Автор Тема: Новолуние и Слънчево затъмнение 2 октомври 2024г.  (Прочетена 3153 пъти)

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13755
    • https://victoryastro.blogspot.com/

Новолуние 10°03' Везни, 21:49 часа  – Пръстеновидно Слънчево затъмнение

Серия Saros 8 S
Начало: 1 април 1718 г., 0:15:02 GMT Южен полюс Край: 30 април 2962 г.
Раздяла и загуба. Раздяла. Завършването на нещо и тъгата, причинена от това завършване. Възможни са и физически щети поради пренапрежение на собствените сили. Това време не е подходящо за усилена физическа активност.
Затъмнения през 1950 - 2050: 1916, 1934, 1952, 1970, 1988, 2006, 2024, 2042

akruks

• Hero Member
Re: Новолуние и Слънчево затъмнение 2 октомври 2024г.
« Отговор #1 -: Септември 18, 2024, 11:37:58 pm »
Слънчево затъмнение в 5-ти дом , квадрат Марс, куинконкс Сатурн, семисекстил Венера
Уран У10 в 12д съвпада с Алгол, държавен глава или правителството може да падне, ако има покушение няма да е явно, а скрито и подмолно, от тайни врагове. Затъмнението ще акцентира темите по 5д. – спорта, хазарта, култура и изкуство, децата - градини, начални и средни училище, нещо ново ще се обмисля в тези области на местно ниво – Луната е У3, Слънцето У4

Затъмнението при мен е на градус от Слънцето ми във 2д., АС на затъмнението съвпада с нат. МС
При голямата дъщеря от 5д квадрати Уран, Марс, Нептун в 8д. , при малката квадрати Уран и Нептун във 2д., а на мъжа ми квадрати Венера и Меркурий
« Последна редакция: Септември 18, 2024, 11:45:01 pm от akruks »

Сафо

• Hero Member
  • Публикации: 7612
« Отговор #2 -: Септември 25, 2024, 11:10:26 am »
Това затъмнение е на СВ на сина ми,в 10ти дом.При мен е в 5ти сх.опозиция Марс,на 2*от нат.Уран.

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #3 -: Септември 26, 2024, 12:03:47 pm »
В картата на СЗ е силно застъпено влиянието на Меркурий- упр. на Асц, с нова фаза, горен съвпад Слънце- Меркурий, Венера в терма на Меркурий. Интересно, дали Меркурий също ще има затъмнение или ще е прецедент да бъде видян в сърцето на Слънцето и тогава неговото тълкуване е специфично, което пък прави целия период под влиянието на затъмнението различен от традицията ?
Растящият квадрат от цикъла Сатурн- Юпитер е акцентиран с влиянието си за нашите ширини и важен защото и Сатурн, и Юпитер държат ъгли в годишната карта. Закони, правосъдие по конкретен процес стават видими и тяхното влияние осъществимо върху управлението и населението. Марс е квадрат към у1 , Меркурий, който пък е владетел на опозицията в годишната карта и сега е притиснат. Западно ориентиран Меркурий е  търговец и учредител, възстановител. Тук по принуда, бързо, се разпада /Марс/ сдружение, съюз и също толкова бързо /Меркурий е много бърз, по-бърз от Слънцето/ новините, информацията създава нов.  СЗ е подходящо време да се смени лого, име на формация, а в личен план, лични такива или на фирма. 
Юпитер в 1 ви дом, е готов да стане стационарен и това не предполага вяра и бъдеще по тригона към Светилата. Но, пък САтурн го екзалтира от 10 дом- ще има момент на възбуда от нещо градивно, конструктивно, даже и за малко или с привкус от минало. СЗ се управлява от Венера и Меркурий и ще ангажира :бизнесмени, занаятчии, търговци, колекционери, с чувство за справедливост, интелигентцията. Винаги около затъмнение времето се променя и захладнява, според сезона, по-осезаемо или не толкова. Вече е есен, ще се усети захлаждане, а с ъглов Юпитер би трябвало и валежи, Венера е във воден знак. Ветровете по Меркурий са по-опасни и вероятно ще има места, където ще се образуват бури, Марс го активира.

„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Ребека

• Hero Member
  • Публикации: 4577
« Отговор #4 -: Октомври 01, 2024, 10:40:46 pm »
Слънцето на Иран е    10°31' Овен. Наистина им падна пердето, следя ситуацията в Близкия Изток и очаквах да измислят по–хмм...структурирано,обмислено отмъщение.Ще пиша пак в някоя от темите,където си следя конфликтта. Пс: слагам и тук картата на Иран. Затъмнението освен нв опозиция със Слънцето се пада на мидпойнта МС /Плутон на Иран. https://www.astrotheme.com/astrology/Islamic_Republic_of_Iran#0
« Последна редакция: Октомври 01, 2024, 10:58:44 pm от Ребека »

akruks

• Hero Member
« Отговор #5 -: Октомври 01, 2024, 11:36:59 pm »
Догодина има Сл.затъмнение в 9 градус на Овен, на 29 март ще си имат нов лидер

