Люба, при 3-ма лекараи се следя.
АГ-което, ще ме изражда (тя наистина е много добър специалист), един друг АГ, който е доста дърт, но той е доста точен, който е много близко до вкъщи и АГ - при фетална морфология. Като другата седмица, ще ме гледа втори специалист по Фетална морфология и ще правят доплер.
Коремната обиколка е с 2-назад, а крачетата са с 1, само главата отговаря. Отделно теглото е ниско - за 33 г.с. е 1800гр.
Проблема е, че с моето заболяване на кръвта - тромбофилия, е възможно да не може да се изхранва добре от плацентата и пъпната връв. Плацентата също стареела, има си нива - 0,1,2 и 3. Моята е на границата между 1 и 2, което пак не е окей. А и аз наистина си имам проблеми с яденето на месо-повръщам от него.
Аз предпочитам, ако ще я вадят по-рано да е така, отколкото да се мъчи и да е гладна и да не и давам това, от което има нужда.
Поне, ще я хранят там и ще и се развият белите дробове. В края на другата седмица, вече ще са се развили достатъчно.
Така, че каквото и да стане, ще съм секцио, за да се действа по-бързо и адекватно.
При колко лекари се следиш? Ако е само при един, отивай и при други.
Седмица назад...Как ли, пък го изчислиха, въпреки модерната апаратура. Както нас, възрастните, така и бебетата не са по калъп, дори е възможно различните части на тялото да отговарят на различна гестационна седмица и това не е патология, когато е плюс-минус наоколо. А ако отговаря на 41-ва седмица, какво? Пак ще бързат да го извадят, защото е напреднало ли?
Разбира се, че ще си следиш бебето изкъсо, дори и през два-три дни, но най-важното е да си спокойна и уверена, както и да не се филмираш излишно. Следвай инстинктите си и каквото наистина чувстваш, майчиното усещане е истинско прозрение.
Кураж!