Автор Тема: Новолуние в Овен на 17 април 2026г.  (Прочетена 543 пъти)

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 14246
    • https://victoryastro.blogspot.com/
Новолуние в Овен на 17 април 2026г.
« -: Април 07, 2026, 11:14:48 am »
Новолуние в 27°28' на зодиакален знак Овен.
Най-мощното Новолуние за годината в първия знак на зодиака съвпада с ранения лечител Хирон в 9-ти дом, изстрадано ново начало в областта на правосъдие, религия, чуждите страни и международни отношения.
Стелиум в Овен от планетите Нептун, Меркурий, Марс и Сатурн, разположени в дом 8.   

Венера на МС в Телец, а до нея е Уран пред ингрес, ще има неочаквани обрати във власт, нови партньори на политическата сцена, нали два дни по-късно са парламентарните избори.

Новолунието в този градус на Овен съвпада с фиксираната звезда Вертекс, която съчетава природата на Луната и Марс. Причинява слепота, наранявания на очите, болести и насилствена смърт. Слънце в съвпад с Вертекс дава високо предимство във връзка с обществени дела; Луна в съвпад с Вертекс дава вътрешен стремеж към успех, напредване, получаване на признание. Съществува стремеж към пари, власт.

Люба

• Hero Member
  • Публикации: 1394
Re: Новолуние в Овен на 17 април 2026г.
« Отговор #1 -: Април 07, 2026, 12:25:07 pm »
Смяната на партньорите са очеизваждащи. В светлината на Парламента със сигурност всякакви малки бушони отпадат и нови златни пръстчета ще изгреят. Хирон със Светилата, наранено его, горчиви емоции. Време да сменим/освободим досегашните неработещи другари. Скандал/клюки около красива жена. Хубави жени в прожекторите. Вероятно някой авторитет ще ни прочете лекция, ще ни поучи, назидае, овика по манипулативен и въздействащ, ефективен начин. Вече ни подготвят. Кристалина казва да се готвим за скокове от криза в криза, все по-бедни ще сме били ставали. Особено ще страдат бедните, все повече ще страдат, казва. Сигнал подаден. Някога поне на думи борихме глада. Връзка 5-2-9, нови подходи за възпитание на децата. Някой ще изскочи с модерна теория.
Търсене на запетайки като причина да не "минем".

Сафо

• Hero Member
  • Публикации: 8274
« Отговор #2 -: Април 07, 2026, 10:08:49 pm »
Тази лунация,наглед безобидна,обаче с фиксирани оси като видя нещо,тегаво ми се струва.Асц е опозиция на водолейското затъмнение и екзалтирано Слънце в дом на радост-някой ще се възрадва,за кратко....после да му мисли. ;D
Луната страда в 9ти.Домът на висшето образование,религията,далечните пътешествия и пр.Съдебна власт ,чужденци,духовенство,мечти,видения.
Картата е дневна с координати за София и всички планети са над хоризонта.Интересна е взаимната рецепция по терма на Меркурий и Юпитер.
Венера в 10,на куспида.Известна журналистка в полезрението.
Повечето планети са източни,в мъжки знак,огнена лунация.Някъде по света-полиция,стрелба,оръжия,пожари,военни действия.
Преди избори е новата Луна,к3 във Везни и силна Венера-ще има категорична победа .В чужбина също наплив от гласоподаватели.Юпитер се радва в 11д,екзлтиран,упр.на 5ти 8ми домове.Постижения при спортисти,певци,актьори.
На Клинт Истууд ,лунацията активира Марса му.Случайно попаднах на картата му.(няма нищо случайно).
« Последна редакция: Април 07, 2026, 10:40:21 pm от Сафо »

Сафо

• Hero Member
« Отговор #3 -: Април 08, 2026, 06:54:56 am »
В 12д при мен,секстил нат.Слънце,тригон к8,секстил к2.
Асц на лунацията е в опозиция със Слънцето ми.

Корея

• Hero Member
  • Публикации: 2179
« Отговор #4 -: Април 08, 2026, 09:58:06 pm »
Леле- мале, как хубаво ще ми активира с квадрати опозицията Сатурн / Мерк на същите градуси по оста 2/8.
Иначе се пада в 10- ти дом.
Сега сме във ваканция, но връщайки се другата седмица смятам да притисна шефа с искаме да направи нещо с колежка. Досега две жалби и няколко устни оплаквания от родители има срещу нея, нищо не прави този човек. Тази персона съзнателно уронва престижа на институцията с ясното съзнание, че никой не може да я пипне с този ТЕЛК. Целта ѝ ми е ясна- да предизвика отлив на ученици и срив на авторитета .
Та, мисля да предприема някакви мерки като председател на една комисия, знам, че всичко в държавата е на автопилот, както и при нас, но имам още много време до пенсия, а все по- малко възможности за читава работа.
От малките радости в живота
човек може да си сглоби едно съвсем прилично щастие...

akruks

• Hero Member
« Отговор #5 -: Април 11, 2026, 01:40:22 pm »
Новолунието ще бъде в 8д при мен, няма аспекти, опозицията с Венера е с 9° орбис, а съвпада с Юпитер има орбис 12° “ Не обичам лунации в 8 д., но веднъж , дваж годишно и това се случва, ще го преживея. Хм, на ММ предстои да попълва данъчна декларация тези дни, да видим ще му връщат или ще внася пари, че неговият шеф му дава едни пари, а в отчетите предишната година  писал, че му дава много повече, отчита надутите заплати на мъжа ми като голям разход за фирмата и внася по-малко данъци.

