Автор Тема: Хорари за здраве  (Прочетена 402182 пъти)

Nana

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 73
Re: Хорари за здраве
« Отговор #1695 -: Декември 31, 2024, 10:54:17 am »
Хорарен въпрос: Психогенна ли е температурата на Н.?
Не, не е психогенна, има хронична възпаление, свързано с кости, зъби, стави и ставна течност. Да не му никне зъб?

Давам ОВ по този хорар. Оказа се възпаление на щитовидната жлеза. Засега го водят със субакутен тиреоидит с тиреотоксикоза. След курс нестероидни прогивовъзпалителни, спря да вдига температура.  Ще проследяваме във времето функцията на щитовидната. Благодаря, Акрукс, за коментара  :-* Сафо, и на теб благодаря  :-*

fortunades

• Hero Member
  • Публикации: 823
« Отговор #1696 -: Януари 14, 2025, 04:44:17 pm »
Здравейте,
Давам малко ОВ на хорара.
Бях на преглед при АГ тъй като имам в последните 2 месеца проблеми с цикъла.
Оказа се, че се касае за ендометриозна киста на ляв яйчник, която ще следим. Но, имам и хормонални промени, които също оказват влияние на състоянието ми, включително и болките в стомаха и подаването.
Ще пускам кръвни изследвания и ще видим до какъв извод ще се стигне.
Сафо,
Мното ти благодаря за информацията.
Четох за този тест, но не съм в София, ще потърся в моят град, но след празниците.
Виждам, че е нещо от сорта на биорезонанс - доста хора са доволни.
Моята лична лекарка е хомеопат, изписва ми доста неща, но не ми действат.
Говорих с една професорка - гастроентеролог, съмнява се в цьолиакия - но, ще трябва да пусна тест + изследвания за панкреаса, защото ме боли точно там.
Много ти благодаря за коментара.
Светли празници!

Фортунадес,предвид негативните аспекти на Луната,не е това ,което мислиш.
Преди дни писах съобщение на друга съфорумка ,препоръчах и класически хомеопат,която прави Фол тест.Изключителна жена,много съм доволна,защото помогна на сина ми и излекува неща,за които докторите бяха безсилни.Всички близки и познати,които ходиха при нея са добре физически и психически.Ако искаш ,ще ти пратя координати да се свържеш с нея.Работи в клиника в София.
akruks,

Пия вода от бутилки от магазина, защото и аз се съмнявах във водата, но не е това проблема. Храната ми е картофи, ориз, хляб (различен вид, обикновен), малко сирене и кашкавал. От време на време пилешко месо, от подправките - само сол, червен пипер, без зеленчуци, без плодове и рядко кисело мляко, без прясно мляко, без яйца..
Наистина психически съм срината, освен всичко останало и безсънието което продължава е голям фактор.
Като стане време за храна и изпитвам страх от болката.
Спряла съм всички лекарства, от 2 дни и пия ентерол, от който ми се регулираха нещата малко и се надявам да ми помогне.
Отделно ми казаха да взимам Б-комплекс и Д3, което започнах да правя, защото отговарят пряко за състоянието на червата.
Докато бях бременна, в пакета с изследвания, беше заложено безплатно и антитела срещу ковид. За мое учудване бяха доста високи, сякаш бях прекарала ковид.
Но, аз имах доста неразположения преди да се появят проблемите - март месец хванах стомашно-чревен вирус, след поставянето на ваксината за ротавирус на дъщеря ми-която е заразна и трябваше с ръкавици да и сменяме памерсите и да мием всичко добре. Е скъсвах се от чистене, но явно това ме беше хванало.. мина за 3 дни.
След това имах през 2 седмици лабиални херпеси - стресница, както му се вика, и спад в имунитета. През май ме хвана яка кашлица, карах на крак 10 дни и най-накрая пих първия антибиотик 10 дни и след това имунната ми система се срина. След като продадохме апартамента и купихме другия, изнесох всичко сама на ръце с мъжът ми за 3 дни! И пътувахме, няколко пъти по 500км.. Юли месец направих паник-атака, която ме вкара в спешното.. ремонт в новия апартамент, на жегите с малко бебе..
А в момента е невъзможно да си почивам, въпреки че майка ми е всеки ден вкъщи.
Имам клеева тинктура-пих и от нея, но ми дразни все още стомаха.
Ще я прбвам, след като се поуспокоят нещата.
Не смея нищо да пия, защото всичко дразни, с изключение на витамините, които са под формата на спрей.
Вчера додох пак изследвания в лабораторията - Хеликобактер ми е отрицателен, чакам микробиология и паразити, вече за 4-ти път.
Благодаря ти много за коментара по хорарния въпрос.
Ще пиша, когато пусна и другите кръвни изследвания за непоносимост към глутена и панкреаса.

Светли празници!

Моля за коментар на хорарния въпрос: Дисбактериоза ли е?

