него. То ме засрещна. При мен е върху асцендента.

akruks

• Hero Member
Затъмнението при мен попада в 7-ми дом, опозиция на Меркурий У1, 10 в 1д.

В средата на коридора на затъмненията, рано тази сутрин паднах на ескалатора на метростанцията на централна гара. Куфарът ми падна, аз се опитах да го вдигна и сложа на едно стъпало, но паднах по гръб с главата надолу, куфарът връз мене падна и няколко минути подскачахме по движещите се нагоре стълби, докато дойдоха жената от касата и мъж от подръжка или охрана, не разбрах, но спряха ескалатора, помогнаха ми да стана и ми събраха разпиления багаж (чантата с храната). Прикачвам карта на случката. Иначе още снощи късно като стягах багажа и куфара ми премаза средния пръст на лявото ходило.

Сафо

• Hero Member
  • Публикации: 7598
Започна строеж на голяма верига магазини до нас,а аз непланувано се отнесох на морето. :)

terrarossa

• Sr. Member
  • Публикации: 351
При мен съвпад северен лунен възел.