Автор Тема: Пълнолуние в знак Лъв на 2.02.26г.  (Прочетена 54 пъти)

Сафо

• Hero Member
  • Публикации: 8150
Пълнолуние в знак Лъв на 2.02.26г.
« -: Януари 28, 2026, 07:06:41 am »
Карта на пълнолунието на 2 февруари.Повечето куспиди са в критични градуси,нещо ще приключи,но и нещо ново ще започне.Плутон,който напоследък избягвам да следя е в антисия с Уран на к8.
Планети в 4ти и 10 домове-изяви по темите и сигнификациите.
Управителите на 1,2,7,8,9,10,11,12 домове са ъглови.Венера и Сатурн са в рецепция,но не се виждат.Луната в 10 дом е изявена,в нощна карта като тази-ще съставят служебно правителство с не особено желание,заточено Слънце като диспозитор.Луната в Лъв драматизира,търси изява,публичност по един артистичен начин.Като упр.на 9ти дом в картата,ще има тегоби по темите -образование,религия,чужденци,посланици,търговия,транспорт,морал,съдебна система и др.Марс е малефик и е в 4ти дом.Извън секта-спорове,катастрофи,полиция.Обрати във времето.Меркурий ще извади наяве нови новини,договори,тайни,закони.Финансови проблеми в определени сектори.Проблеми с интернет,ток,социални мрежи,около концерти и спортни личности.Силна лунация с много действие/екшън.Летища,самолети в полезрението.Пожар .Ветрове.
И много изяви на партии,партиини лидери,изказвания,дебати по медии.....започва се.Луната върви към опозиция с Венера и Меркурий.
Ако нещо ви прави впечатление,допълвайте,моля! :)
Например,мъж,или жена ,ще бъде служебен премиер?Според мен ще е мъж,заради диспозитора на Луната,заточено Слънце.
« Последна редакция: Януари 28, 2026, 08:00:48 am от Сафо »

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 14166
    • https://victoryastro.blogspot.com/
Re: Пълнолуние в знак Лъв на 2.02.26г.
« Отговор #1 -: Днес в 11:40:33 am »
Сега приключих статията си за лъвското Пълнолуние и влязох да му поместя картата, а вече са ме изпреварили  :) То едно е да имаш Луна в Овен, която има нужда да е първа, а друго е Марс в Овен – действа. Моя прочит на Пълнолунието в Лъв може да се види тук:
https://www.facebook.com/VictoryAstro/posts/pfbid02j3c1qyn5nGKGs3trrdTnFrc9Hx44QCo8L6Vtx6RkszDwivvnfsFsS9FvMbNDZYmdl
Луната, освен в опозиция на Слънцето, каквото всъщност е всяко едно Пълнолуние, се намира в опозиция с планетите Марс, Меркурий и Венера, господарката на хороскопа.
Всички те – IC (Имум цели или началото на дом 4), Слънце, Меркурий, Венера, Марс и Плутон образуват мощен стелиум в знак Водолей, като управителят на този знак Уран е ретрограден в самото начало на дом 8. Подгответе се за изненадващи развития и неочаквани ходове, които да започнат своето развитие след 4 февруари, когато Уран приключи ретроградната си фаза. Застоялите развития отново набират скорост след 5 февруари, понякога по неочаквани начини. И тук трябва да се отбележи, че Уран е в напрегнат аспект с Меркурий, което е предпоставка за изненадваща информация, която подтиква към спекулации. Някои хора ще се радват на проблясъци на вдъхновение, други може да се чувстват психически претоварени. Тази квадратура на Уран с Меркурий е също предпоставка за инциденти на пътя, с електричество, както и всякаква техника и апаратура, които да причинят пожари, нека се има предвид, особено в дните около 5-ти февруари, когато аспектът е точен!
Слънцето управлява най-високата точка в хороскопа МС (Медиум цели) и е паднало (намира се в знак на заточение) в най-ниската част, като образува полуквадрат със Сатурн – минорен, но напрегнат аспект. Полуквадратът се проявява като тайно недоброжелателство, сплетни, за източника, на които може да не узнаем през целия си живот. Полуквадратът се отнася към явните кармични аспекти. Той е свързан с наказанието за неявни (скрити) грешки. Това е човек, който някога се е карал с всички; лъжел; обиждал хората, които сега не познава.
Слънцето в хороскопа символизира царя или президента на страната, а конкретно в този хороскоп показва също и падналото правителство.
Луната в опозиция на Слънцето, което е в полуквадрат със Сатурн, от своя страна в квадрат и половина с Луната, образуват конфигурация Копие, което може да засили проблемите, да допринесе допълнително усложнение, лошо партньорство. Участието на Луната в по-сложни космически връзки, а тук освен Копие е налице акцентирана опозиция с целия стелиум във Водолей, означава също, че ще се усилват допълнително, и че енергията на вселената ще е насочена също така към широките народни маси. 

Относно въпроса за служебен премиер, в четвъртък и петък Илияна Йотова ще продължи процедурата и със следващите от т.н. „домова книга“ - омбудсмана Велислава Делчева и заместникът ѝ Мария Филипова, и с представителите на Сметната палата - Димитър Главчев и заместниците му Маргарита Николова и Силвия Къдрева.
Досега Рая Назарян и омбудсмана предварително бяха заявили, че няма да заемат поста. От жените остават заместник омбудсмана и заместниците на сметната палата, но по мое виждане най-вероятно ще е Димитър Главчев, който вече е заемал поста на служебен премиер, чиято задача е да организира избори. Но може и някоя от жените да заеме длъжността, все пак Луната е женска фигура и е в 10-ти дом на властта.

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 14166
    • https://victoryastro.blogspot.com/
Re: Пълнолуние в знак Лъв на 2.02.26г.
« Отговор #2 -: Днес в 12:05:13 pm »
Пропуснах да отбележа взаимната рецепция по екзалтация на Слънцето У10 с Нептун У5  – изяви в спорта, на сцената и на творци, на децата, занимаващи се с изкуства – поети, музиканти, певци.
Уран У4 във взаимна рецепция по управление с Венера У1, У8, У12 в 4д. , рецепцията има силата на съвпад.

Пълнолунието при мен е в 11д. – тригон с Юпитер (и с овчата ми Луна) и секстил с Венера и Слънце. Луната в този градус на Лъва съвпада също с Акубенс – звездата покровител на астролозите.  Ами ето – разписахме се и форумът ще живне. На мен да седна и пиша ми костваше неимоверни усилия, след тридневен престой в леглото, че някакъв вирус ме гътна и не съм на себе си, повръщане, разтройство и спане, спане, няма наспиване, като мечка в зимен сън  :) И четвърти ден без кафе и цигара, мъка...