Здравей, Фортунадес! Луната в приложената карта е "Без курс", така че не предстои да извърва повече аспекти в рамките на знака си Дева, а последният неин аспект е бил опозиция с Нептун в 10д., дома на лечението. Моят отговор е Не, не е дисбактериоза, но определено имаш непоносимост към някое лекарство, билка или хим. елемент. Стрелец на К6 , здравето в тази карта е по Юпитер в 12д. Близнаци, в сходяща опозиция и взаимна рецепция с Меркурий У12, та може и да са прави лекарите, че здравословният проблем е ментален, на психична основа. Луната У1 в началото на 4д. – да не би водата на родното място или някаква храна да са причина за чревния дискомфорт? А възможно ли е да е последица от ковид, ако си го карала? С клеева тинктура (прополис) пробвала ли си лечение, пие се профилактично два пъти в годината по 10 дни, пролет и есен, но може по всяко време.

Реалността е просто една прекалено упорита илюзия.

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13929
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #1697 -: Януари 15, 2025, 04:40:57 pm »
Благодаря за ОВ и да се оправиш напълно!
Здравейте,
Оказа се, че се касае за ендометриозна киста на ляв яйчник, която ще следим. Но, имам и хормонални промени, които също оказват влияние на състоянието ми, включително и болките в стомаха и подуването.

Здравей, Фортунадес! Луната в приложената карта е "Без курс", така че не предстои да извършва повече аспекти в рамките на знака си Дева, а последният неин аспект е бил опозиция с Нептун в 10д., дома на лечението. Моят отговор е Не, не е дисбактериоза,

Veselin

• Hero Member
  • Публикации: 6557
« Отговор #1698 -: Февруари 15, 2025, 09:16:36 pm »
Днеска паднах гадно и добре че бяха другите хора Да извикат бързо линейка. Оказа се че на лявата дуан Отгоре съм счупил две костици и сега известно време ще трябва да е обездвижена и няма да мога да ходя на работа. Трудно ще ми бъде и с ежедневните дейности особено заради това че живея и сам. Въпросът е ще заздраве или бързо и както трябва лявата ми едва и ще повлияе ли тази случка негативно на работата ми? Въпросът е зададен в 21:10 днес в Пловдив. Съжалявам че не мога да направя карта но ми е много трудно само с една ръка и даже в момента не пиша ами говоря на Google и той пише вместо мен.

Veselin

• Hero Member
« Отговор #1699 -: Февруари 16, 2025, 12:20:39 pm »
Ето карта

Ребека

• Hero Member
  • Публикации: 4617
« Отговор #1700 -: Февруари 16, 2025, 01:20:59 pm »
Веско, бързо ще се възстановиш, Луната ще направи тригон с У6 Юпитер(работа,здраве) и последен аспект тригон със Слънце. Да, сега Сатурн ти е в 6 дом и предстои опозиция на Луна с У1, ограничен ще бъдеш в рутинните си действия и задължения,но потрай малко, скоро ще се уредят нещата
.Възможно ли е да получиш дивидент от застрахователна полица,имаш ли нещо? Айде оправяй се бързо,има и по-лоши неща.

Veselin

• Hero Member
« Отговор #1701 -: Февруари 16, 2025, 03:35:46 pm »
Благодаря ти, Ребека! Не, нямам никакви застраховки. А на работата ще ме оставят ли? Като гледам Луната У10 ще направи опозиция с Венера У1.

Ребека

• Hero Member
« Отговор #1702 -: Февруари 16, 2025, 05:26:18 pm »
Ти си служител Веско по 6 дом-Юпитер.

Veselin

• Hero Member
« Отговор #1703 -: Февруари 17, 2025, 11:01:40 am »
Пак добре, че на работата се оказаха разбрани. Обаче преди малко като свали ортезата от ръката без да искам я раздвижих и точно там където е счупената костица ме заболя и пак я сложих веднага ортезата. Дано само да не съм направил нещо лошо! А от аптеката купих калций. Дано да помогне в случая да зарасне по-бързо!

Veselin

• Hero Member
« Отговор #1704 -: Февруари 20, 2025, 03:26:30 pm »
Сега забелязах, че Марс е ретрограден. Той ли провокира инцидентите?
Дано като стане директен да се оправя. Вече започнах да дотягам на хората да ми помагат. 

Ребека

• Hero Member
« Отговор #1705 -: Февруари 20, 2025, 05:14:10 pm »
Весо, всъщност сега Марс е стационарен и има сътресение в силата-набира се за директна посока след няколко дни. 19 до 24 февруари 2025 – стационарен в Рак, 28 февруари 2025 – директен в Рак . Ако стационарната точка ти активира натална-може. Аз тези дни от нищото се полуинвалидизирах, но с настоящите поледици и именно Марс стъпвам на пръсти.

