Автор Тема: Авто-катастрофа  (Прочетена 13985 пъти)

GauriGanDevi

• Гост
Авто-катастрофа
« -: Юни 24, 2013, 04:40:19 pm »
Преди малко ми се обади една позната, за да ми съобщи, че дъщеря и е ранена в авто катастрофа. Има  травми по гръбнака - няколко счупени прешлена, освен това е с мозъчно сътерсение и в шок...Жената беше едва ли не с претенции, че не съм и  предсказала катастрофата като обсъждахме  хороскопа на момичето преди няколко месеца... В инетес на истината тогава не ми мина през ум да гледам за такива неща. Въпросите се въртяха по-скоро около женитва, професия, образование...Пускам наталната карта на момичето. Там са и данните ако някой иска да си я "преведе" на  западен стил. Фаталният ден "Х" се пада под  Маха-даша Раху, Антар-даша Кету и Пратиантар-даша Раху в наталната карта...Скупчването на малефици очевидно си казва думата. Пускам и картата с Гочарата (транзитите) в деня на нещастието. Планетите в нея са разположени във вече споменатат тази седмица Кала Сарпа Йога, (т.е. затиснати са межди Раху и Кету), която дава бедствия, аварии, нещастни случаи,  катастрофи и пр. неудачности.
Транзитите на Раху Кету и Меркурий съвпадат с положението на тези планети в Наталната карта.
Така възлите очевидно действат с удвоена сила, а Меркурий определя мястото и характера на събитието. Лорд на 3-ти дом, разположен в 12-ти в натала, означава от една страна, че  действието се развива недалеч от дома на  къса дистанция - на път от съседното село. 12-ти дом - колата излита от шосето на завой заради превишена скорост.

Малко съм озадачена от разположението  на планетите в навамсата на момичето. Става дума за Раху и Кету , които не се намират по оста както обикновено. И за отдалечеността на Слънцето с Венера и Мекурии..., което се бие с астрономичните закономерности. Не  знам дали не става дума тук за някаква грешка в   компютърната програма или във варгите това е допустимо...???
« Последна редакция: Юни 24, 2013, 04:43:47 pm от GauriGanDevi »

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
Re: Авто-катастрофа
« Отговор #1 -: Юни 24, 2013, 04:45:13 pm »
Цитат
В инетес на истината тогава не ми мина през ум да гледам за такива неща. Въпросите се въртяха по-скоро около женитва, професия, образование..

Много неприятна ситуация.

И аз съм на мнение, че щом те е питала за брак, професия, образование, не си длъжна да гледаш за евентуални злополуки и катастрофи.

Все едно някой да те пита кога ще се жени, а ти да му кажеш кога ще умре.

Простете за черния хумор, но често клиентите не са наясно какво могат да искат от астролога.

Гаури, във варгите е напълно допустимо Венера или Меркурий да бъдат на 180 градуса от Слънцето - противоречи на астрономическата логика, но това са "вътрешни", т.е. символични карти.

« Последна редакция: Юни 24, 2013, 04:47:03 pm от Lilla »
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #2 -: Юни 24, 2013, 04:50:38 pm »
Извинявайте, някой може ли да сложи западна карта с транзити (поне)?

Това не е какво да е събитие, ако има индикации и е можело да се предвиди опастност, би трябвало да се каже
Друг въпрос е като знаеш, ще можеш ли да го избегнеш

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #3 -: Юни 24, 2013, 04:57:36 pm »
Ако астрологът нещо е видял, би трябвало да предупреди клиента.

Но вероятно тези, които не практикуват с клиенти, не са наясно, че консултациите протичат по отделни теми от хороскопа. И ако си гледал в посока партньорство и брак, има голяма вероятност да не обърнеш внимание на друга тема. Астрологът работи по зададени от клиента параметри. Рядко по време на една консултация може да се обхване целият хороскоп, особено при прогностика.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #4 -: Юни 24, 2013, 05:10:06 pm »
Затова хората без деца в известен смисъл са предпазени от тази опция за земни  страдания.

