Автор Тема: Ведически карти  (Прочетена 107119 пъти)

niarnus

• Sr. Member
  • Публикации: 422
Re: Ведически карти
« Отговор #270 -: Май 19, 2016, 01:50:13 am »
И аз съм от мангалите :012:, вярно и такива партньори основно са се въртели. На мен ми е интересно защо Марс в 10-ти дом не се счита за такова положение, а само в 4-ти и останалите съответно? Сигурно ми е глупав въпросът.
От тези калкулатори същата доша ми излeзe и при Venus Chart. Няма отърване от тоя Марс, уж Венерата ми била готина, ама друг път : )))
No locked doors, No windows barred
No things to make my brain seem scarred

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #271 -: Май 19, 2016, 09:28:51 am »
Сметнах, че имам kahala yoga, за пореден път-да управлявам армии
Трябваше да се родя мъж и по друго време, язък за йогата

Papy

• Hero Member
« Отговор #272 -: Май 19, 2016, 09:37:23 am »
Как може едновременно да имаш Durudhara и KemaDruma йоги?

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #273 -: Май 19, 2016, 11:36:01 am »
Марс в 10 дом е dig bala, т.е. сила на движение, може би затова не го отчитат като Куджа /манглик/ йога там.

Тоя Марс индийците никъде не го обичат, освен 3ти, 6ти, 10ти и 11ти дом.
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Дракониада

• Hero Member
  • Публикации: 2824
« Отговор #274 -: Май 20, 2016, 02:37:06 pm »
http://astrobix.com/webcasts/96-Jyotish_Yogas__Matsya_Yoga,_Kurma_Yoga,_Khadaga_Yoga,_Mridang_Yoga_and_Bheri_Yoga.html
Един линк с още малко инфо за формиране на йоги.
Набарах абсолютно всичките Ключове на Соломон!Мои са!   :d030:

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #275 -: Май 20, 2016, 02:55:39 pm »
При йогите нещата се гледат много комплексно, не действат едно към едно според описанието.

Някои по-неблагоприятни йоги и позиции могат да се анулират, но ефектът не е пълно обезсилване, а смекчаване на негативното въздействие. Например, наличието на Гаджа кесари йога може да смекчи ефекта на силно афликтирана и слаба Луна, но не анулира тази позиция и влиянието ѝ върху съзнанието и живота на натива. И в крайна сметка човек по Луна си страда най-много, независимо че е облагодетелствана от Юпитер. Юпитер може да подаде ръка и да ти изсипе на главата някои възможности, но тези възможности да се окажат нож с две остриета, особено ако нативът живее на по-ниско ниво на съзнание. Юпитер и Раху дават благинки, сбъдват желания /обикновено материалистични, статусни, продиктувани от егото/, после обаче идва моментът на символично разплащане, а не на всеки му стиска да "заплати" това, което е изконсумирал.

Също така всяка йога, благотворна или неблагоприятна, се отключва в определен момент. Те не действат непрекъснато. Някои от тях имат свойството да "узряват" с времето и ефектът им да отслабва по-нататък. Куджа доша, ако правилно се сещам, беше по-неблагоприятна до 28-годишна възраст, т.е. през периода, когато символично узрява Марс. Партньорски проблеми би могла да донесе при сключване на ранен и прибързан брак, който се крепи повече върху магнетизма, страстта, сексуалното привличане. И след като се изконсумира и партньорите не ги свързва нищо духовно, гледат в различни посоки и през различна призма на света, нормално е да възникнат и повече разногласия. Зависи на какво се крепи връзката, много фактори трябва да се отчетат. Винаги се гледа какво показва Навамша - тя е определяща, ако трябва да се оцени силата на въздействие, изявата на определени благоприятни или неблагоприятни указания в основната карта /от по-високите варги - Д27/. За повечето дробни карти има нужда от ректифициран час, но те са и инструмент за прецизна ректификация.

---
Попаднах на нещо интересно - в Бургас има езиков център, където се предлага и обучение по ведическа астрология, много интересно съчетание. Естествено, всички материали са преводни /от английски/ и примерите са такива. Но лекторката е ходила на обучение в чужбина, срещала се е с известни ведически астролози.

« Последна редакция: Май 20, 2016, 03:08:08 pm от Lilla »

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #276 -: Май 20, 2016, 03:14:47 pm »
Пък аз се втрещих /и приятно се изненадах/, че в сравнително малък град като Бургас има професионално обучение по ведическа астрология. Значи все пак практикуващите Джйотиш не се броят съвсем на пръсти, просто не бият тъпан за разлика от повечето колеги, занимаващи се с традиционна/модерна астрология.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #277 -: Май 20, 2016, 03:31:54 pm »
Някои планети имат по две, а понякога и повече имена в митологията.