Veselin

• Hero Member
« Отговор #1706 -: Февруари 21, 2025, 07:16:13 am »
Дано поне бързо да не мине ръката, защото засега дори и роднините не искат да ми помагат, а с една ръка дори не мога и дрехите да си простирам, камо ли да ги събирам след това. Една съседка дойде да ми помага миналия път, обаче се вижда, че и тя няма много желание да се занимава, особено като разбра, че може би ще се проточи моето по-дълго време. ???

Veselin

• Hero Member
« Отговор #1707 -: Февруари 21, 2025, 10:05:31 pm »
Май няма да мине толкова бързо възстановяването. Днеска бях на контролен преглед при ортопед и ми правиха снимки и той каза че има изместване на метакарпал на кост на петия пръст и ще трябва да се намести с оперативна намеса. ??? Не сме говорили за цени, ама сигурно тия операции са скъпи И едва ли ще мога да си позволя. В четвъртък пак съм на друг контролен преглед и на лекарска комисия за удължаване на болничния. За всеки случай един приятел реши да прати снимките и на един негов познат ортопед да чуе второ мнение и дано да има шанс и без операция.

fortunades

• Hero Member
  • Публикации: 823
« Отговор #1708 -: Март 13, 2025, 10:51:31 am »
Здравейте,
След моите обикаляния по лекари,  най-накрая успях да се добера до ЯМР!
Нещата не са много розови, но имат лечение.
Кофтито е, че всичко ще трябва да се нарпави оперативно (ще пусна солара ми за тази година, ако е удобно да го коментирате по отношение на здравето.)
Ходих при невролог-изписа ми направление за ЯМР-откриха се доста проблеми в гръбначния стълб, които е нужно да коригирам с много физиотерапия и рехабилитация, но се откри и Киста на Тарлов в прешлените на опашната кост между S2-S3. Това е течност, която се събира и притиска нервите на гръбначния стълб и ако не се оперира - нараства, съответно започват адски болки от главата до петите (които аз имам, но не толкова силни), световъртеж, изтръпване, шум в ушите, главоболие, ирае и кръвното налягане, както и тези постоянно мравучкания, силна чувствителност на областта около корема и кръста, невъзможността ми да понасям стегнати дрехи и в най-лошата фаза , парализиране.
Имам колега, с който работихме заедно в аптеката, той стана нерворлог-хирург, в Пирогов, ще се допитам до него. Но ми се иска първо да оправя нещата с яйчника.
Та и там се потвърди диагнозата - ендометриозна киста в ляв яйчник, която не е много голяма, но определено прави проблеми със томаха, червата, а и хормоните доста се разбутват.
Общо взето това води до нисък прогестерон, висок ФСХ, това което го имам и аз.
Имам преглед с АГ, който е доста запознат с еднометриозата и ще пробваме с хормонални препарати на базата на прогестерона, тъй като другите не са подходящи.
И ако нямам развитие - опцията ми е Турция. Не ми се иска да правя тук операция, защото тука доста режат, а аз не искам. Имам малко дете, което трябва да обгрижвам. Отделно, ако легна на легло, поне 6 месеца не трябва да вдигам тежко, което е невъзможно. В Турция има много нови методи, с които правят операция през влагалището, а не през корема - някаква лапароскопска трансвагинална процедура (има я и тук, но не съм сигурна, колко са добре запознати с нея). Честно да си кажа, вече изпитвам страх и стрес, само като стане въпрос за лекари и болници, въпреки че съм медицинско лице.
Толкова много кръв ми взимаха, всяка седмица, че вените ми вече са много зле и не можаха на ЯМР-то да ми сложат източник за контрастно вещество.... И там лежах 1 час и половина.
И така, дано да се размина без операции, защото направо...
И има една хубава новина - отказах сънотворните и си спя като пич!
Поздрави!

Благодаря за ОВ и да се оправиш напълно!
Здравейте,
Оказа се, че се касае за ендометриозна киста на ляв яйчник, която ще следим. Но, имам и хормонални промени, които също оказват влияние на състоянието ми, включително и болките в стомаха и подуването.

Здравей, Фортунадес! Луната в приложената карта е "Без курс", така че не предстои да извършва повече аспекти в рамките на знака си Дева, а последният неин аспект е бил опозиция с Нептун в 10д., дома на лечението. Моят отговор е Не, не е дисбактериоза,
« Последна редакция: Март 13, 2025, 10:53:45 am от fortunades »
Реалността е просто една прекалено упорита илюзия.

Veselin

• Hero Member
« Отговор #1709 -: Март 19, 2025, 07:31:41 pm »
Вчера свалих шината. Обаче ще трябва да ходя на рехабилитация, защото се оказа, че не мога да си движа китката особено нагоре и не мога да си свивам пръстите в юмрук, особено пети и четвърти пръст. Единствено нямам ограничение при движението на палеца.