Автор Тема: Ведически карти  (Прочетена 107063 пъти)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
Re: Ведически карти
« Отговор #315 -: Май 22, 2016, 07:34:21 pm »
Разбира се, че става, но не винаги остава време за толкова подробни анализи. По-лесно е да се зададе въпрос и да се отговори кратко, без ангажименти по конкретна карта.
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #316 -: Май 22, 2016, 07:47:30 pm »
А не ви ли е интересно какво ще се окаже? Щях да ви предложа Дженифър Лоурънс, ама часът неточен, жалко

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #317 -: Май 22, 2016, 07:54:14 pm »
Трябва да е с максимално точен час - рейтинг АА, в случая домификацията е много важна. Ако се анализира влиянието на Куджа йога, тя се разглежда в зависимост от дома. Ама на мен като цяло не ми е интересна тематиката, просто се включих да отговарям, щом се пита. Аз си се упражнявам самостоятелно и рядко ми остава време да пиша обстойни анализи.

На мен ми се стори интересна Памела Андерсън - доста бурен живот и нашумяла кариера, в брака също е имала бурни изживявания. Без да има Куджа доша.

В картата ѝ има интересна конфигурация - Луната е между два малефика - планетите, които най-много ѝ вредят. А отсреща е Марс. С отчетена прецесия остава само съвпад с Раху в сид. Овен, но и това дава по-сложна емоционалност. Трябва да се види колко е прецесията, но мисля, че Марс не е в един знак с Кету, а има опозиция Марс-Сатурн.

В западната карта - Луна в конфигурация със Сатурн и Марс, а Слъцето е в квадрат със същите. Много интересно, без да търся целенасочено карта с такива конфигуриции, се сетих за Памела Андерсън без да зная, че има такъв хороскоп.  :017:

За мен са много по-важни аспектите на Луната, а не наличието на Куджа доша или друго. Луната показва в каква посока се движи съзнанието, съответно има потенциал да привлича определени обстоятелства в живота.

Тя е направо за учебникарски пример - баща алкохолик, сексуално насилвана от малка, впоследствие се превръща в световноизвестен секс символ, имала е брак и с мъж, който я малтретира.

ПП. При Памела обаче ректификацията е малко под въпрос - след по-малко от 5 минути всичко се променя - и картата раши, и по-важните варги. Лагна минава от Телец в Близнаци в основната карта, накшатрата остава същата. Ще има обаче съществени разлики в тълкуването. В западната карта ще има само изместване на МС с 1 градус напред.

« Последна редакция: Май 22, 2016, 08:50:46 pm от Lilla »

greg07

• Hero Member
  • Публикации: 1444
« Отговор #318 -: Май 22, 2016, 09:29:08 pm »
Лили , какво искаш да кажеш със съвпад Слънце/Сатурн и Луна/Марс в навамша.

Междувпрочем между двама ни има много сходни неща , особенно проблемите - работа, самота/безбрачие  :'(

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #319 -: Май 22, 2016, 09:51:26 pm »
Лили , какво искаш да кажеш със съвпад Слънце/Сатурн и Луна/Марс в навамша.

Зависи и в кои домове са там, в какви йоги участват. Като цяло доста спънки в живота дават и една вътрешна борба, срещаш повече враждебност и неразбиране навън, отколкото при средностатистическия човек с по-благоприятна карта. Но са и белег за повече мъдрост, обаче изстрадана - не идва от книги, курсове и семинари, а от житейския опит. При теб обаче Луната в Д9 не е в сатурнов или марсов знак и не получава аспект от Сатурн, двата съвпада действат самостоятелно, имаш и подкрепящ аспект на Юпитер към Слънцето. При мен са свързани посредством аспект и взаимна рецепция, домовите позиции също предполагат фокус върху тези теми - 7 и 9 дом. И ситуацията при мен е по-усложнена заради някои по-специфични йоги. Има разлика в изявата на просто съвпад и на съвпад, участващ в специални йоги. Домовата позиция също е от значение - при теб ако часът не е ректифициран прецизно, домификацията в Д9 се променя при малко по-ранен час /около минута и половина - такова малко отклонение е трудно за ректифициране/. Не е изключено обаче да има такова отклонение в часа на раждане, ако се търсят някои съответствия с това, което споделяш.

greg07

• Hero Member
« Отговор #320 -: Май 22, 2016, 10:12:30 pm »
Лили Луната ми е в трети не в Девети дом , учудвало ме е че в Западната имам Заточена Венера , а в Индийската силна екзалтирана Венера ...

greg07

• Hero Member
« Отговор #321 -: Май 22, 2016, 10:14:13 pm »
ето я

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #322 -: Май 22, 2016, 10:24:00 pm »
В трети, да. Д9 не е дом, а производна карта.

