Автор Тема: Ведически карти  (Прочетена 107008 пъти)

Mirabella

• Hero Member
  • Публикации: 1880
Re: Ведически карти
« Отговор #75 -: Януари 25, 2014, 03:55:38 pm »
Имам въпрос, който е свързан с планетата управител на рождения час във ведическата карта - т. нар. хора лорд. Не намирам из интернет написана информация за изпозването на тази планета във връзка с анализ на материалното състояние, източници на доходи, професия. Не съм използвала тази техника досега. А междудругото тя ми напомня на класически средновековни техники, които се прилагат не само в хорарната астрология.

Чух за интепретация на хора управителя във видео на доста екстравагантния Капиел Радж - Katrina Kaif Horoscope (Her life revealed with Secrets of Astrology) Bollywood actress Той отчита връзката на управителя на планетарния час с други планети, както и разположението на диспозитора му (хореш) за анализ на професията на натива.

Ако някой ее запознат с този въпрос и му е интересно, ще се надявам да се включи с малко помощ.

Mirabella

• Hero Member
« Отговор #76 -: Януари 25, 2014, 06:06:05 pm »
Да, този и мен ме дразни. Много е надут и претенциозен, при все че претендира за скромност и смиреност. :012: Има фалш в него - и аз така го усещам. И разправя как след 30-тата година Навамша ставала по-важна от Раши, което съм чувала, че никак го няма в класическите текстове.

В горното видео се опитва да анализира картата на някаква актриса и моделка Катрина Каиф - http://www.astrocamp.com/vedicastrology/2008/08/katrina-kaif-horoscope.html. Въпреки че в астросейджа дават съвсем други данни за часа на раждане - http://www.astrosage.com/celebrity-horoscope/katrina-kaif-birth-chart.asp.

Неговата интепретация. Според него нейният хора управител е Меркурий (с данните от него Джагантха хора пресмята Венера за управител на часа на раждане, ама карай), който е планета, свързана с комуникация и с Венера и Слънцето в картата й. А Венера и Слънце насочват към публичност, изкуство, мода и т.н. Диспозитор на Меркурий е Луната в 3-тия дом на артистичността. Луната освен това е в накшатра на Раху. Третият дом и Раху са подчертани в карта на артисти. Освен това диспозитори на Луната са Сатурн и Раху, като и двата са в знак на Венера - изкуство. Горе-долу това му е приказката. След това се мъчи да обясни защо е прекъснала образованието си (при мулатриконов Юпитер в Лагна), за да се посвети на актьорското майсторство и позирането пред обектива. Според него - защото Юпитер е ретрограден в картата й, а ретроградните планети вървели против общоприетите порядки. И Юпитер като сигнификатор на образование, бидейки ретрограден, я е накарал да спре да учи. А и в момента тече юпитеровата й даша. Не знам дали това се съгласува с класическите текстове, защото слабо ги познавам, признавам си без бой. Аз бих се позовала на рахувската й бунтарска Луна в 3-ти, която не може да загрее едно място за дълго, необходима й е промяна, според мен. Луната аспектира 9-тия дом и диспозира У9 Слънце. Слънцето е аспектирано и от Сатурн, което може да се отрази като пречки, забавяне, прекъсване.

Mirabella

• Hero Member
« Отговор #77 -: Януари 25, 2014, 07:08:15 pm »
Хаха, аз съм гледала грешно картата. Вярно, че Марс е управител на 5-ти дом. Много точно казано, Гаури! :-*

То има и Хора Лагна в Раши и отделна Хора производна карта (D-2). Не знам кой върши по-добра работа.
« Последна редакция: Януари 25, 2014, 07:19:47 pm от Mirabella »

Santi

• Hero Member
  • Публикации: 660
  • Nonsense
« Отговор #78 -: Януари 25, 2014, 08:07:59 pm »
Не съм намирал и аз нещо повече за Хора лорд-а, макар че за просперитет и материално благополучие съм срещал, че се разглеждат и планети, които по някакъв начин имат връзка с Хора, Джанма или Гхатика Лагна и същевременно аспектират Лагна/т.н Йогада/.

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #79 -: Януари 28, 2014, 11:54:34 pm »
Заинтригувахте ме с тези "йоги " ,не че знам какво означава това ,но с любезното съдействие на Мирабела ,която ми даде линк да си направя ведическа карта ,излизат няколко такива .
Защо в първата "Rasi" ,АСЦ ми е в Скорпион с Марс там и възлите по оста 5/11,а на следващата карта "Navamsa" АСЦ ми е Лъв и там се премести сев.възел ?!? ::)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #80 -: Януари 29, 2014, 08:07:44 am »
Рени, в производните карти всичко се мести.
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Рени

• Hero Member
« Отговор #81 -: Януари 29, 2014, 08:39:23 am »
Лили,значи основната карта е "Rasi",така ли и по нея се тълкува за рожден потенциал?1?
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #82 -: Януари 29, 2014, 09:01:38 am »
Лили,значи основната карта е "Rasi",така ли и по нея се тълкува за рожден потенциал?1?

Да, но се гледа заедно с навамша (д9), която не е само партньорска карта.
А останалите се гледат тематично - според символикта на съответната карта (здраве, професия, статус, деца, родители, обучение, духовно развитие и т.н.).
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Рени

• Hero Member
« Отговор #83 -: Януари 29, 2014, 11:03:40 am »

Да, но се гледа заедно с навамша (д9), която не е само партньорска карта.
А останалите се гледат тематично - според символикта на съответната карта (здраве, професия, статус, деца, родители, обучение, духовно развитие и т.н.).

Благодаря  :49:

mail

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 93
« Отговор #84 -: Март 04, 2014, 03:20:17 pm »
Искам и аз , но тъй като изучавам астрология от година и половина, но руската. Идеята ми е че съм далече от това да съм добра и да съм на ниво като вас  ::) но пък има време... и от ведическата и идея си нямам и ми е много интересно някой, ако може да ми разтълкува картата по тази система.

Не мога да си направя карта  :engel016: :engel016: и затова ще си сложа данните, ако на някой му се занимава 01.12.1990 10:15 София  :engel016: :engel016: (Стрелец съм и всичко ми е интересно )
P.S прикачвам карта, но май не е тази която ми трябва  :17: :engel016: :29:
« Последна редакция: Март 04, 2014, 04:08:45 pm от mail »

mail

• Jr. Member
  • **
« Отговор #85 -: Март 07, 2014, 05:41:12 pm »
сега видях, че имам на астро програмата ми ведически карти .. моля някой да каже нещо по тези карти  :29:  Интересно ми е дали ще има разлика от руската школа която уча  :012:
« Последна редакция: Март 07, 2014, 05:44:50 pm от mail »

Mirabella

• Hero Member
« Отговор #86 -: Март 08, 2014, 10:41:46 am »
Картата от астро.ком е вярната. За другите си използвала тропически вместо сидерален зодиак и домофикацията на Плацидиус. Трябва да бъдат като картата от астро.ком - сидерален зодиак (Лахири) и whole signs за домова система.

Не съм кой знае какъв разбирач от ведическа астрология. По тази карта ми изглеждаш като Мерилин Монро - силна сексуалност, женственост и вероятно сексапил, с която привличаш, как да го кажа, сложни мъже. Възможност за повече от един брак ми се струва, че виждам в картата ти.

mail

• Jr. Member
  • **
« Отговор #87 -: Март 08, 2014, 10:50:52 am »
Картата от астро.ком е вярната. За другите си използвала тропически вместо сидерален зодиак и домофикацията на Плацидиус. Трябва да бъдат като картата от астро.ком - сидерален зодиак (Лахири) и whole signs за домова система.

Не съм кой знае какъв разбирач от ведическа астрология. По тази карта ми изглеждаш като Мерилин Монро - силна сексуалност, женственост и вероятно сексапил, с която привличаш, как да го кажа, сложни мъже. Възможност за повече от един брак ми се струва, че виждам в картата ти.
Благодаря, че отдели време :)
Сложни или луди по скоро :57:

Mirabella

• Hero Member
« Отговор #88 -: Март 08, 2014, 10:57:12 am »
Извинявай, че е толкова кратко. Познанията ми са малко, а вдъхновение днес ми липсва.
Влиянието на Сатурн го описват като ограничаващо или изкривяващо. Мъжете в живота ти биха могли да бъдат по-възрастни от теб или трудни за разбиране от околните, по-затворени, или ангажирани с други връзки, или "женени" за работата си, или каквото още ти хрумва по Сатурн.
« Последна редакция: Март 08, 2014, 11:01:00 am от Mirabella »

Теодор

• Hero Member
  • Публикации: 1947
« Отговор #89 -: Март 22, 2014, 05:25:04 am »
Абсолютно нищо не разбирам от вeдически карти, но ми е много интересно какво показва моята рождена. Ако някой има желанието да разтълкува нещо с няколко думи ще му бъда много благодарен. :)