Явно съм абонирана за тая тема, но съм параноична и това е положението
Майка ми вчера се върна от море и целите краката са и отекли, особено в долната част, но наистина притеснително много
Отиде на лекар, без аз да я карам. Докторът и той се притеснил, след като я видял. Направил е доплер- всичко е чисто. Казал, че вероятно е от горещината, изписал е някакви лекарства, но аз съм страшно притеснена /през нощта ставах да я проверявам дали диша :57: /
Сериозен ли е проблемът?
Сатинче,ще се пробвам и аз,макар,че се уча и може да сгреша
У1 -Слънцето-горещо/сухо
в Рак- студено/влажно
Слънцето се намира в среда,която не съответства на неговата горещ и суха природа,
в опозе на сатурн-съпроводено с спад на жизн.сили / виталитет
елементното несъответствие между У1 и знака му ,указват на болест,сигнификатор на която е диспозитора на У1
в такъв случай диспозитора на У1 Слънце рак-Луната указва причината за болестта
диагнозата е Луната в Близнаци,болестта има въздушна природа,подв.знак- ту затихва,ту се активира
въздух поразява лунната функция в организма,стомах, органи за храносмилане: дванадесетопръстник и черва,гръдния кош, нервната система, течностите и лимфната система,
Луната е влажна и студена, и попада в топлите и влажни Близнаци . Ето от къде е солта,въздуха изпарява влагата,а солта задържа течности-отоци
излишък на въздух нарушава лунната функция,
въздуха упр. кръвта според древните сангвиничен хумор/Оскар Хофман/
излишък на въздух дава спонтанни кръвотечения,хемороиди,нарушено кръвообръщение,нарушен е кислородното хранене на организма,заболявания на сърцето,разрастване на тъканите,нервност,превъзбуда,инфекции с висока температура,има излишък на пара в организма,за да се възтави равновесието като антипод на въздуха е необходима -земя,приятелите на луна са венера и сатурн
лечението-
подобното лекува подобното-принцип в хомеопатията
т.е луна се лекува с луна
Луна в Близнаци – животински протеини, телешко филе, пилешки гърди. Твърдо сварени яйца, топли супи, сандвичи, малки закуски. Салати, сок от грейпфрут, лайка. Вредни са боб и леща. Не трябва да пушат, да не се ядат солени и кисели храни, по – малко и по-често. Да не се пие много вода
Добре е да закусват плътно и да не се хранят след залеза на Слънцето. Противопоказен е продължителния глад
ВЗ ЛУНА/Меркурий Рак-витамини от групата В, млечни белтъчини – сирене, мляко, кашкавал – Рак
т.е заради нарушена обмяна на в-вата- нисък хемоглобин и В12 / черен дроб- юпитер е в изгнание в знака на луната
У10-лечението -Венера е в Телец- промени в храненето ,луна е в екзалтация в телец,значи венера помага на луната,Устата – под знака на Телец и Венера. Отговаря за въглехидратната обмяна,обмяната на веществата. Тези, които не обработват добре храната в устата имат проблеми -зъби по сатурн,антагонист на луната
ЗЕМНИТЕ ЗНАЦИ – да ядат кореноплодни,картофи,билки от корените,
https://medpedia.framar.bg/%D1%81%D0%B8%D0%BC%D0%BF%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%B8/%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BC-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0едем на краката: оток, възникващ поради необичайно натрупване на течност в тъканите на долните крайници, може да се дължи на:
Болести на кожата и подкожната тъкан - целулит.
Болести на храносмилателната система - цироза на черния дроб.
Болести на органите на кръвообращението - застойна сърдечна недостатъчност, лимфедем, флебит, разширени вени.
Симптоми, признаци и отклонения от нормата - аназарка.
Болести на костно-мускулната система и на съединителната тъкан - еозинофилен фасциит, склеродермия, киста на Бейкър (Baker's cyst).Травми, отравяния и някои други последици от въздействието на външни причини - травма, хематом, изгаряния.
Болести на пикочо-половата система - нефротичен синдром.
Болести на ендокринната система, разстройства на храненето и на обмяната на веществата - затлъстяване, хипопротеинемия, недохранване.Страничен ефект от прием на медикаменти - хидрохлортиазид, триамтерен, стероиди, антидепресанти, хормонозаместваща терапия, дезипрамин, амитриптилин, блокери на калциевите канали.