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12975
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #6 -: Април 17, 2026, 11:51:49 am »
Новата Луна се появява в Телец, със Слънце в Овен-19.04

-Неразрушимия ден

Неразрушимия ден, или както го наричат в джойтиш традицията Акшая тритя, произтича от астрологичната концепция на ведите.
Цитирам :

“Това е онзи ден в годината в който Слънцето и Луната се намират в своите най -силни позиции, съответно за Слънцето-Овен, за Луната-Телец, като по този начин гарантират дълговечност, просперитет, устойчивост и стабилност на всичко предприето и придобито в този момент. В тази концепция се използват сидеричните позиции на светилата- т.е реалното им разположение в съзвездията/тази година  това е 19 април/, чрез която каквото е на Небето, това е и на Земята и обратното . Луната и съзидателните аспекти на материята в Телец са оплодени току що от огъня на духа пробуден в Слънцето в Овен.

А днес той продължава да се използва за стартирането на дългосрочни, крупни проекти, инвестиции, покупка на злато и недвижимости, начало на строителство. В Индия е прието размяната на подаръци във вид на скъпоценности, за да се задейства енергията на изобилието. В много източни култури, съхранили в обредния си календар идеята за връзка с природата и космоса, този ден поставя началото на сватбения сезон.

Според ведическия календар на този ден е направено първото жертвоприношение, извършено от Божество принесло себе си в жертва за благото на целия свят, разцвет на човечеството и просветление на човешкия дух. Още веднъж виждаме утвърден изкония принцип на обединените в единство материя и дух. Защото и тук в традицията на този ден е заложено фундаменталното разбиране, че средствата с които можем да привлечем изобилие и разцвет  в живота си са духовни и обратното - духовните качества и придобивки трябва да се използват и трансформират в съзидателна енергия чрез създаването на блага, които да бъдат използвани за последващ духовен растеж и подобряване на условията на живот за всички.

Затова в този ден крупните инвестиции задължително следва да бъдат подкрепени с духовен обет, а духовните практики стартирани в него задължително изпълняват крайната си цел –разцвет на душата и освобождаване от всичко което възпрепятства прогреса. В този смисъл е и силно подкрепящата енергия на този ден по отношение на новите начинания-знаем че най важните от тях обикновено изискват отказ от всичко старо и канализиране на енергията в едно направление.

Много пъти,  както обществени така и лични процеси протичащи, в този период,  при които се случва именно това- нещо старо и изживяло времето си си отива. Космическите принципи и закони работят дори тогава когато ние нямам съзнателна представа за тяхното протичане и проявление, в това можете да бъдете убедени. Така е и с принципа на неразрушимия ден , в който независимо дали го съзнаваме или не Вселената може да осъществи процеса на освобождаване за да канализира и насочи освободената енергия в по перспективни посоки.
Как можем съзнателно да използваме този ден за да привлечем енергията на изобилието в живота си?

Най простия и ефикасен начин е да нахраним някого, по възможност тези, които са в неравностойно положение-болни, бедни, бездомни, прокудени хора и бездомни животни. Но, не чрез участието в благотворителни инициативи. Трябва да го направим лично- т.е да подадем храната с ръцете си, още по-добре ако сме я приготвили сами.

Разбира се ако дълго сме планирали важно начинание и търсим подходящ момент за стартирането му този е идеалния.

Купете си нещо красиво и стойностно, което да бъде подарък за вас самите-награда за положените усилия и старание и в същото време да се превърне в символ на просперитета и материалното благополучие в живота ви. Правете подаръци! Подходящи са малки бижута, скъпоценни и полускъпоценни камъни и благородни метали, които по същността  символизма си са неразрушими и с нарастваща стойност във времето.

Плановете съставени в този ден също имат неразрушим характер. Направете разбор на амбициите и целите си изберете най-важните и реалистични сред тях и обмислете подробните стъпки за тяхната реализация. Визуализирайте осъществяването им. Духовно–материална ос се захранва с емоцията. Духовно търсещите в практиките си през този ден могат да постигнат нови нива на прозрения, а мечтите захранени с надежда имат реални шансове да се превърнат в цели и да се осъществят.”

„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

akruks

• Hero Member
« Отговор #7 -: Април 17, 2026, 02:20:30 pm »
В началото на изборния ден, в картата за столицата, Луната У4 с Венера У1 и Уран У11 е в 1-ви дом, а Слънцето и овчия стелиум са в 12д. В края на изборния ден Луната съвпад с Уран и с Плеядите са в началото на 8-ми дом, Венера У1 е в края на 7-ми дом, съвпад с К8 , Слънцето У10 е на Десцендента заедно с Хирон и звездата Вертекс, та нито началото, нито краят са "неразрушим ден". В началото на изборния ден Юпитер У8, У9, съУ12 е в края на 3д. съвпад с IC , а в края на изборния ден Плутон У2 е в началото на 4д. съвпад с IC  :)   

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12975
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #8 -: Април 17, 2026, 07:10:24 pm »
Акрукс, не разбрах от коментара ти, какво общо има положението на Луната и Слънце  по дом, с положението им в знак и то по сидерал ?
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

akruks

• Hero Member
« Отговор #9 -: Април 17, 2026, 11:00:34 pm »
Акрукс, не разбрах от коментара ти, какво общо има положението на Луната и Слънце  по дом, с положението им в знак и то по сидерал ?
Рени, коментирах хороскопа за началото на изборния ден в 7ч. на 19 април 2026г. и за края на изборния ден 20ч. на 19 април 2026г. , с координатите на град София, България

Акшая тритя през 2025г е бил 29-30 април, може да се провери дали е бил силен и неразрушим ден.

Сафо

• Hero Member
« Отговор #10 -: Днес в 08:38:27 am »
Идеята на този ден-Неразрушим,съотнесен към християнските вярвания е:Каквото посеем,това,ще пожънем.