Автор Тема: Силата в наталната карта  (Прочетена 33282 пъти)

Uran

• Hero Member
  • Публикации: 2538
Re: Силата в наталната карта
« Отговор #45 -: Юни 29, 2013, 03:50:24 pm »
Аз съм Ашлеша, Лили. :)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #46 -: Юни 29, 2013, 03:51:50 pm »
Значи и ти си от по-хапливите, от чиито думи дълго боли.  :D
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Uran

• Hero Member
« Отговор #47 -: Юни 29, 2013, 03:54:30 pm »
Единствено по отношение на близките ми. С другите- изключително рядко и при условие, че са прекалили. Първите обаче го отнасят яко. :)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #48 -: Юни 29, 2013, 04:04:58 pm »
Имам такива наблюдения и върху близък - с околните е изключително (но престорено) любезен и мил, близките отнасят яко. Но при него в западната карта Луната е в опозиция с Марс и Сатурн и управлява изгряващия знак, а във ведическата накшатрата на АС също е чепата - Ардра. Твоята е Пушйа - една от по-благоприятните, вероятно това омекотява влиянието на Луната. Освен това във ведическата ти карта аспектът на Марс към Луна се анулира - Марс прави квадрат само с четвърти знак, с десети - не, т.е. от Скорпион (сид. Везни) аспектира Водолей (сид. Козирог), а знака Лъв (сид. Рак) не аспектира. Сатурн също не аспектира с тригон.

Kaya

• Full Member
  • Публикации: 170
« Отговор #49 -: Юни 29, 2013, 07:42:41 pm »
Силни= издръжливи са  тия с множеството квадратури в хороскопа, защото  живота все им предлага възможности да "се справят"
 големите  тригони са яко по течението:)  и са  в голям стрес като се почне квадратура в небето

магха е ганданта.. и другите  изброени ракашасни са такива, управялва  ги  я мерк, я  кету и се водят човешки - а защо ракашасни?
 и често съм се  замисляла, защо кету е толкова даващо ( води се, че е дясната ръка на юпитер)
« Последна редакция: Юни 29, 2013, 07:52:21 pm от Kaya »

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #50 -: Юни 29, 2013, 07:54:42 pm »
Зависи и какви са квадратурите - за аспектите с Марс/Сатурн и с Марс/Плутон съм съгласна, но наличието само на сатурнови квадратури (или опозиции) не винаги дава издръжливост и сила на духа, може да даде и вечно недоволен човек, на който все другите са му криви и виновни. Освен Сатурн трябва да има и марсов акцент.

Uran

• Hero Member
« Отговор #51 -: Юни 29, 2013, 09:45:55 pm »
Имам такива наблюдения и върху близък - с околните е изключително (но престорено) любезен и мил, близките отнасят яко. Но при него в западната карта Луната е в опозиция с Марс и Сатурн и управлява изгряващия знак, а във ведическата накшатрата на АС също е чепата - Ардра. Твоята е Пушйа - една от по-благоприятните, вероятно това омекотява влиянието на Луната. Освен това във ведическата ти карта аспектът на Марс към Луна се анулира - Марс прави квадрат само с четвърти знак, с десети - не, т.е. от Скорпион (сид. Везни) аспектира Водолей (сид. Козирог), а знака Лъв (сид. Рак) не аспектира. Сатурн също не аспектира с тригон.

Най- вероятно не е престорено- съдя по себе си. Другите не те "докосват" по този начин- не са ти важни, но не в онзи смисъл за полезност- тяхното израстване/представяне/падение/думи и т.н., няма никакво значение за теб.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #52 -: Юни 29, 2013, 09:50:16 pm »
Мен всичко, което е вън от мен, силно ме докосва - единствено то може да наруши вътрешната ми хармония и самодостатъчност. Но аз съм рахувица - дори ако успея да постигна временно вътрешно равновесие, все някой трябва да го разклати отвън. Ако няма кой да почука отвън, тогава започвам много да мисля и с тези мисли си създавам излишен дискомфорт. ;D
« Последна редакция: Юни 29, 2013, 09:52:12 pm от Lilla »

abroad

• Hero Member
  • Публикации: 654
« Отговор #53 -: Юни 29, 2013, 11:16:28 pm »
Зависи и какви са квадратурите - за аспектите с Марс/Сатурн и с Марс/Плутон съм съгласна, но наличието само на сатурнови квадратури (или опозиции) не винаги дава издръжливост и сила на духа, може да даде и вечно недоволен човек, на който все другите са му криви и виновни. Освен Сатурн трябва да има и марсов акцент.

аз съм от тия вечно недоволните, но не за сметка на другите, а за моя - отдавам го на опозицията на светилата, които са включени в тао квадратура с връх Уран - тук е като да си разкъсаш вътрешностите, но да запазиш автономия на всяка цена
от друга страна плъзгането по линията на най-малкото съпротивление е по точния тригон на Уран със Сатурн и не точния секстил на Марс със Сатурн - предвид включените планети, тригонът и секстилът не предполагат плавно и лесно измъкване, напротив - непрежението остава, на тласъци
според вси астролози - и ведически, и западно ориентирани - картата предполага силен човек, но силен според определението: издържлив на напън, устойчив на бури и кофти ситуации и/или нещо като "много полезен при условията на война", което ако влиза в противоречие на едни други идеалистични постановки в картата (например нептуново-юпитерови такива) си е направо катастрофа откъм комплимент към собственото "аз"

п.п. няма квадрати от Сатурн, нито опозиции към лични планети - достатъчно е, че управляват Слънцето:) (шегувам се)

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #54 -: Юли 01, 2013, 05:09:46 pm »
Силни= издръжливи са  тия с множеството квадратури в хороскопа, защото  живота все им предлага възможности да "се справят"

