Автор Тема: Ведически карти  (Прочетена 107122 пъти)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
Re: Ведически карти
« Отговор #285 -: Май 21, 2016, 12:15:57 pm »
Малефиците подкрепят Марс - в смисъл, че развалят характеристиките му - това важи за Сатурн, Раху, Кету. Дори ако Марс е в силна позиция по знак - той си остава силен, но изявата клони към по-неблагоприятна, особено ако го използваме в прогностиката /тия фактори трябва да се отчитат/.

Но ти имаш друга йога, благоприятна - Марс в съвпад с Юпитер. Юпитер е в знак на падение, а Марс е екзалтирал, значи негативното влияние отчасти се анулира.

При мен Меркурий е в падение и в 6 дом, но има Нича бханга йога - в един знак с екзалтирала Венера, която е и Лагнеш. И са в 10 дом от Луна, което също се приема за силна позиция. Не бих казала, че позицията му в падение съвсем не действа, по-скоро с времето се е "шлифовал" и в крайна сметка професионалната ми реализация е по темите на Меркурий, а на на Венера, макар че и по втората планета имам вродени заложби. Негативното влияние на Меркурий най-силно се усещаше в началните класове в училище /но там и 6 дом е повлиял - враждебна среда/, той управлява възрастта от 3 до 12 години.

На мен ми е интересна онази разновидност на рецепцията /Паривартана йога/, където планетите са в падение - напр. Луна в Скорпион и Марс в Рак, Юпитер в Козирог и Марс в Рак. Мисля, че е по-специфична и изявата не е толкова положителна. За рецепция Луна-Марс в знаци на падение имам и лични наблюдения, но само единичен случай, не е читава.

Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #286 -: Май 21, 2016, 12:28:03 pm »
Тя си използва куджа дошата съвсем по предназначение, не разбирам какъв е проблемът.

Проблем щеше да има, ако беше безработна домакиня с 2-3 сополиви деца.  :012:

Но тогава щеше да следва дхарма, според ведическите гурута.  :043:

Bin

• Sr. Member
  • Публикации: 467
« Отговор #287 -: Май 21, 2016, 12:38:25 pm »

На мен ми е интересна онази разновидност на рецепцията /Паривартана йога/, където планетите са в падение - напр. Луна в Скорпион и Марс в Рак, Юпитер в Козирог и Марс в Рак. Мисля, че е по-специфична и изявата не е толкова положителна. За рецепция Луна-Марс в знаци на падение имам и лични наблюдения, но само единичен случай, не е читава.

[/quote]----Паривартана или рецепция без значение мисля това е една закучена война между планетите,патова ситуация,блокаж .по време на първата световна война преди Октомврийската революция царска Русия е в Антантата,царска България е с централните сили-царете/аналогия на планетите / са във война,но за народите е кофти да воюват .Историята казва че руска конница-казаци предполагам нахлула в в Добруджа,насреща изпратили българска конница-нарочно с бели коне-виждали се отдалече,смятани били за камикадзета-един вид е търсен ефекта на жертвата-оправдание за военни действия след това .Проблемът обаче бил че тая конница взела че победила :-\-явно руснаците били на същия акъл :012:

Terry

• Hero Member
  • Публикации: 3370
« Отговор #288 -: Май 21, 2016, 12:54:50 pm »
Наистина ли варготама йога е благоприятно? Защото при мен варготама йога се отнася за съвпада венера кету в овен, кое му е благоприятното?
Frankly, my dear, I don't give a damn.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #289 -: Май 21, 2016, 01:03:23 pm »
Варготама дава силна изява, но зависи в кой знак се случва. Например, варготама в знак на падение, особено ако се подкрепя и от малефици, ще направи изявата по-проблематична. А съвпадът с възлите прави и прогнозирането по-трудно, когато се отчита влиянието на такава планета. Даже бих казала, че по Уран в пъти по-лесно се прогнозира - той е доста предсказуем в непредсказуемостта си и за мен е малко първосигнален.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #290 -: Май 21, 2016, 04:17:57 pm »
Да, по-скоро подчертана изява /по темите на планетата/, но с по-отрицателна полярност, ако говорим за кофти поставена варготама.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #291 -: Май 21, 2016, 04:26:42 pm »
Имат таблици с достойнства, западната не е приложима спрямо ведическата.

Terry

• Hero Member
  • Публикации: 3370
« Отговор #292 -: Май 21, 2016, 05:15:35 pm »
  :-\ :-\ Значи Марс ме е спасил да не се закопам с брак?Аз мислех,че е Сатурн.Започвам да издирвам Марс в 8Д във вед.карти,за да видя какво става с тях,но от познатите ми няма такива.

Аз съм с марс в 8ми дом по ведическата, в един знак със слънце и меркурий. Та както казах по-нагоре имам мангал доша, женила съм се и бракът беше труден, като завърши с развод. Точно по предвижданията :)
Frankly, my dear, I don't give a damn.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #293 -: Май 21, 2016, 05:31:29 pm »
При мен повече работят указанията в навамша - за много късен брак или безбрачие. Имам указания за друг тип призвание там, не е свързано с реализация като майка и омъжена жена. Дори ако все пак ми се случи, не е основното, фокусът е друг.

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #294 -: Май 21, 2016, 06:18:47 pm »
И кво, мангалите не могат да са щастливо омъжени/женени

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #295 -: Май 21, 2016, 06:20:49 pm »
Мангалите да търсят друг мангал  ;D

Или който може да ги изтърпи. Някой с марсова навамша например.  :29:

Papy

• Hero Member
« Отговор #296 -: Май 21, 2016, 07:58:49 pm »
ама кое според книгите им е толкова зле?
И как някой с кофти марс ще изтрае друг с кофти марс, те ще се избият?

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #297 -: Май 21, 2016, 08:07:22 pm »
И как някой с кофти марс ще изтрае друг с кофти марс, те ще се избият?

А как някой без чепат Марс ще изтрае някой грубиянин?  :012:
Единствено благодарение на чепата навамша мога и намирам сили да им се противопоставям, дори понякога получавам садистично задоволство.

Това в рамките на шегата беше. Но според мен партньорите трябва да са си на нивото един на друг. При много съществени разлики се получават енергийни дисбаланси.

По мои наблюдения, ако в една семейна двойка с Куджа доша има скандалчета, разногласия, те се възприемат като ежедневие, като пикантна подправка, без която не може, иначе ще настъпи инерция. Но ако сред такива хора се озове човек с относително неафликтиран Марс, той ще е най-пострадалият и няма да се чувства в свои води.

Papy

• Hero Member
« Отговор #298 -: Май 21, 2016, 08:10:13 pm »
Аз питам, щото гаджето има, аз не. Не мога да се възприема като жертва :)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #299 -: Май 21, 2016, 08:17:50 pm »
Според мен значение има и как е поставен Марс в картата, а не само наличието на Куджа доша. Ако има твърди аспекти с Луната, Слънцето или ако е силен по знак и в ъглов дом, ефектът ще се усети по-осезаемо. Марс в 8 дом също дава властови игрички в семейното лоно - доколко ще са изявени, зависи от аспектацията. Марс в 12 дом също не е благоприятен за брака, особено ако аспектира планета в 7 дом /ако има такава там/. За малефици в 7 дом в навамша се счита, че действат по-неблагоприятно, отколкото в 7 дом в раши.