Автор Тема: Пълно Лунно затъмнение в Дева 14 март 2025г.  (Прочетена 2231 пъти)

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13910
    • https://victoryastro.blogspot.com/
На 14 март 2025г. в 08:54 часа настъпва Пълнолуние, което попада в 23°57' на знак Дева.
Настоящето Пълнолуние е пълно Лунно затъмнение, което отваря коридора на затъмненията.

Тригон с Уран, но в опозиция със Сатурн и Нептун. Диспозитор е Меркурий, който е стационарно ретрограден.

Лунно затъмнение в 24° 14' на зодиакален знак Дева имаше на 15 март 2006г. , но тогава възлите са в Овен/Везни, а сега в Риби/Дева. А и тогава е наквадратено от Плутон в СТрелец

Люба

• Hero Member
  • Публикации: 1292
Re: Пълно Лунно затъмнение в Дева 14 март 2025г.
« Отговор #1 -: Март 02, 2025, 04:43:52 pm »
Не знам в коя тема да пиша, но като сме ги подпукали всичките, да отдадем заслуженото и на Големия.
Тръмп прекали тотално в множество направления за кратко време. Това има на какво да се дължи, главно на транзита на Юпитер през Близнаци, който му дава доверие на голяма част от хороскопа.
Но! Човекът е роден на Лунно Затъмнение съвпад Уран. Добре, личи му, та чак е симпатичен. Сега обаче идва ето това затъмнение в съвпад Сатурн и до Голям кръст. Ами, ще му съберат перките. Ще го кротнат.
Впрочем, да си гледа здравето и другите неща, защото на вратата чука каре на Уран към Марс и инцидентите са ги написали в книгите.

Сафо

• Hero Member
  • Публикации: 7784
« Отговор #2 -: Март 03, 2025, 06:24:03 am »
Затъмнение в 5ти дом в картата ,а Луната е в антисия с Венера,която е ретроградна в знак на падение и упр.асц.Сатурн поврежда и двете светила,но поне не е силен,което не смекчава действието му.По 5 дом са празненствата,любовта,удоволствията като цяло,децата......какво ще празнуваме?5ти е 8ми от 10 и 4ти от 2ри.Понеже Юпитер е почти на к2,вълнения около материални и морални ценности,финансиране,продоволствия с наложени ограничения,заради квадрата от Сатурн.Вдигане на пенсии,цени,валути,всякакви въпроси от финансово естество ще са актуални .Венера и Меркурий са в 12дом,не са в изгодна позиция,нямат силата да действат.
По 11 дом са групи,обединения,профсъюзи,приятелства,политически партии ,надежди и мечти.
Опозицията е разпад,раздяла,така че,важно е къде попада лунацията ,дали е по главни оси,в натала на човек,държава,сдужение.Луната е упр.на 3 и 4ти домове от картата и е в 5ти.По 3ти дом са сделки,договори,съседи,комуникации,по 4ти е краят на нещата,домът,корените ,традициите и ако има някакви въпроси ,свързани с темите,те няма да приключат с успех.
Антисията предполага тайни договори и сдружения,сделки и комуникации,разговори и договаряния,но поради ретроградието на Венера,успехът няма да е траен.Нови драми около /с деца,актьори,музиканти.Театрални постановки от селски вечеринки с Меркурий ,диспозитор на лунацията в 12д.Някой в затвора,друг за лудницата.
Марс в 3ти дом не е силен ,но поразява планетите в Овен и ще създава сплетни и интриги между съседи,партньори,в транспорта и т.н
Вдигане на данъци и такси.
Уран в 1ви дом предполага напрежение ,размирици,организиране на стачки и митинги,нови съоръжения ,ще променят облика на столицата,може би нови технологии,машини,превозни средства,жп и самолетни промени ,може да пуснат и някоя нова линия на метрото до края на действието на затъмнението.Дали ще има доволни?Да,тези,които ще спечелят от това.
Да,Тръмп е наквадратен ,но и Слънцето на Борисов е в близнаци и асц на Зеленски,всичко и всички са свързани.
« Последна редакция: Март 03, 2025, 06:42:12 am от Сафо »

Сафо

• Hero Member
« Отговор #3 -: Март 03, 2025, 06:43:42 am »
Затъмнението при мен попада в 5ти дом в натала,квадрат с Луната.В солара ми е на асц. ;)

Люба

• Hero Member
  • Публикации: 1292
« Отговор #4 -: Март 03, 2025, 07:24:04 am »
Да, Сафо, всичко и всички са свързани, затова са на сцената. Освен изброените и Радев, дори и Пеевски, макар по-меко. На Радев картата крещи "дисциплина" и е с натален тригон Слънце Сатурн, затова може да не боли толкова, а на Пеевски затваря подвижното тао Венера Сатурн Нептун, та може просто да му пилят вкъщи.
Наблегнах на Тръмп, защото считам, че Затъмнението е най-критично за него, предвид наталните му аспекти, а и той плаче за бой през пръстите от Сатурн след заигравки с него.

Сафо

• Hero Member
« Отговор #5 -: Март 03, 2025, 08:59:27 am »
При всички случаи,ще има ефект/действие на затъмнението върху всички Изявени на политическата сцена и в частност Тръпм-но той е готов на всичко ,за да е в центъра на събитията,да ги ръководи.Прекалено егоцентричен,с помощ от неподвижни звезди и взаима рецепция Юпитер-Венера,Юпитер/Сатурн по екзалтация.(по натал)
Затъмнението е точно на к2 при него,а профекция асц е във Водолей.Не съм разглеждала солар,но да не забравяме,че квадрата на Сатурн към светилата му "го изстреля"отново на сцената на световния цирк,наречен политика.
Между другото ,ако разгледаме лунацията по сидерал,тя ще е в съвпад с посл.градус на Лъв,върху Регул и асц на Тръмп.Там е и Сатурн на Зеленски.

Сафо

• Hero Member
« Отговор #6 -: Март 03, 2025, 09:14:12 am »
Затъмнение в Дева,човешки знак,ще повлияе върху хората на земята.Венера и Меркурий са западни,женски принцип,който кореспондира с Луната(женска планета).Меркурий е упр.на Лунацията ,а за него Птолемей пише:"Меркурий като упр.по принцип действа според натурата на всяка планета с която е свързан.Повече от всички други,той е вътрешно стимулиращ:по отношение човешките дела е жив,изобретателен във всяка ситуация.Но негова е заслугата за грабежите,обирите,пиратските набези и други нападения.Той прави корабоплаването трудно,когато е в комбинация с планети малефактори,освен това поражда сухите болести,всекидневната треска,кашлица,повръщането и линеенето.Отговорен е и за събития,които имат връзка с църковни закони,религиозни,култа към боговете,приходите на кралете и периодичните промени на обичаи ,или закони...Меркурий поражда в атмосферата хаотични ,диви и променливи ветрове,заради бързото си въртене и близостта със Слънцето(тук не отчитаме такова състояние,нито е близо,нито е бърз)...в източна позиция кара реките да преливат,докато в западна-пресушава."Тук коригирам,Меркурий е западен по време на лунацията .
Птолемей е разглеждал затъмненията по сидерал,тоест,според съзвездията и попадащите там неподвижни звезди.По сидерал затъмнението попада в края на знак Лъв ,съвпад с Регул.Дали е правилно да се твърди,не зная,но вероятно ще засегне крале и хора с такъв произход,височайши особи,хора на гребена на вълната въобще изявени височайши особи.
« Последна редакция: Март 05, 2025, 07:30:04 am от Сафо »

akruks

• Hero Member
« Отговор #7 -: Март 03, 2025, 07:29:40 pm »
Луната в 23° 56' Дева е с Антис 06° 03' Овен , а Венера в този момент е в 07°44' Овен

Уран е точно върху МП Марс-Нептун в 1-ви дом, като Нептун и Марс са у-ли на 12-ти дом, Марс и на 7-ми дом

Ребека

• Hero Member
  • Публикации: 4612
« Отговор #8 -: Март 12, 2025, 09:48:45 am »
Иран имат Марс на 25 Риби и Меркурий на 27"Риби.Марс им е У4 а цикълът Меркурий/Венера им е в 4дом върху Слънцето. Задава се някаква нова промяна ,сигурно скоро ще разберем.

greg07

• Hero Member
  • Публикации: 1447
« Отговор #9 -: Март 12, 2025, 10:27:57 am »
 При мен затъмненията правят квадрат оста Асцедент - Десцедент. Какво могат да активират?

