Автор Тема: Ведически карти  (Прочетена 107065 пъти)

greg07

• Hero Member
  • Публикации: 1444
Re: Ведически карти
« Отговор #300 -: Май 21, 2016, 09:06:22 pm »
Лили , аз започвам Даша на Раху 2018 , момента съм в Марсова даша , която не даде много резултат ... но Раху много ме тревожи ... Моя Раху е в 11 дом в Овен , ужасявам се при мисълта ...

Преди ми бяха писали че понеже Раху е в Овен , Овен по някакъв начин бил свързан със Слънцето а на мен Слънцето ми е в осми дом ... и много се щашнах , осми дом знаеш кво значи ...

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #301 -: Май 21, 2016, 09:06:44 pm »
А сатурн защо няма такива фатални йоги

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #302 -: Май 21, 2016, 09:11:34 pm »
На Сатурн специални йоги не му трябват, той достатъчно вреди и без тях  ;D

А за Марс се замислих защо, може би защото има отношение към междуполовите отношения и начина, по който протича нашата енергия в тези отношения. Но не бих казала, че Куджа доша в натала коли и беси, нужни са и други указания за неуспешни и трудни отношения.
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

niarnus

• Sr. Member
  • Публикации: 422
« Отговор #303 -: Май 21, 2016, 09:48:46 pm »
Но не бих казала, че Куджа доша в натала коли и беси, нужни са и други указания за неуспешни и трудни отношения.

А всъщност Куджа доша предимно проблеми в отношенията ли предполага, или вие сте се фокусирали върху тази част от възможните неприятности?

Понеже не бих казала, че са толкова катастрофални нещата, наистина… Мога да споделя за себе си, ако някой го вълнува и не е досадно, но както е споменала Лили, сто процента е индивидуално всичко.
При мен винаги е имало светкавични и изненадващи обстоятелства в отношенията, но не бих ги определила като абсолютно невъзможни, или поне не винаги... Макар да е имало ужасно тягостни и неизбежни случки, включително и една свързана с фатален край. Привличала съм доста противоречиви типове (и „подземни“ такива), както и екземпляри, които са имали стремеж да доминират по някакъв начин, търсейки вариант това да се случи, ако не става по прекия път, пробвали са и с подмолни похвати.
Бих го описала като една вечна борба на характерите, с изключителното МИ участие в нея, което по ирония на съдбата самата аз впоследствие осъзнах, колко глупаво и безсмислено е – имам предвид поведението ми. В желанието си все да доказвам, че имам права, свобода, че съм независима, бягам бързо, когато реша и Бог знае още какви комплекси, на практика съм воювала единствено и само със себе си. Но от друга страна, това противопоставяне ми е било абсолютно необходимо по ред причини. 
No locked doors, No windows barred
No things to make my brain seem scarred

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #304 -: Май 21, 2016, 10:11:45 pm »
В интерес на истината нямам кой знае каква изследвана представителна извадка с Куджа доша в хороскопа. Тук-таме познавам някои случаи, но там нещата са далеч отвъд въпросната доша, има в пъти по-красноречиви указания в натала.

Също така съм била свидетел как уж "анулирана" Куджа доша в хороскопа работи по всички правила, скапва партньорските отношения и браковете /приятелствата също/. Но пак казвам, не е само от дошата, тя е само допълнителна щипка сол.

За положителната изява на въпросната доша нямам мнение поради липса на по-задълбочени наблюдения. По-скоро Чандра-мангал йога може да даде и благотворен ефект, но той ще повече е изявен в материален план - нахъсва за предприемачески и финансови успехи.

При мен, без да имам Куджа доша, също има указания за труден и несполучлив брак. Предполагам, че прогнозата би се реализирала при ранен и прибързан такъв, необмислен. Даже щях да нацеля доста чепата греда - партньорският типаж, с който щях да ям сто чувала сол, също не е от най-лицеприятните, ако се разгледа астрологично. Интересното е, че тази астрологична драма съм я изживяла като страничен наблюдател и член на такова семейство. Позициите в моята навамша едно към едно описват астрологичния типаж психически малтретиращ и доминантен мъж. Но всичко това не се случи в моите обувки, макар че доста рефлектира и върху моя гръб. Изглежда, че звездите са ми дарили рядкото умение да мога да се уча от чужди грешки и болки, и при това да си изживявам проблемните страни на хороскопа, наблюдавайки живота и несполуките на други хора в обкръжението - някой, който ми е особено близък.