Ако се отчете прецесията, Венера в Овен и Скорпион става най-силна, в Близнаци също. Минават в знак на екзалтация и собствен знак. Венера във Везни губи всичките си достойнства - минава в най-слаба позиция, падение. Това обаче не я прави слабо изявена, напротив. Обикновено при Венера във Везни напънът да се доказва като чаровна, красива и желана е най-забележим. Отвън изглежда силна - във Везни според тропическия Зодиак, вътрешно изпитва слабост /по сидерал/, затова е нужно постоянно да бъде "захранвана" с възхитени погледи и комплименти, да получава знаци на внимание, на чисто материално ниво - повече дрешки, грим, аксесоари, поддържане на определен имидж /които също са начин за "доказване"/.

Papy

• Hero Member
« Отговор #323 -: Май 22, 2016, 10:28:44 pm »
Е, то пак зависи на колко градуса е наталнатав западната карта. Понякога остава в същия знак

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #324 -: Май 22, 2016, 10:36:59 pm »
Да, но тук говорим за разликата между двата зодиака. Теоретично най-силна позиция би било, ако планетата е екзалтирала или в собствен знак и по двата. Макар че на практика пак познавам едно венерианско недоразумение - тотална липса на вкус, маниери, харизма и привлекателност - Венера е в 27 градуса Риби в западната карта, остава екзалтирала и във ведическата. Но пък го компенсираше с безразборност - във ведическата карта и Луната, и Венера са екзалтирали и в благоприятни домове, никога не ѝ е липсвало мъжко внимание, макар и със знак минус понякога /много, но с ниско качество/. Така че една планета може да бъде есенциално силна, но изявата ѝ да не бъде положителна, особено като се "преяжда" с качествата ѝ или се злоупотребява с тях. Виждала съм карти с по няколко силни планети и не бих казала, че нативът е надарен с някакви по-специални качества, откъм повече късмет и благоприятно стечение на обстоятелствата в живота го докарват обаче, при това с по-малко разход на енергия /това също е сред предимствата на силните планети/.

---
Прилагам ведическата карта на Памела Андерсън, известна с първосигналните си бракове.
В раши картата Куджа доша не виждам, но пък и ректификацията е малко под въпрос - рейтингът е А /не е АА/ и не се знае дали, как и от кого е ректифициран часът, а при ок. 5 мин. отклонение се получава сериозно изместване във всички карти.

« Последна редакция: Май 22, 2016, 10:46:59 pm от Lilla »

Papy

• Hero Member
« Отговор #325 -: Май 22, 2016, 10:45:04 pm »
Може би характерът зависи от едни неща, а късметът и добрата съдба-от други. В западната карта ако няма поне някой и друг напрегнат аспект, няма какво да изгради характер. Човекът не живее тежко, но обикновено и не стига далеч. А ако вземем конкретно венера, то доброто есенциално поставяне съвсем не я описва пълно, зависи в каква карта, на кого, източна/западна, видима и т.н. Сигурно и при ведите венера във везни е само една малка част от картинката

abroad

• Hero Member
  • Публикации: 654
« Отговор #326 -: Май 22, 2016, 10:56:08 pm »
Да, но тук говорим за разликата между двата зодиака.

----------------------

Теоретично най-силна позиция би било, ако планетата е екзалтирала или в собствен знак и по двата.

нещо такова, да
с отрицателен знак, пак да

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #327 -: Май 22, 2016, 11:00:28 pm »
В западната карта ако няма поне някой и друг напрегнат аспект, няма какво да изгради характер.

Трудните аспекти определено каляват характера и тласкат към успехи, но понякога вътрешната фрустрация при такива хора идва в повече на обкръжението. Според мен баланс трябва да има, но това е и най-сложното в астрологията - да определиш доколко са балансирани положителните и негативните фактори в хороскопа и преобладаване на какви изяви може да се очаква в характера и живота на натива.

greg07

• Hero Member
« Отговор #328 -: Май 22, 2016, 11:07:23 pm »
на мен с тази Венера в Овен никак не ми е комфортно, виж Мaрса там си е супер но от това , че Венерата е там винаги е имало трудности с Венерините неща - ПАри , Любов и т.н. Според има значение кое къде е ...

Kaya

• Full Member
  • Публикации: 170
« Отговор #329 -: Май 22, 2016, 11:15:55 pm »
най- модното сега е накшатрите  по прецесия
зодиака + домове по тропикал
поздрав за  бай Ернст
http://www.astro.com/astrologie/in_ayanamsha_e.htm