Av

• Newbie
  • *
  • Публикации: 43
« Отговор #10 -: Март 12, 2025, 11:53:20 am »
Здравейте,
При мен затъмнението попада в 5 дом в съвпад с нат. Венера, отстояние 3 градуса. Отсреща в 11 дом е Сатурн, който ми прави опозиция към Венера. По солар затъмнението попада в 6 дом в съвпад с тр. Юпитер и Уран.
Мисля, дори вече съм го решила да сменям работа.
Ще преговарям другата седмица ще преговарям за паричките. Дори да не ме удовлетвори заплащането пак ще отида.
Асц Телец съм. Не знам дали сега е момемта да се местя, но всичко в мен крещи да се местя.То самото местене ще стане нак-вероятно месец Май. Сега водя преговори.
Може ли мнение, ако някой иска да се включи, дали това ми начинание няма да е краткотрайно, което аз силно не искам да е така.
Благодаря  :)
« Последна редакция: Март 12, 2025, 12:03:37 pm от Av »

akruks

• Hero Member
« Отговор #11 -: Март 13, 2025, 07:25:20 am »
Иран имат Марс на 25 Риби и Меркурий на 27"Риби.Марс им е У4 а цикълът Меркурий/Венера им е в 4дом върху Слънцето. Задава се някаква нова промяна ,сигурно скоро ще разберем.
Новото е по Новолуние/Слънчевото затъмнение на 29 март ще е на тяхното Слънце, щом сега Меркурий/Венера е там. Лунното затъмнение сега е Пълнолуние , което е кулминация и приключване, в Луната е народа, в опозиция на техен Марс може да има упражняване на агресия срещу тях, оръжие/армия/полиция, а това да доведе до нов лидер (Слънцето и СЗ върху него края на март)

akruks

• Hero Member
« Отговор #12 -: Март 13, 2025, 07:33:06 am »
Здравейте,
При мен затъмнението попада в 5 дом в съвпад с нат. Венера, отстояние 3 градуса. Отсреща в 11 дом е Сатурн, който ми прави опозиция към Венера.
Мисля, дори вече съм го решила да сменям работа.

Асц Телец съм. Не знам дали сега е момента да се местя, но всичко в мен крещи да се местя.То самото местене ще стане най-вероятно месец Май. Сега водя преговори.
Може ли мнение, ако някой иска да се включи, дали това ми начинание няма да е краткотрайно, което аз силно не искам да е така.
Понеже Лунното затъмнение е Пълнолуние (приключване), което е в опозиция на твоя Сатурн (кариерата), затова те провокира да приключиш настоящата работа. Но за новата ще е добре да изчакаш Венера (паричките) да стане директна, Меркурий (преговори, договаряне и нов договор) също да е директен.

akruks

• Hero Member
« Отговор #13 -: Март 13, 2025, 07:44:38 am »
При мен затъмненията правят квадрат оста Асцедент - Десцедент. Какво могат да активират?
Ами то основно се гледа къде попада, за да се разбере какви теми ще активира според дома. ЛЗ при теб в 4д съвпад с Луната – при затъмнения съвпади със светилата допустим орбис е 15 градуса. Луната е У2, значи ще активира финанси, свързани с дома, с родното място, с недвижима собственост – имот, земя и т.н. Ще са благоприятни за теб развитията, приключването по някоя от тези теми, защото е в секстил със Сатурн У8,9 в 6д. – наследства, дългове, обезщетение от работа, чужбина, правни въпроси, ежедневието ще е свързано с разрешаване на подобни казуси.

Сафо

• Hero Member
« Отговор #14 -: Март 13, 2025, 07:44:55 am »
Лунация със спрял диспозитор-а сега накъде?