Та, при мен с моите марсово-сатурнови акценти в Д9 няма несполучлив брак, просто изобщо няма такъв. Имам си и някои по-специфични йоги  там - Санйанса йога, Карма-Дхарма Адхипати йога, Кала Амрита йога. Тия йоги въобще не са за женене, дават друга мисия в живота.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #305 -: Май 21, 2016, 10:35:20 pm »
Лили , аз започвам Даша на Раху 2018 , момента съм в Марсова даша , която не даде много резултат ... но Раху много ме тревожи ... Моя Раху е в 11 дом в Овен , ужасявам се при мисълта ...

Преди ми бяха писали че понеже Раху е в Овен , Овен по някакъв начин бил свързан със Слънцето а на мен Слънцето ми е в осми дом ... и много се щашнах , осми дом знаеш кво значи ...

Дотогава има време, сега още си в марсов период. Освен това излишно си се филмирал, при теб Раху не е с чак толкова неблагоприятно звучене в хороскопа, в навамша също не е натоварен с негативна символика и няма съвпади с планети /малефици/. Периодите на Раху понякога са време и за по-значим успех в живота, при теб може да донесе и изпълнение на някои желания, предварително възнамерени цели. Намира се в 11 дом от Лагна, а неговият диспозитор е в 10 дом /диг бала/ и съвпада с екзалтирала Венера. В раши картата аспектира и Луна в 3 дом - може да донесе повече ментално безпокойство в началото на периода, докато не посвикнеш с неговата енергия. Освен това тук говорим за много продължителен период, в рамките на който действат и други по-кратки периоди. То ако всичко зависеше от едната махадаша, кой знае какви фаталистични прогнози щяха да се правят - всички да мрат, да влизат в затвора или да стават тото милионери.  :012:

Ха, добре дошъл в моя отбор - съвпад Слънце/Сатурн и Луна/Марс в навамша.  ;D

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #306 -: Май 22, 2016, 11:12:39 am »
Не, АС Скорпион не причинява Манглик доша, но управителят му е Мангал  :012:

Сега се замислих, на мен ми се разминаха указанията в навамша при последната ми по-продължителна връзка, същият типаж е бил, само че под прикритие.  ;D

На пръв поглед венерианско-юпитерианско влияние - Венера в Телец в Лагна, Луна и Юпитер в 7 дом. Но в 12 дом има Слънце/Марс в Овен в опозиция с екзалтирал Сатурн в 6 дом. Слънце или Луна в комбинация с Марс и Сатурн - астрологичният типаж, от който трябва да бягам надалеч, та да си плюя на петите. Освен ако не искам да отключи най-лошото от моята навамша. Не, благодаря, предпочитам да не падам до това ниво.  :)

Сетих се, преди време и за друг такъв ме сватосваха - Лагна в накшатра Мула и съвпад на Луна, Марс и Сатурн в Криттика/6 дом. Като видях за какво става въпрос в астрологичната карта, отклоних предложението да ни запознават. Много време не можеше да се ожени. Сега разбрах, че се е оженил за доста по-младо девойче, какво ли търпи съпругата...  :017:

« Последна редакция: Май 22, 2016, 11:17:12 am от Lilla »

Корея

• Hero Member
  • Публикации: 2120
« Отговор #307 -: Май 22, 2016, 11:57:10 am »
Аз си намерих моята карта, обаче как съм с Куджа Доша, като Марс не ми е в никой  от указаните домове?
И сега чак схванах, че Луната ми хич я няма , горката.
Лили, метни едно око, моля ..

http://m.prokerala.com/astrology/birth-chart/?date=1976-02-12&time=13%3A58&loc=728378&sec=0&st_year=0&st_month=0&st_day=0&end_year=0&end_month=0&end_day=0&chart_format=south-indian
От малките радости в живота
човек може да си сглоби едно съвсем прилично щастие...

