Автор Тема: Малефици и бенефици като сигнификатори  (Прочетена 1939 пъти)

Люба

• Hero Member
  • Публикации: 1312
Re: Малефици и бенефици като сигнификатори
« Отговор #30 -: Май 08, 2025, 05:45:36 pm »
След като се разбрахме, че няма малефици и бенефици, защото всеки е и двете, както и ти посочи, тогава остава само Сигнификатори.

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12787
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #31 -: Май 08, 2025, 06:07:02 pm »
Ето,  аз не умея добре да обяснявам, което потвърждава какъв е смисълът на темата.  :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Сафо

• Hero Member
  • Публикации: 7839
« Отговор #32 -: Май 09, 2025, 07:50:54 am »
В мойта карта,дневно раждане,малефикът Марс е в Овен на к12,без аспекти,ако не отчитаме знаковият секстил с Луната и Слънцето.
Сатурн,упр.по триплицитет на асц е в 12д.телец,дом на радост.
Бенефикът Венера в 10,риби,но дневна карта,нощна планета,над хоризонта!?Венера е в аспект тригон с Юпитер и секстил със Сатурн .
Отчитам,че Тя е помощ,откъм финансовата част на живота ми.
Марс в Овен-имам сила и енергия да действам,ако искам,без умора и като мравка,вдигам и местя неща,по-тежки от собственото ми тегло.
Мисля,че хората ,които не ме познават,виждат само мързеливата Венера и остават с впечатление,че обикновенно бездействам,мързелувам и само се кипря .
Слънцето за малефик ли да го броя(прочетох някъде)в 10д.водолей и Луна в 1ви,много примамчива,емоционално зависима,чувствителна.
« Последна редакция: Май 09, 2025, 07:56:31 am от Сафо »

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12787
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #33 -: Май 09, 2025, 01:29:34 pm »
Сафо, ти си дневно раждане, разглеждаш първо статусът на Слънце, Юпитер и Сатурн, да са в мъжки знаци, в горната половина на картата. От това дали принадлежат към секта си, ще разбереш Бенефиците колко  подкрепят, а Малефиците колко вредят.
Бенефикът на дневната карта е Юпитер, а Малефикът Марс. При теб Юпитер е извън секта, в женски знак, скитник,минимум подкрепа и в по-слабо ще дарява с качествата си, в падащ дом не е оперативен, стационарен/ фазов и тук знак внимание, в терма на малефик, който и не е от неговата секта, и в знак на малефик, наранен от малефик, афелий. Бонус- източен, видим, в аспект с дневно Слънце и с другия бенефик Венера.
Марс, Малефикът през деня, над хоризонта, в 12 дом е злосторник, в терма на Меркурий. Бонус- западен, по-малко горещ в дневна карта, не е ъглов, директен.
Слънцето тук е малефик защото изгаря Венера.
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Сафо

• Hero Member
« Отговор #34 -: Май 09, 2025, 03:34:07 pm »
Рени, благодаря!
Дали е смекчаващо обстоятелство,че Слънцето е в знак на заточение и неговата зловредност намалява?

terrarossa

• Sr. Member
  • Публикации: 368
« Отговор #35 -: Май 10, 2025, 09:25:13 am »
Публикувам една таблица, която може също да даде информация.

Източник:
https://www.zagataastrology.com/%d0%b4%d0%bd%d0%b5%d0%b2%d0%bd%d0%b0-%d0%b8%d0%bb%d0%b8-%d0%bd%d0%be%d1%89%d0%bd%d0%b0-%d0%ba%d0%b0%d1%80%d1%82%d0%b0/

Интересна ми е съпоставката между моята карта (дневно раждане) и тази на Сафо - при мен Слънцето е в мъжки знак над хоризонта, но в знак на заточение :)
Юпитер е над хоризонта, в собствена терма, в Лъв, подкрепян от Слънцето, но в 8д, където е и Сатурн, но в Дева.
За разлика от нейния Марс моят е извън секта (дали?), но в 10д, женски знак Скорпион, т.е. много злосторен.
« Последна редакция: Май 11, 2025, 08:42:23 am от terrarossa »

Люба

• Hero Member
  • Публикации: 1312
« Отговор #36 -: Май 10, 2025, 10:41:46 am »
Както и в статията е посочено, за мен също темата за първодомното Слънце е най-спорна от гледна точка на дефиницията за нощна карта.
От една страна със зората, което се случва преди изгрева, вече говорим за нов ден и казваме "настана ден". Когато ми е говорила за раждането ми, майка ми също използва аналогични изрази - помни как денят започнал, развиделило се, разпукала се зората - това са нейни думи, неастрологични. Слънцето ми е във втори знак от асцендента.
От друга страна, Слънце в 1 дом екзалтира. Тази дума носи заряд, искра, блясък, светлина от катапултирането. Много е силно, а как едно Слънце да е силно през нощта?!
В статията авторът също не закача Слънцето на Арнолд, въпреки дадения пример за нощна карта. Пък и смее ли?
Много неща са спорни, но за себе си съм категорична, че Слънцето ми по дома и сферите на управление в моя хороскоп винаги са били най-силния ми жокер и нещата, които определиха по-добрия жребий на съдбата ми.

