Автор Тема: Новолуние 20 декември 2025г.  (Прочетена 340 пъти)

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 14136
    • https://victoryastro.blogspot.com/
Новолуние 20 декември 2025г.
« -: Декември 08, 2025, 06:42:54 pm »
 И ето, че дойде ред на последното за 2025г. Новолуние, което се случва в 28°24' на зодиакален знак Стрелец. Новолунието попада във финансовия дом втори на хороскопа, построен с координати на българската столица. Колко актуално, нали? Новите пари пристигат  :)
Новолунието е в напрегнат аспект с Нептун и Сатурн, но е в хармоничен аспект с Венера, също в дом 2. Новата Луна в Стрелец е във взаимна рецепция по управление с Юпитер в Рак
Юпитер владее финансов 2-ри дом и планетата е разположена в 9-ти дом, по който са чуждите страни, съда, банките, международна търговия, туризъм и религия. Луната от втори дом е управител на 9-ти дом, свързани сме с чуждата валута, нали сме в борд, което се пропуска редовно от противниците на еврото. Бялата Луна – Селена в Лъв попада в началото на 10-ти дом, по който са устройството и управлението на държавата, правителството. Тази позиция на Селена показва ярък лидер на нация или група. Той винаги ще получава помощ в кариерата си, ще постига целите си с праведни средства. Поставя си само добри цели.

Сафо

• Hero Member
  • Публикации: 8095
Re: Новолуние 20 декември 2025г.
« Отговор #1 -: Декември 09, 2025, 05:55:01 am »
МНого огнена лунация,някаква неподвижна звезда имаше в този градус ,опозиция на Бетелгейзе.
Марс е екзалтирал.Няма малефици по ъглите.Заря,фойерверки,светлини.Проблеми с електричество.Но 2ри е 8ми от 7ми дом,възможно е да има напрежение някъде по света,около храмове и плавателни съдове.Антисия с Марс 1*орбис.
Да,нова валута,нови правила.Нощна карта,а нощните планети са под хоризонта.Недоволни винаги има.

Люба

• Hero Member
  • Публикации: 1372
« Отговор #2 -: Декември 09, 2025, 10:03:15 am »
Звездата, чието име не можем да си спомним със Сафо, защото не е от водещите величини, оформя с Бетелгейзе оста на кризите и недоимъка. Нова валута, но и нова дупка на коланите към вталяване.

Предвид текущата протестна вълна, не съм обнадеждена. Квадратура на Лунацията с Нептун предвещава болезнено отрезвяване след "пиянството на един народ". Пясък в очите и проглеждане сред бурята, за да се видят останките.
Плутон, управител на картата, макар вече директен, е много самотен - кучатата си лаят, кервана си върви. Откъм 3 дом той ще пробва да въздейства, да изкаже силни и убедителни тези, но за кого играе? Манипулира или няма кой да го чуе?
Парите (2 дом) отново играят водеща роля и са на контра на идеалите (Нептун). Силна роля на Службите - екзалтиран Марс, добре платен, дървен, бавен, прагматичен, в прегръдка с Властта (съвпад у10).

По повод на протестите - ще трябва да си изчакаме своето, но първо да си изсърбаме попарата. Все пак картата е новолунна, мутабелна - има перспектива, ще има промяна.

При мен Лунацията е на МЦ. Активиран АСЦ от квадратурата на Венера със Сатурн, а аз съм си Сатурнова Венера, затова...
« Последна редакция: Декември 09, 2025, 10:13:11 am от Люба »

akruks

• Hero Member
« Отговор #3 -: Декември 09, 2025, 02:05:42 pm »
* звездата Елтамин – позната е още като Гама от Дракон, Етамин, Етанин, най-ярката звезда от съзвездието Дракон. Образува с Бетелгейзе "Ос на икономическите кризи", но се активира от съвпади на тежките планети Уран, Сатурн, Хирон и Плутон с една от звездите, образуващи оста на икономическите катастрофи. https://www.astrohoroscope.info/kriza.htm

Слънце в съвпад с Етамин: Високо предимство в правни, писателски и обществени дела. Роденият е „безстрашен“, агресивен и може да се забърка в необичайни теми и идеи.

Луна в съвпад с Етамин: Предпочитание във военни и правителствени дела. Тази връзка може да донесе на родения пионерски дух, който може да се прояви по редица начини. Съществува и опасност от забъркване в интриги или дела, които биха могли да донесат загуби, евентуално загуба на престиж, но не и фатална загуба. При тази връзка остава потенциал за насилие.

По-опасен е квадратът на Нептун и Слънце, управител на МС – властта и държавния глава, не е добро време за бизнес сделки или преговори. Събитията или други хора могат да причинят объркване и разочарование. Прекомерната идеализация и лековерността могат да доведат до загуба, скандал или клевета. Личните взаимоотношения може да са податливи на нечестност и измама, което ще затрудни пазенето на тайни. Развлеченията, благотворителната дейност и борбата за социални каузи са отлични начини за безопасно използване на тази ефирна енергия. Религията, духовността или церемониите ще ви помогнат, ако загубите вяра.

Тази интерпретация на транзита на Слънце в квадратура с Нептун може да се приложи и към слънчево затъмнение и новолуние в квадратура с Нептун.

Сафо

• Hero Member
« Отговор #4 -: Декември 15, 2025, 03:39:02 pm »
При мен лунацията попада на к8 почти,широка опозиция Луна,секстил Слънце.

Veselin

• Hero Member
  • Публикации: 6590
« Отговор #5 -: Декември 16, 2025, 01:59:18 pm »
Звездата, чието име не можем да си спомним със Сафо, защото не е от водещите величини, оформя с Бетелгейзе оста на кризите и недоимъка. Нова валута, но и нова дупка на коланите към вталяване.
Офф, то вече 35 години сме така, а като гледам освен ще се гладува, и ще се студува. ??? Освен това, не ми е ясно при тая нова валута каква заплата реално ще получавам, защото само в лева са ми казали и не знам дали правилно ще конвертират в евро.

Сафо

• Hero Member
« Отговор #6 -: Декември 17, 2025, 01:30:04 pm »
Веско,лев/евро има курс ,сметни си заплатата и сам.

Veselin

• Hero Member
  • Публикации: 6590
« Отговор #7 -: Декември 17, 2025, 02:20:27 pm »
Аз съм си я сметнал. Друг е въпросът как там ще ми я "сметнат ".

akruks

• Hero Member
« Отговор #8 -: Декември 17, 2025, 06:57:53 pm »
Аз съм си я сметнал. Друг е въпросът как там ще ми я "сметнат ".
навсякъде се смята по курс 1€ = 1.9558 BGN , софтуерите са инсталирани