има логика
а ако са силни, защото знаят, че могат да са много гадни :)
примерно - слънце в съвпад с плутон, слънце в опозиция плутон и слънце в тригон с плутон
ясно кой по-силен, но ясно и какъв тормоз ще има за клетниците, които не се подчинят :)

п.п. никой да не се обижда

Orfei

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 96
« Отговор #55 -: Юли 01, 2013, 06:03:48 pm »

има логика
примерно - слънце в съвпад с плутон, слънце в опозиция плутон и слънце в тригон с плутон
ясно кой по-силен, но ясно и какъв тормоз ще има за клетниците, които не се подчинят :)

Има логика и аз имам квадрата за аспект с огромен потенциал -някъде стивън аройо също беше изказал подобна теза, защото съсредоточието на напрежение е залог за това,че тази зона няма да дреме дълго- дълго. Аз имам разни квадратчета и друготият коментар за големите тригони и въобще аспектите предполагащи успиване- също има логика, но то трябва да има и почивка и плавност в някои неща - ето наблюдавам хора с хармонично аспектиран Марс- силата име някакси спокойна , те са наясно със себе си , какво могат и не тръгват за щяло и нещяло да го доказват, вече зависи и от знака разбира се, но има някаква по- голяма плавност, докато като има квадратури и някакви импулси на тласъци- все едно отнякъде се впръсква нитроглицерин.  :) Сещам се вчера моите приятели като ми се заоправдаваха, че не искат да качват връх Ботев пък сме стигнали до хижата с какъв устрем тръгнах в стил "още по- добре, сега ще поставям рекорди". Вероятно квадратурите към Марса могат да засилят своеволието -да действаш непременно по собствения си начин.
И все пак  в теорията на аспектите съвпадът е определян повсеместно като най- силен аспект и за хубаво и не за хубаво, а опозицията на теория също е по- силна от квадрата и от гледна точка на предизвикателните. Квадратът се схваща с по- голяма острота, защото или има някаква рязкост, някаква изненада, която да изиска- пренастройка , промяна в плановете.

Papy

• Hero Member
« Отговор #56 -: Юли 01, 2013, 06:56:35 pm »
Аз имам тригони към марс и е вярно това, което казваш-битки на всяка цена и да се докажем, макар и с изхабена докрай енергия не са ми в стила
Но за съвпадите не съм съгласна, за опозициите-също
Според мен съвпадът дава опции, подобно на опозицията
Разликата е, че при опозиция сме аз или другия, при съвпада-слънцето или плутон, примерно-горд и победен, или манипулативен, но победител, или и двете заедно-аз съм най-силен и мога да понеса всичко и пак ще оцелея/победя накрая
Квадратът ми се струва най-движещ и най-неизбежен за преодоляване, защото действа на ситуациите около теб, не толкова битка вътре в теб(съвпад), битка с някой (опозиция), колкото-сигурна битка

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #57 -: Юли 01, 2013, 07:03:24 pm »

има логика

Има логика и аз имам квадрата за аспект с огромен потенциал -някъде стивън аройо също беше изказал подобна теза, защото съсредоточието на напрежение е залог за това,че тази зона няма да дреме дълго- дълго. Аз имам разни квадратчета и друготият коментар за големите тригони и въобще аспектите предполагащи успиване- също има логика, но то трябва да има и почивка и плавност в някои неща - ето наблюдавам хора с хармонично аспектиран Марс- силата име някакси спокойна , те са наясно със себе си , какво могат и не тръгват за щяло и нещяло да го доказват, вече зависи и от знака разбира се, но има някаква по- голяма плавност, докато като има квадратури и някакви импулси на тласъци- все едно отнякъде се впръсква нитроглицерин.  :) Сещам се вчера моите приятели като ми се заоправдаваха, че не искат да качват връх Ботев пък сме стигнали до хижата с какъв устрем тръгнах в стил "още по- добре, сега ще поставям рекорди". Вероятно квадратурите към Марса могат да засилят своеволието -да действаш непременно по собствения си начин.
И все пак  в теорията на аспектите съвпадът е определян повсеместно като най- силен аспект и за хубаво и не за хубаво, а опозицията на теория също е по- силна от квадрата и от гледна точка на предизвикателните. Квадратът се схваща с по- голяма острота, защото или има някаква рязкост, някаква изненада, която да изиска- пренастройка , промяна в плановете.

Правилно ,като аспект съвпада е "най-силен" ,но това не прави човека "силен" ,тригона е "лек" аспект ,но е най-устойчив ,така че "силата" в натала не може да се определи от аспектацията ,нито само от дадена стихия,модалност... :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Papy

• Hero Member
« Отговор #58 -: Юли 01, 2013, 07:17:01 pm »
...,така че "силата" в натала не може да се определи от аспектацията ,нито само от дадена стихия,модалност... :)

А от кое?

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #59 -: Юли 01, 2013, 08:14:09 pm »
...,така че "силата" в натала не може да се определи от аспектацията ,нито само от дадена стихия,модалност... :)

А от кое?

Комбинираш всичко по-горе посочено и преценяш ,дали съответния натал ще се адаптира ,ще комуникира адекватно  със съответния период ,време ,среда ....където и когато живее, в зависимост от това как външните планети подсилват личните .
Няколко поста по-горе дадох примери как това се случва на практика -силата е в адаптирането ,приемането ,смирението ,като винаги дефицита на дадена категория /тип "сила" ,провокира друг/а такава.Например :ако си физически прекомерно силен ,то силата на разума ти ще е правопропорционална също толкова занижена,ако силата на въображението ти е в пъти завишена ,то тази на логиката почти ще липсва и т.н.
И не на последно място ,не очаквай една карта да ти даде отговор на въпросите ,затова ползвай хората . :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“