Сафо

• Hero Member
« Отговор #37 -: Май 10, 2025, 03:54:16 pm »
Люба,нощно раждане  ,значи нощните планети Марс,Венера и Луна са добре над хоризонта.При теб,както спомена,Марс е в секта,ъглов,в мъжки знак.Не е толкова зле,може да действа ,като и диспозиторът Венера му дава едно рамо.
А той е упр.на триплицитет на знак Риби.

Сафо

• Hero Member
« Отговор #38 -: Май 10, 2025, 03:59:50 pm »
Терароса,все пак Слънцето при теб е в знак на бенефик ,важно е и в каква терма е, защото Слънцето упр.знак Стрелец при дневно раждане по триплицитет .
При мъжа ми също е в 10 ,Везни,упр.на 9ти дом,свързвам го по-скоро с деветодомни роднини и с неговата  ненавист към религиите.
« Последна редакция: Май 10, 2025, 04:02:12 pm от Сафо »

terrarossa

• Sr. Member
« Отговор #39 -: Май 11, 2025, 07:26:38 am »
С риск да превърна темата за въпроси от начинаещи, споделям още един доста подробен анализ за планетите в секта - в хороскопа на Гьоте (дневно раждане) "Марс е извън секта, тук доброто е, че е под земята и няма да е толкова малефичен" - т.е. Марс над хоризонта за дневно раждане е в секта.
Това така ли е или е техническа грешка, че отново се обърках отново по въпроса за дневните и нощните половини малко аз?
https://adiworld.eu/2020/02/07/%D1%81%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B2-%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0/

Сафо, при мен Слънцето е в терма на Венера или Меркурий според различните варианти - Валенс, Лили, но изгаря Меркурий.
Деветодомните роднини са тези на съпруга/съпругата, нали?

По въпроса за първодомното слънце наистина е интересно, най-малкото защото светлата част на денонощието през лятото е значително по-дълга и обратно, т.е. двете половини (не) са равностойни.
« Последна редакция: Май 12, 2025, 06:35:15 am от terrarossa »

crazylady

• Full Member
  • Публикации: 128
« Отговор #40 -: Май 11, 2025, 10:22:28 am »
С риск да превърна темата за въпроси от начинаещи, споделям още един доста подробен анализ за планетите в секта - в хороскопа на Гьоте (дневно раждане) "Марс е извън секта, тук доброто е, че е под земята и няма да е толкова малефичен" - т.е. Марс над хоризонта за дневно раждане е в секта.
Това така ли е или е техническа грешка, че отново се обърках отново по въпроса.

И за Юпитер пише, че е в секта, а е под хоризонта в дневна карта.

Сафо

• Hero Member
« Отговор #41 -: Май 11, 2025, 12:05:02 pm »
Дневни планети :Слънце,Юпитер и Сатурн.В дневна карта над хоризонта са в секта .
Нощни планети:Марс,Луна,Венера.В нощна карта над хоризонта са в секта.
Карта на Гьоте.
Асц в скорпион .Марс е в секта,екзалтиран и получава аспект от Слънце ,което се радва в 9ти дом.Слънце и Меркурий са взаимна рецепция по управление .
Упр.по триплицитет на знак скорпион са Луна и Венера .И двете планети са ъглови.Сатурн в 12 д. се радва.Юпитер на трон,извън секта,но ъглов и в аспект с Венера .
Много силна карта.Марс и Сатурн също взаимна рецепция по управление.
« Последна редакция: Май 11, 2025, 12:08:26 pm от Сафо »

Сафо

• Hero Member
« Отговор #42 -: Май 11, 2025, 12:11:01 pm »
Терароса,да ,по 9ти дом на мъжа ми са моите братя/сестри и съпруг/а на негови сестри/братя .
Понеже Слънцето е в 10 дом,то упр.и родител,статус,бизнес ,първи братовчеди...дава информация за всички тези сфери от живота.

terrarossa

• Sr. Member
« Отговор #43 -: Май 12, 2025, 06:43:09 am »
Сафо, много силна карта с единствен недостатък, че двата бенефика са извън секта. А тази взаимна рецепция между двата малефика какво предимство дава?
А двата бенефика или две планети в рецепция по падение или заточение дават ли предимство или тъкмо обратното?
« Последна редакция: Май 12, 2025, 10:57:14 pm от terrarossa »

Сафо

• Hero Member
« Отговор #44 -: Май 12, 2025, 10:38:29 am »
Терароса,факт е ,че Гьоте е финансово осигурен от своя баща и е протеже на "силните на деня".Силни планети ,въпреки,че са малефици,носят престиж ,печалби,но и драми,като цялото му творчество.Той не пише комедии ,порицава римокатолическата църква,но все пак е добре приет от обществото,живее дълго,въпреки опита за самоубийство и депресивните състояния .
Бенефици извън секта ,пак са бенефици,силни ,ъглови.Известен е с любовните си драми и чести влюбвания в много млади жени.Бих го нарекла педофил.
При всички случаи,историята го помни.
Ако бенефиците бяха в секта,вероятно щеше да е красив,усмихнат,ведър и подобни .