Mirabella

• Hero Member
  • Публикации: 1880
« Отговор #308 -: Май 22, 2016, 12:11:27 pm »
Марс е в 12-тия ти дом, така ли? Така излиза, че в картата ти я има въпросната доша.

Корея

• Hero Member
« Отговор #309 -: Май 22, 2016, 12:14:26 pm »
По западната -да, но тук не се ли пада в трети? Или аз не гледам правилната карта?
Като гледам , един Юпитер в 12 -ти ще ми е закрилник при толкова забучени Марс и Луна. А и за Ардрата наскоро четох не особено ласкави думи.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #310 -: Май 22, 2016, 12:16:56 pm »
В твоята карта повече ми прави впечатление друга йога - Луна в знака на Лагна, обградена от Марс и Сатурн. Тоест същевременно имаме обграждане и на АС, и на Луната. Имаш и две благоприятни йоги с омекотяващо влияние - Хамса йога, т.е. Юпитер в 10 дом в собствен знак, и Гаджа кесари йога - Юпитер в кендра от Луната, при това силен.
« Последна редакция: Май 22, 2016, 12:18:33 pm от Lilla »

Reptil

• Hero Member
  • Публикации: 1945
« Отговор #311 -: Май 22, 2016, 12:24:03 pm »
А действа ли на практика "отменянето"? Доколкото схващам, принципът е "клин клин избива" — ако партньорът има Марс, Сатурн или Раху в някой от домовете, определящи мангал доша, уж се отменяла. Случайно или не, жени, чийто Сатурн попада в първия ми дом, все са ми били интересни. И по двата зодиака излизам мангал, някои от тях също :)

Корея

• Hero Member
« Отговор #312 -: Май 22, 2016, 12:28:54 pm »
В твоята карта повече ми прави впечатление друга йога - Луна в знака на Лагна, обградена от Марс и Сатурн. Тоест същевременно имаме обграждане и на АС, и на Луната. Имаш и две благоприятни йоги с омекотяващо влияние - Хамса йога, т.е. Юпитер в 10 дом в собствен знак, и Гаджа кесари йога - Юпитер в кендра от Луната, при това силен.
Това трябва да е Дурудхара йогата с малефици, ограждащи Луната.
Четох и за нея- алчност, врагове и т.н.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #313 -: Май 22, 2016, 12:34:34 pm »
Не знам доколко действа въпросното отменяне, на практика съм наблюдавала как не действа - Марс в Стрелец в 12 дом.

Но има указания, далеч по-проблематични от тази доша. Наскоро гледах хороскопа на един мъж със Сатурн на АС в опозиция с Луна, Марс в 12 дом /в един знак със Сатурн по западната/, Слънце горе в квадрат с Марс/Сатурн и опозиция с Уран, плюс "класическа" квадратура Луна-Венера. Във ведическата - Сатурн в Лагна в опозиция с Луната, Лагна е обградена от Марс и Раху. Има и силно афликтирана Луна - в сатурнов знак, рахувска накшатра, получава аспекти от паднал Марс и неблагоприятно разположен Сатурн. В навамша пак не е цвете за мирисане, там пък Сатурн минава в падение и е в Лагна, заедно с Раху и Венера. Интересното е, че партньорката няма толкова проблематичен хороскоп, но има ключови планети в огнени знаци /по западната/. Как се търпи това - не знам, вероятно имат какво да научават заедно.
« Последна редакция: Май 22, 2016, 12:42:15 pm от Lilla »

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #314 -: Май 22, 2016, 07:31:11 pm »
А добре де, защо не постъпвате с ведическите, както правим със западните-вземате един известен биографичен човек, правите му карта и се разбира какво действа и какво не, по мои впечатления не са чак толкова много йогите в конкретна карта
Не става ли така?