Но им се дават други уроци и изпитания.

Не смятам, че деца не се дават на хора, които биха били лоши родители или "не заслужават". Дори често се дават на "неподходящите" хора, в резултат на което страдат - и това е избор на душата... Просто в дадена инкарнация бездетните хора могат да имат друга програма и други по-приоритетни задачи, които не биха могли да реализират толкова ефективно при други обстоятелства, например бидейки ангажирани със семейство и деца.

Mirabella

• Hero Member
  • Публикации: 1880
« Отговор #5 -: Юни 24, 2013, 05:10:28 pm »
Гаури, въпросът ми е относно часовата корекция. Тя е родена по лятно часово време. Или бъркам? Би трябвало да е GMT+3. Тогава Лагна се премества в Близнаци.

Papy

• Hero Member
« Отговор #6 -: Юни 24, 2013, 05:11:15 pm »
Трябва да кажеш, или поне да намекнеш, да предупредиш-според мен
Ако си знаел, направил си всичко по силите си, и то пак се случи, нямаш терзания, че е можело да се предприеме нещо
Макар че наистина за родител най-ужасно е да се случи нещо с децата му, или да му кажеш, че  може да се случи

Mirabella

• Hero Member
« Отговор #7 -: Юни 24, 2013, 05:13:02 pm »
Западната карта.

Тя не е гледала по въпроси, свързани с травми, катастрофи, нещастни случаи и т.н. Нямала е как да предвиди.
« Последна редакция: Юни 24, 2013, 05:18:02 pm от Mirabella »

Mirabella

• Hero Member
« Отговор #8 -: Юни 24, 2013, 05:18:35 pm »
Няма проблем, усетих се, но вече бях написала. Аз се извинявам.

Papy

• Hero Member
« Отговор #9 -: Юни 24, 2013, 05:23:08 pm »
Мерси, мирабела

Катастрофата не я виждам, но виждам опасност за живота-по принцип
А защо точно сега - трябва по-внимателно да търся
Тя е била рожденичка преди дни, горкото дете :(

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #10 -: Юни 24, 2013, 05:24:22 pm »
Тя не е гледала по въпроси, свързани с травми, катастрофи, нещастни случаи и т.н. Нямала е как да предвиди.

Това искам да кажа и аз - хороскопът се тълкува тематично, по отделни теми.

И когато се концентрираш върху дадена тема, можеш да пропуснеш важни неща от друга.

Например, днес съм тръгнала да си избирам коктейлна рокля - трябва ли да зная, че в съседната аптека продават много ефикасно лекарство против ставни болки? Днес съм в добро настроение и нищо не ме боли - единствено искам да зная как ще мине коктейлът, ще се запозная ли с интересни хора, ще бъде ли удачен изборът на рокля... Но ако официалният коктейл завърши с танци и си навехна крака, на следващия ден може да посетя въпросната аптека и ще помоля аптекаря да ми препоръча нещо ефикасно.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #11 -: Юни 24, 2013, 05:33:51 pm »
Цитат
Няма такова нещо като "неподходящи" или "незаслужили" родители, според мене...Всички са и подходящи и заслужили точно децата, които имат... Както и децата са заслужили точно тези родители, които са получили...

Но нека уточним - само от гледна точка на Закона за кармата.  :)

Papy

• Hero Member
« Отговор #12 -: Юни 24, 2013, 05:36:39 pm »
Според мен тези с децата имат нужда да развържат възел или да завържат -според случая
Защото ако в миналия живот си теглил една ма** на шефа си и си напуснал, в този като ти дойде като баща-къде ще ходиш

Papy

• Hero Member
« Отговор #13 -: Юни 24, 2013, 05:38:17 pm »
За катастрофата-уран/плутон/луна/меркурий

Papy

• Hero Member
« Отговор #14 -: Юни 24, 2013, 05:54:09 pm »
Но такова нещо не можеш  да кажеш на една майка...

Аз затова не мога да си представя да работя като астролог или лекар примерно-много са трудни такива решения