Автор Тема: Малефици и бенефици като сигнификатори  (Прочетена 2113 пъти)

Сафо

• Hero Member
  • Публикации: 7840
Re: Малефици и бенефици като сигнификатори
« Отговор #45 -: Май 12, 2025, 02:48:00 pm »
Какво мислите по тази карта.Леонардо ДиКаприо?
Сектата е сила,но трона и екзалтацията са по-по-най.
Нощна карта и нощните планети извън секта . Сатурн е кофти,упр.на 4ти дом,високо горе,заточен.
Упр.на асц е Венера,зле отвсякъде,заточена,изгорена,извън секта,но в аспект с Юпитер.
Триплицитетни управители  на въздушните са Сатурн,Меркурий и Юпитер.
Юпитер в нощна карта много силен,на трон,под хоризонта и в аспект със скорпионския стелиум.
Но Сатурн е лош.Дали силата му намалява от това,че е в знак на заточение?
« Последна редакция: Май 12, 2025, 02:57:50 pm от Сафо »

Люба

• Hero Member
  • Публикации: 1312
« Отговор #46 -: Май 13, 2025, 01:37:21 am »
И Сатурн, и Венера са си на място по дом.
Вероятно за толкова плутонов човек нищо не знаем, защото картата говори за човек с ориентация и ценност към семейството, с аз не съм останала с такова медийно впечатление.
Оттам нататък троновия Марс у7 - Ами съвсем, пък, не знам Лео да е особено партньорски настроен. Понавъртя разни каки и не показа, че някоя му е особено важна. Но да, реалността може да е била друга.
Сатурн-Венера, Луна при Плутон - връзките и партньорствата се тестват с огън, меч и стойност, затова тази с К.Уинслет остана силна и положителна във времето. Всичко останало е неценно, излишно и "в гроба" завинаги.

terrarossa

• Sr. Member
  • Публикации: 369
« Отговор #47 -: Май 13, 2025, 10:16:13 am »
При до Каприо освен това двете есенциално силни планети Марс и Юпитер се подкрепят. А оперативният Сатурн е в квадрат с управителя си оперативна Луна.

В случая Венера в падение, 2д е подкрепена  с тригон от Сатурн в падение, в 10 д, вероятно работи  положително този аспект заради силните позиции по домове.

Ако например Венера в Дева е  в тригон с Юпитер в Козирог, но в неутрални по управление домове, това дали ще е благоприятно за натива?
Или още по-разменено - Венера в Близнаци в секстил с Юпитер в Овен, дали ще има позитиви за натива?
« Последна редакция: Май 13, 2025, 10:22:46 am от terrarossa »

Люба

• Hero Member
« Отговор #48 -: Май 13, 2025, 10:44:26 am »
На последните два въпроса: Да. Да. Особено второто ще се излъчи силно в есенцията на аспекта и природата на планетите. Земята в първото и дискомфорта на знаците може все пак да даде една практичност на имащия.

Винаги тези нарочени бенефици дават. И за да вляза в тона на темата, дори моя мега куц Юпитер се отчита - извън секта, ретро, неаспектиран, неъглов. Все вади спасителен пояс в последната минута или дава епизодични подаръци.  Каква ли драма щеше да е, ако беше Сатурн.  :)
Този коментар да ме се тълкува като противоречие на предходните ми.

terrarossa

• Sr. Member
« Отговор #49 -: Май 14, 2025, 10:22:58 am »
Благодаря за отговорите.
Дори и в падението се подкрепят.

Сафо

• Hero Member
« Отговор #50 -: Май 14, 2025, 11:03:28 am »
Карта на един мой любим изпълнител.И не само мой.Сънародниците му го обичат.
Марс и Венера са взаимна рецепция по управление .
Сатурн упр.на асц е кацнал на к10 в съвпад с Венера .Жесток глас!
Юпитер извън секта,ретрограден,заточен,в аспект с Нептун и Плутон .
Скорпионския стелиум.
Венера,Марс и Луна -извън секта и в знаци на падение,заточение .
Василис Карас.
Марс е в рецепция и със Сатурн.
Плутон и Слънце също.
« Последна редакция: Май 14, 2025, 11:12:33 am от Сафо »

Люба

• Hero Member
« Отговор #51 -: Май 14, 2025, 01:16:06 pm »
Сафо, ако тази карта е с точен час, е много интересна. Мен най-много ме впечатлява Луната - асцендентна, откъм. 12, критична, заточена, с възел, у6. Вероятно пеенето с чувство е компенсирало нещо. И изобщо цялата карта бих я свързала с по-голяма сухарщина и дисциплина, вкл. физическа. Има някакво противоречие и в картата, и в човека - бохем, с корем, веселяк. Много жени, много любови, което пак е в противовес на останалото.

Сафо

• Hero Member
« Отговор #52 -: Май 14, 2025, 04:58:38 pm »
Люба,надявам се картата да е точна.
Всъщност,Луната като упр.на 6ти дом,заточена вероятно указва болестта му,заради която учредява и фондация в помощ на деца,болни от рак.
Василис Карас е изключително семейно ориентиран човек,заради което си качество печели уважение на всички гърци .С една жена до края на живота си и една дъщеря .Много земен човек,въпреки популярността си.
Без музикално образование .
На погребението му цяла Гърция пускаше само негови песни и хората пяха през цялото време.Впечатляващо.

terrarossa

• Sr. Member
« Отговор #53 -: Май 14, 2025, 08:30:48 pm »
Да, два акцента има в тази карта - съвпадът Асц.-Луна-Сев. лунен възел прави повече впечатление.