Автор Тема: Ведически карти  (Прочетена 107013 пъти)

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
Re: Ведически карти
« Отговор #360 -: Декември 18, 2016, 07:10:04 pm »
Управителят на дашата ми е кофти поставен  в Д-10. И в Д-1 не цъфти. Вероятно това обезсилва хубави йоги от Д-1 да се проявят. Изгрявало е слънце и на моята улица в този главен период, в подпериоди на благоприятно поставени планети, но основния фон като цяло е за прътове в колелата.

Кои са били благоприятните, в смисъл-какво им е доброто положение в д10?

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #361 -: Декември 18, 2016, 07:13:41 pm »
Той реално ти аспектира 11, не 10-ти, нали така, би ли трябвало да влияе на професионалните ангажименти, или само при положение, че работеше примерно в голяма организация?

Не, казвам през последната година как се проявява. Лични инициативи, но само дистанционна заетост, фрийланс. В изгряващия знак в Д10 ме описва като активен, адаптивен, комбинативен, бързо реагиращ човек в работна обстановка. Там е в Близнаци. Вероятно така ме вижда и възприема колегиалната среда. Освен ако и там представата не се гради по Арудха Лагна, в която имам Венера и Сатурн в Лъв.

А в навамша ми е екзалтирал, в съвпад с Луна в 9 дом и в рецепция със Сатурн в 7ми. И до края на март тече период Сатурн/Марс. В раши Марс е свързан и с минала карма – не само по дом, а и по накшатра. Сега и Кету минава през него. Надявам се, че чистката приключва вече, пито–платено. След броени месеци влизам в АД Раху.

« Последна редакция: Декември 18, 2016, 07:23:56 pm от Lilla »
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Papy

• Hero Member
« Отговор #362 -: Декември 18, 2016, 08:04:15 pm »
А защо при работни въпроси гледаш навамша? Или просто го спомена
Иначе марс в първи-сам юнак на коня, изглежда логично, може би при други обстоятелства би си направила фирма, собствен бизнес

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #363 -: Декември 18, 2016, 08:13:47 pm »
Само я споменах, понеже стана въпрос за Марс как е поставен.

При мен и навамша, и дашамша са доста красноречиви. По раши може да се заблуди човек, но пък доста правдоподобно описва житейските обстоятелства.

Честно казано нямам идеи за бизнес. Но знае ли човек, никога не съм имала и възможности. А иначе фрийланс практиката много ми допада, носиш отговорност само за себе си и се учиш да не допускаш грешки. А като наемник носиш отговорност за чужди грешки.

Papy

• Hero Member
« Отговор #364 -: Декември 18, 2016, 08:21:00 pm »
А виждала ли си проява на наистина слабо поставена в д10 (или в д9) планета, например в 6-ти, 8-ми..?
Някъде видях, че управителят на лагна не трябва да е тези домове, но не пише ако е, какво следва
Още не им използвам техните наименования, че са ми трудни

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #365 -: Декември 18, 2016, 08:36:44 pm »
А виждала ли си проява на наистина слабо поставена в д10 (или в д9) планета, например в 6-ти, 8-ми..?

Не се сещам, не съм правила такива изследвания за варгите. А при мен тези две варги са много силни, няма планети в 6, 8 и 12 дом.

Имах един много каръшки период в професионален план – от 2002 беше стартирал, а още не беше започнала МД на Сатурн. И от 2002 до 2006 бяха най-несполучливите години. Но всичко е имало смисъл – просто е трябвало да сменя професията, за да не продължавам да се лутам в неподходяща среда.

Papy

• Hero Member
« Отговор #366 -: Декември 18, 2016, 10:09:14 pm »
Ето някакъв пример на успешен човек

Д10

Ето основната

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #367 -: Декември 18, 2016, 10:16:56 pm »
За големи успехи и силно раши трябва – там са предпоставките, подкрепата от средата, обстоятелствата.

А по тематичната производна карта е вътрешното ядро, т.е. ако средата те спъва, но имаш силно Д9 и Д10, ти пак ще си вървиш по пътя, напук на всички обстоятелства, и пак ще се справяш. Но го няма големия успех в материята, измеренията на успеха ще са други, не толкова видими. Така че силна варга сама по себе си пролет не прави, но дава потенциал за справяне в трудни и неизгодни обстоятелства – по слаба раши карта.

Papy

• Hero Member
« Отговор #368 -: Декември 18, 2016, 10:31:53 pm »
По картите, които сложих
В основната 10 дом не е аспектиран от никой, заточена венера там, виждам 1 лунна йога, силни юпитер и сатурн, у10 в 8-ми, водолей, аспектира кету
В дашмаша у10 минава в 1-ви, аспектиран от сатурн и раху, заедно с юпитер (остава там)
Това ли обяснява успешната кариера?

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #369 -: Декември 18, 2016, 10:43:20 pm »
В основната ми се вижда да има силни йоги. Екзалтирал Юпитер в Лагна, отсреща Сатурн в собствен знак. Съвпадът им се брои за Брахма йога, за опозицията не знам. Но пак е силно. Не е като да няма и дхана и раджа йоги – Венера като у4 и у11 в 10 дом, Слънце като у2 в 9 дом, Юпитер като у9 в знака на Лагна, при това екзалтирал. Има и частична отмяна на дебилитация, важи за Меркурий – диспозиторът е в много силна позиция – в знак на екзалтация, ъглов, Хамса йога. Има и аспект между Юпитер и Раху, той също може да даде материален/светски успех. Но аспектът между Юпитер и Сатурн в първи и седми дом е много мощен – Юпитер е в знак на екзалтация, Сатурн е в собствен знак, т.е. едновременно имаме и Хамса йога, и Саса йога.

Вече за накшатри, пади – няма как да се види в тоя формат. А всъщност това е най-важното, от накшатрите се извлича повече информация. Ето тук имаме близнашка Луна в раши картата, ама дали е Мригашира, Ардра или Пунарвасу? Това има огромно значение.

« Последна редакция: Декември 18, 2016, 10:51:58 pm от Lilla »

Papy

• Hero Member
« Отговор #370 -: Декември 19, 2016, 05:51:44 am »
 Тая брахма йога май е при съвпад на юпитер и венера, ъглови от у9 и у11, и меркурий с условия

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #371 -: Декември 19, 2016, 10:56:01 am »
Имаше една, която е съвпед на Юпитер и Сатурн, но рядко им помня наименованията. Интересно дали за опозицията важи, както например е Чандра–мангал йога.

Papy

• Hero Member
« Отговор #372 -: Декември 20, 2016, 12:23:56 pm »
Не знам дали има такава йога, но го смятат за добро положение, особено ако юпитер е силен, включително и ако аспектира (не само съвпад)

Обаче са още по-черногледи, ако случайно имаш възли в кофти домове, бързичко те отписват
« Последна редакция: Декември 20, 2016, 12:56:35 pm от Papy »

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #373 -: Декември 20, 2016, 12:43:59 pm »
А тази с Юпитер и Сатурн я свързват с духовност. Но съм забелязвала такъв аспект да се проявява и в чисто материален план.

Цели поколения могат да имат такъв съвпад или опозиция. Би следвало по-силно да се усеща и по-лично, ако е в аспект със светило.

Papy

• Hero Member
« Отговор #374 -: Декември 20, 2016, 12:58:12 pm »
А при тях съвпадът нали е по дом/знак. Защо някъде чета "ако са в съвпад, особено до 5* (срещала съм и 2*)...