Д. ли е взела портмонето ми?
Става на въпрос за портмоне с цип, без прегради, пълно със стотинки, предимно жълти, като сред тях има и монети от други държави, а тази Д. беше у нас миналата неделя, когато ѝ дадох два чифта почти нови ботуши, маркови маратонки, блуза си хареса- раздавах на малката дъщеря дрехите, които няма как да доизносим със сестра ѝ, че сме по-високи и с по-голям крак.
Портмонето стоеше на рафт над бюрото, което е част от секцията. Точно до него държа лупа, която дадох на Д. да ползва, за да си влезе в профила на Фейсбук, че не може да чете без очила, освен това седеше на бюрото ми през цялото това време. Не ми е до някакви си стотинки, но по едно време си мислех да я наема за няколко месеца да плаща сметките на майка и да ѝ пазарува, докато отсъствам, понеже тя и без това е без работа, живее с двете инвалидни пенсии на синовете си, които общо са 275лв. Сега ѝ давали пари, за това, че обгрижва двама болни, но миналата година ги бяха спрели по програма тези пари, за следващата година също не знае дали ще отпуснат и дали ще се класира да ги получава. Да доуточня, че друг не е влизал у нас, освен нея, след като дъщеря ми отпътува миналата събота.