Но наистина ведическите астролози държат на санскритската терминология, в преводната литература също така се използва. Но пък не е чак толкова трудна за научаване, основните понятия лесно се усвояват.

По-лесно ми е да изговоря дума на санскрит, отколкото "ректасцензия" например, там ми се връзва езикът на фльонга.  :012:

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #278 -: Май 20, 2016, 03:50:08 pm »
Навремето трябваше да ме "подбутнат" в точния момент, за да се престраша да навляза в материята. Преди това гледах като теле в железница какво пише Галина Иванова по форумите, на тогавашния етап беше абсолютно несмилаемо за мен. Пък и бях се "предозирала" с астропсихология, която агресивно се налагаше по форумите /2005-2006 г./ като масова "захарна болест".

Малко по-късно ми "просветна", че съм тръгнала без цел и посока в астрологията, явно тогава е дошъл повратният момент. Получих за рождения си ден през 2008 подарък - книги по ведическа астрология и всичко така започна. Сега мога да кажа, че стандартната западна карта, когато става въпрос за натална интерпретация, гледам през първите 5 минути, оттам нататък започва друг анализ, по ведическата.

Terry

• Hero Member
  • Публикации: 3370
« Отговор #279 -: Май 20, 2016, 03:50:13 pm »
А Раху и Кету нали след 48-годишна възраст започват да се анулират? Т.е. натоварената нодална ос все някога спира да определя всичко и да влияе неблагоприятно
Frankly, my dear, I don't give a damn.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #280 -: Май 20, 2016, 03:53:52 pm »
А Раху и Кету нали след 48-годишна възраст започват да се анулират?

Възлите "узряват" след 40-годишна възраст - единият на 42, другият на 48. Но не мога да се сетя кой от двата кога, не помня толкова детайли. Някъде го бях чела и писала, после ми се изпари от главата.  ;D

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #281 -: Май 20, 2016, 04:33:34 pm »
На вас майтап ви се струва  ;D, ама кравата освен, че е свещено животно в Индия, е символ и на плодородието, грижата, изхранването, благодатта. Затова, ако го преведем на съвременен език, да имаш много добитък, зърно и транспортни средства, задвижвани от хора, е било белег за особено висок материален и социален статус.

Да имаш каруца е аналог на сегашната средна класа, но да имаш паланкин - там вече е каймакът на обществото /личен хеликоптер/.  :012:

Bin

• Sr. Member
  • Публикации: 467
« Отговор #282 -: Май 20, 2016, 04:59:37 pm »
Кету узрява последен-по време на 48 година,като се има предвид от навършване 47 до навършване 48 ,Раху на 42,Сатурн на 36 .Узряването се изразява в разгръщане на потенциал,определено събитийност по сигнификацията и положението в самата година,мисля като навършване пълнолетие-в разцвета на живота си един вид.Примерно аз съм в 48 година-очаквам събитийност по Кету-при мен в 8д ,дева с Меркурий у5,у8-тронов и Юпитер у2,у11-има аспект от Сатурн от 2д,у1,у12 .-Кету приемал влиянието на другите,а това са доста дана йоги-свързани у1,у2,у11,у5-,някакво материално придобиване,опаричване бих могъл да очаквам,но от друга страна Кету е спиритуалност,отказване от материята,тъй че -едва ли .Реално дотук тази година отказах цигарите-отказването е по кету,сега се сещам че ремедиата му /отработката/ му е медитация,ще трябва да пробвам доброволно ::) Тази система на узряването по години прилича на БПС астрологията на Бригу-пак има определени години но събитийност има в домовете попадащи под определен аспект-май 48 година-същата при мен е активиран 3аспект от Сатурн-той при мен във 2д-значи събитийност по 4 дом-майка,дом-само че това беше миналата година,тази е спокойна /да чукна на дърво ::)/ Поправка БСП/Бригу Сарал Падати/-27 правило е 24 или48 година Сатурн дава събитийност в 4дом от този в който е натално-в 5д при мен,а в 3дом от себе си е по време на 51 година .Иначе когато Сатурн е узрял в мой 2д-ми е дал парична печалба-това по класическия джйотиш .
« Последна редакция: Май 20, 2016, 06:00:48 pm от Bin »

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #283 -: Май 20, 2016, 06:27:10 pm »
Това направо е за "Избрани теми" - "Ведическа астрология - основи". Но да не ти създаваме излишна работа да местиш от тема в тема, тук пак си е на място.

Papy

• Hero Member
« Отговор #284 -: Май 20, 2016, 07:25:54 pm »
Ами не е. На 16 стр на "ведически карти"...кой ще знае и помни