Имам два казуса, дали бихте искали да ми помогнете? Ще пусна сега първия.
Въпросът идва от близки, които искат да започнат нов бизнес, свързан със селското стопанство, с овошки по-точно. Земята е налице. Приех въпроса така "Ще има ли успех начинанието?"
Картата не ми изглежда многообещаваща. Ако взема управител на АЦ Сатурн, той е и ретрограден. Не сключва аспекти с управителите на 10 (бизнес) и 4 (земя). Паркирал се е в 9, вероятно продукцията я мислят за износ, доколкото може да се мисли за това още, понеже тя не съществува. Ако взема Уран, и той като планета не е много радостен, във 2 дом отразява желанието да спечелят пари. Не знам кой управител да гледам. Обаче и Уран няма аспекти с У10 и У4.
Според бедните ми хорарни познания, Луната ще пренесе светлина от Марс към Меркурий, т.е. от У2 към У4. Те това се и канят да направят - да вложат пари в земята. Вероятно чрез заем. Вероятно ще успеят в това, защото Венера У8 и Марс У2 и самички, и чрез Луната ще се срещнат. Обаче последният и аспект е квадрат с Юпитер У10 и за мене това е отговор "не" на въпроса, въпреки че точно преди това има тригон с Меркурий, и сигурно ще успеят да задвижат нещата.
Прави ми впечатление, че Юпитер в момента е в точен тригон с ПФ, с 12' разлика, но нямам представа какво ще значи това. Другото, което ме вълнува, е Нептун в 1, интерсептиран, заблуждават ли се или какво? Интересно е, че 10 дом показва съвсем вярно посоката, където е земята - право на юг от питащите.
Според вас, има ли някакъв шанс начинанието да успее, па макар и отложено във времето?