Автор Тема: Малефици и бенефици като сигнификатори  (Прочетена 3218 пъти)

Сафо

• Hero Member
  • Публикации: 7858
Re: Малефици и бенефици като сигнификатори
« Отговор #60 -: Май 22, 2025, 07:44:42 am »
Тук съм съгласна със Синухе,много точно го написа.
Кой се радва в 1ви дом?-Меркурий
Слънцето в 9ти,Луната в 3ти,Юпитер в 11ти,Венера в 5ти,Марс в 6ти,Сатурн в 12ти.Опозиционните домове са на страдание.

terrarossa

• Sr. Member
  • Публикации: 374
« Отговор #61 -: Май 22, 2025, 10:42:55 am »
Балагодаря, Рени! Въпреки, че бях чела някъде твой коментар горе-долу противоположен -  че много лошият малефик реже точно и бързо, т.е.  спестява агонията (!)
Какво беше правилото за  това ка се проявяват планета, знак, дом - кой, как, защо ..... ?

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12804
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #62 -: Май 22, 2025, 11:01:23 am »

terrarossa, при теб Марс не е толкова зъл и аз се аргументирах защо.  :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Рени

• Hero Member
« Отговор #63 -: Май 22, 2025, 11:29:58 am »
Люба, няма такова съотвествие между дом, знак и планета. Първи дом няма природата на Овен и Марс, нито четвърти на Рак и Луна. Домовете са поставени така защото това е порядъкът на движение на знаците по посока на часовниковата стрелка през хоризонта/отправна точка/. Иначе, Сатурн ангажира първи дом, Юпитер 2-ри, Марс 3-ти, Слънце 4-ти, Венера 5-ти, Меркурий 6-ти, Луната 7-ми и от 8 ми се повтаря същия ред на планетите - Сатурн, 9-ти Юпитер, 10- Слънце, Венера 11, Меркурий 12. Това  е редът на планетите от най-външната към най-вътрешната.
"Най-изпъкналите" планети са тези в ъглите и човек се вижда, възприема с тях, те най-силно са ангажирани в картата. Дали, човек ще се вижда с техните положителни или негативни качества вече зависи от достойнствата им, а колко интензитивно или постоянно ще участват в живота на човек от аспектите.
Твоето Слънце е пример за "изпъкнала " планета и с достойнство, но доколко ще Е Слънце, зависи, дали картата ти е дневна или нощна.
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Люба

• Hero Member
  • Публикации: 1320
« Отговор #64 -: Май 22, 2025, 02:13:22 pm »
Рени, имам въпрос към теб: Водолейско Слънце в 6 дом ще проявява ли Девишки характеристики (на Слънце в Дева; все едно в кой дом), ако натива няма Дева/Меркурий в ъгли?

Рени

• Hero Member
« Отговор #65 -: Май 22, 2025, 03:45:03 pm »
Люба, Слънце в 6 дом ще прояви характеристики на 6 дом, свързани с болести,  с тежък труд, ако имаш подчинени и с тях, с малки домашни любимци. Слънце в 6 дом не е Слънце в Дева, не е Дева. Не, Слънце Водолей в 6 дом няма да прояви характеристики на Дева.