Привет,
Аз пак съм с проблем, то няма как де, като си бременна, но все пак исках да ви попитам.
Нещата са следните: изведнъж на 28.07, докато лежах на дивана във вилата в планината, коремът ми стана като топка (в последствие разбрах, че това са подготвителни контракции Бракстън-Хикс). След това, се случи още няколко пъти и до днес. АГ ми каза да почивам повече и да пия Магнезий и Но-шпа за тези контракции.
Да де, ама от смяната на леглото, което се оказа доста меко във вилата и за мое нещастие, започна да ме боли тазобедрената става и целия ляв крак и то вечер и от болка не можех да заспя отново. Но, сутрин като се раздвижех всичко се оправяше. И на 29.07 при сутришната разходка, която е буквално не повече на 500метра от вилата, започна да ми опъва много зоната, където е диафрагмата, и да ми тежи корема (качила съм само 3кг, а съм в началото на 7м., но съм 180см висока и 61кг, слаба, кльощава, без мускулатура и с проблемен кръст и гръб от волейбола и от работата права и след това седнала зад бюро). На 30.07 в неделята се прибрахе в София, аз не се чувствах много комфортно от 300км пътуване, все ми опъваше нещо, все ме придърпваше и ми тежеше, което до преди 2-3 дни го нямаше.
Нещата започнаха да се влошават и от това, че лежа повече, отколкото трябва и отколкото съм свикнала и преустанових домакинската работа, заради тези контракции.
Днес вкъщи извикахме Боуен терапевт (през целия 5 месец ходих на терапии, които облекчиха болките в кръста и след това си бях пушка, като кон дето се казва) и тя ми каза, че лявата част на таза е по-високо и съм прищипала нерв от ляво и затова и ме боли и кръста, гърба, корема отстрани при ребрата и диафрагмата. Буквално като хапна и не мога да стана изправена, защото изпитвам много силна опъваща болка по целия корем от самото издуване. Каза ми да правя йога за бременни и да не спирам да върша лека работа и да се движа, защото така става още по-зле, мускулатурата се оптуска много, а бебето тепърва ще расте.
Въпросът ми е: Ще ми минат /облекчат/ ли болките в кръста/гръб/коремните муслули/диафрагма и кога?