Ребека

• Hero Member
« Отговор #6 -: Октомври 02, 2024, 12:10:17 am »
Догодина има Сл.затъмнение в 9 градус на Овен, на 29 март ще си имат нов лидер
Бедна ми е фантазията, ужас. Гледам сега и картата на Ирак, Израел е насочил ракети натам, интересно ми е тр.Юпитер е в съвпад с нат.Луна/Венера в 11ти на Ирак, възможна ли е някакъв чадър,неведима помощ? Ирак пък заплашват ,че ако САЩ подкрепят Израел , ще нападнат техни бази. Лудост навсякъде, но разбирам симпатията на Хитлер към евреите. Газят наред-Палестина,Ливан, ебаси изродите.

Лисана

• Sr. Member
  • Публикации: 430
« Отговор #7 -: Октомври 02, 2024, 09:49:37 am »
В 4-ти върху Лилит, тригон Венера. Ако разгледам аспекти до 2 градуса, образува тао със Сатурн/Нептун и Марс. От около месец нещо ми е станало и не съм старото ми аз, но това не е плод на затъмнението.

Сафо

• Hero Member
« Отговор #8 -: Октомври 02, 2024, 10:24:03 am »
Слънцето на Иран е    10°31' Овен. Наистина им падна пердето, следя ситуацията в Близкия Изток и очаквах да измислят по–хмм...структурирано,обмислено отмъщение.Ще пиша пак в някоя от темите,където си следя конфликтта. Пс: слагам и тук картата на Иран. Затъмнението освен нв опозиция със Слънцето се пада на мидпойнта МС /Плутон на Иран. https://www.astrotheme.com/astrology/Islamic_Republic_of_Iran#0
лунното затъмнение е задействало Марса им.

Ребека

• Hero Member
« Отговор #9 -: Октомври 02, 2024, 10:35:06 am »
Сафо, да ,но още цикълът Марс/Нептун ,активира Марс на Иран. Тук открих мой коментар тогава:
Последните градуси са в терми на малефици. В случая май Сатурн, Венера е в същия критичен градус в Овен,терма на Сатурн, Луната също в терма на Сатурн/ не знам часа на съвпада,но вероятно и тя да е крит.градус./  Не смея да го произнеса ,но дано нечии умни глави не решат да ползват химическо оръжие, ракети.
и 
Сафо, напоследък почваш да звучиш, като Рени, остани себе си  ;D Не знам за картата на равноденствието, която е построена за България, какви параметри ще придобие с други кординати,други дестинации извън Бг., чак толкова не задълбавам.Гледам Иран, че имат Меркурий У7,9-откритите врагове , външн. отношения точно в 28* на Риби,точката на Съвпада.Марса им е на 25* Риби. Марс управлява 4,12 дом/народ,земя+тайни врагове/.Слънцето им в Овен опозе Плутон попада в обсега на коридора от затъмнения. Мисля ,че подмолно ги предизвикват. За психозата е ясно,сега ме подсети,че аз,която трудно спя, снощи заспах за малко и сънувах война, нападаха ни и едни дребни японци с каски щяха да ни защитават.Ма сигурно щото гледам и Шогун и стана гювеча. :D ПП:не всички хим.оръжия са атомна бомба.
« Последна редакция: Октомври 02, 2024, 10:38:21 am от Ребека »

akruks

• Hero Member
« Отговор #10 -: Октомври 02, 2024, 06:27:41 pm »
В 4-ти върху Лилит, тригон Венера. Ако разгледам аспекти до 2 градуса, образува тао със Сатурн/Нептун и Марс. От около месец нещо ми е станало и не съм старото ми аз, но това не е плод на затъмнението.
имаш възврат на Лилит  :)

Лисана

• Sr. Member
  • Публикации: 430
« Отговор #11 -: Октомври 02, 2024, 08:18:39 pm »

Да, Лилитско е :) колкото и да са утрепани везните като място за една Лилит. Дано си запазя нещо от този възврат.

Сафо

• Hero Member
« Отговор #12 -: Октомври 04, 2024, 06:42:50 am »
Ребека,добре си "навързала"нещата. :)за екшъна в близкия изток.
Тия там няма да спрат в тоя живот.

Сафо

• Hero Member
« Отговор #13 -: Октомври 04, 2024, 06:50:58 am »

Да, Лилитско е :) колкото и да са утрепани везните като място за една Лилит. Дано си запазя нещо от този възврат.
При възврат на Лилит съм родила сина си,с него имаме съвпад на Лилитки.

Сафо

• Hero Member
« Отговор #14 -: Октомври 04, 2024, 06:52:07 am »
Това затъмнение е на СВ на сина ми,в 10ти дом.При мен е в 5ти сх.опозиция Марс,на 2*от нат.Уран.
записа магистратура :)