В интерес на истината нямам кой знае каква изследвана представителна извадка с Куджа доша в хороскопа. Тук-таме познавам някои случаи, но там нещата са далеч отвъд въпросната доша, има в пъти по-красноречиви указания в натала.
Също така съм била свидетел как уж "анулирана" Куджа доша в хороскопа работи по всички правила, скапва партньорските отношения и браковете /приятелствата също/. Но пак казвам, не е само от дошата, тя е само допълнителна щипка сол.
За положителната изява на въпросната доша нямам мнение поради липса на по-задълбочени наблюдения. По-скоро Чандра-мангал йога може да даде и благотворен ефект, но той ще повече е изявен в материален план - нахъсва за предприемачески и финансови успехи.
При мен, без да имам Куджа доша, също има указания за труден и несполучлив брак. Предполагам, че прогнозата би се реализирала при ранен и прибързан такъв, необмислен. Даже щях да нацеля доста чепата греда - партньорският типаж, с който щях да ям сто чувала сол, също не е от най-лицеприятните, ако се разгледа астрологично. Интересното е, че тази астрологична драма съм я изживяла като страничен наблюдател и член на такова семейство. Позициите в моята навамша едно към едно описват астрологичния типаж психически малтретиращ и доминантен мъж. Но всичко това не се случи в моите обувки, макар че доста рефлектира и върху моя гръб. Изглежда, че звездите са ми дарили рядкото умение да мога да се уча от чужди грешки и болки, и при това да си изживявам проблемните страни на хороскопа, наблюдавайки живота и несполуките на други хора в обкръжението - някой, който ми е особено близък.
Та, при мен с моите марсово-сатурнови акценти в Д9 няма несполучлив брак, просто изобщо няма такъв. Имам си и някои по-специфични йоги там - Санйанса йога, Карма-Дхарма Адхипати йога, Кала Амрита йога. Тия йоги въобще не са за женене, дават друга мисия в живота.