Преди малко ми се обади една позната, за да ми съобщи, че дъщеря и е ранена в авто катастрофа. Има травми по гръбнака - няколко счупени прешлена, освен това е с мозъчно сътерсение и в шок...Жената беше едва ли не с претенции, че не съм и предсказала катастрофата като обсъждахме хороскопа на момичето преди няколко месеца... В инетес на истината тогава не ми мина през ум да гледам за такива неща. Въпросите се въртяха по-скоро около женитва, професия, образование...Пускам наталната карта на момичето. Там са и данните ако някой иска да си я "преведе" на западен стил. Фаталният ден "Х" се пада под Маха-даша Раху, Антар-даша Кету и Пратиантар-даша Раху в наталната карта...Скупчването на малефици очевидно си казва думата. Пускам и картата с Гочарата (транзитите) в деня на нещастието. Планетите в нея са разположени във вече споменатат тази седмица Кала Сарпа Йога, (т.е. затиснати са межди Раху и Кету), която дава бедствия, аварии, нещастни случаи, катастрофи и пр. неудачности.
Транзитите на Раху Кету и Меркурий съвпадат с положението на тези планети в Наталната карта.
Така възлите очевидно действат с удвоена сила, а Меркурий определя мястото и характера на събитието. Лорд на 3-ти дом, разположен в 12-ти в натала, означава от една страна, че действието се развива недалеч от дома на къса дистанция - на път от съседното село. 12-ти дом - колата излита от шосето на завой заради превишена скорост.
Малко съм озадачена от разположението на планетите в навамсата на момичето. Става дума за Раху и Кету , които не се намират по оста както обикновено. И за отдалечеността на Слънцето с Венера и Мекурии..., което се бие с астрономичните закономерности. Не знам дали не става дума тук за някаква грешка в компютърната програма или във варгите това е допустимо...