Виждали ли сте такива карти с повече от една такава планета? Какъв е резултатът?
Не, не съм, а би било интересно. Само една с екзалтирала Венера.
Но и друг вариант съм виждала - няколко сравнително силно поставени планети преминават в знак на падение. И в цялата карта преобладава влиянието на дебилитирани планети - Венера в Дева, Луна в Скорпион, Марс в Рак /изгорен/, Сатурн в Овен, девешкият Меркурий преминава в Лъв, където няма особени достойнства. За тази личност и друг път съм споменавала - абсолютен въздух под налягане. В западната карта има силно поставени планети и първоначално създава впечатление на кадърен, много знаещ и можещ човек, т.е. това цели, да създаде фалшива представа за себе си. Впоследствие се убеждаваш в обратното.
Имам и близък с няколко есенциално силни планети във ведическата карта, няма нито една в падение - може да се каже, че от материална гледна точка е постигнал много повече от средностатистическия човек, има си статус, престижна професия, не е и никак глупав /но е със зъл ум, неморален човек/. Силният есенциално Юпитер ми разби всички представи за извисеност, добродетели и морал - задължително трябва да се гледа и в навамша /минимум/, за да не се правят прибързани изказвания. Но като цяло е показател за успех повече от средностатистическия. И за съвпада Юпитер/Луна в навамша имам наблюдения върху 3-4 случая - не дава гурувци, духовни хора, дава материални успехи, статус.
Наблюдавам и екзалтирал Юпитер /дори не е изключено да е в знака на Лагна/ в навамша на много посредствена жена, която не е постигнала никакви духовни и образователни успехи в живота, нито професионални, нито пращи от познания, морал и интелект. Забелязах обаче много силна ориентация към семейството, а според индийската култура дхармата на една жена е в брака и грижата за децата, семейството. По-скоро тия жени, дето търсят външни успехи, независимост, личностна реализация, без да се опират на мъжки гръб и да са създали семейство, не спазват своята дхарма, третират ги като дегенерати.
А Юпитер нали е естествен сигнификатор на
дхарма и на съпруга в женска карта. Значи ако има благопрятно поставен Юпитер, жената върви по правия път, избрала е вярната посока за личностно развитие /според вед. култура/. Ако имаме "развален" Юпитер, жената се е отрекла от традиционните ценности - щом търсиш автономност и независимост, я виж как се оцелява сама в един мъжки свят /светът навън все още е такъв, ориентиран към надмощие, доминация, себеутвърждаване за сметка на ближния/.
Точно това ми направи неприятно впечатление в един руски форум по ведическа астрология. Влязох да почета от любопитство - наистина шапка им свалям за знанията, но повечето изглежда, че членуват в разни религиозни групички и малко на фанатизъм лъха там. Особено стават забавни, когато се съберат двама-трима знаещи, но последователи на различни направления и гурувци. Та една млада женица, без никакви познания нито по индийска астрология, нито по западна, беше влязла да пита за хороскопа си и каква е найната дхарма. Е ми то какво да се очаква... Първият въпрос на най-авторитетния потребител беше "Омъжена ли си?. На което тя отговаря утвърдително. Вторият въпрос - "Имаш ли деца в брака?". - "Да, две.". Гуруто отговаря: "Щом всички условия са спазени, излишно се тревожиш за своята дхарма - ти я спазваш. Гледай си семейството!". След този диалог не посмях да се регистрирам и да питам за моята дхарма, щяха да хвърчат тежки камъни по моята грешна главица. :17: