Пълнолунието нали беше в квадрат с Марс/Уран и с Плутон на моето момче, неговата братовчедка, с която имаха уговорка от миналото лято да му продаде половината двор, най-неочаквано се извъртя и дори не иска да се обади, а нейният, с когото се събрала като починала майка ѝ, на която беше половината двор, казал да не ги търсим повече, че дворът бил продаден и не дава никакво логично обяснение защо. Мъжът ми се потроши от работа, трети месец без почивен ден, за да изкара пари и плати половината двор, за да е цял, както е бил навремето когато дядо му го е купил и построил къщата, а да не го вземе съседката с незаконния кучкарник, която даваха по бтв през 23-та, че там е нещо ужасно - по дне-три кучета в тясна метална клетка на по 3 етажа, като бройлери, нощем лаят и вият, та не се трае. Мъжът ми го пита този още пари ли иска, ще пратим колкото иска братовчедката, а този наглец казва, че вече бил продаден двора. И всичко това, след като толкова нерви, пари и средства потрошихме, за да се поправи най-сетне грешката в кадастъра , където дворът го маркирали като 4 отделни парцела, разположени на кръст - двата на свекъра по диагонал и двата на неговата сестра, майката на въпросната братовчедка на мъжа ми, с научните степени и дългогодишна директорка на Идеал Видима. "Учено, ма просто", както казваше дядо ми Душан, учил само до 4 отделение, но природно интелигентен, зодия Везни

Трети ден козелът у дома мълчи и не смее да ме погледне в очите, понеже като бяхме там през август му казвах да оправим първо това, което му се полага, да узакони къщата и двора наследство от свекъра, а после да търси и се разправя с братовчедка си. Сега им пратихме миналия месец наготово обновения и поправен кадастрален план , скици, спътникови снимки, всичко, това са хиляди левове на цената на скотски живот, безсънни нощи и къртовски труд, а те наготово си продали двора, който миналата година мъжа ми почисти от треви , храсти и покарали салкъми, вместо да си почива и обърне внимание на внучето. С моя "кръст на съдбата" в 4д. Стрелец явно такъв ми бил късметът.