Автор Тема: Общи хорари  (Прочетена 1584504 пъти)

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13950
    • https://victoryastro.blogspot.com/
Re: Общи хорари
« Отговор #4545 -: Декември 10, 2015, 02:22:01 pm »
Колежката ми днес каза, че има вероятност през януари да замине за чужбина, което значи, че може да ме оставят да работя за дълго време по 12 часа на ден (не че заплащането ще се промени много де), ако не ѝ намерят заместник. Има ли такава опасност?
Да, ще замине за чужбина, но не виждам защо това трябва да те притеснява и да си мислиш предварително за неща, които не са твоя работа, защото за да я освободят от работа, то тя трябва да е яподала месец по-рано предизвестие, а за един месец те ще намерят човек за нейното място и мисля дори, че са намерили вече човек.
Ти почна работа и пак старата песен на нов глас- не излиза стока, колежката ще напуска и дали щели да тетоварят с това да караш смените ѝ, дали ще ти платят- тези въпроси те вълнуваха и преди, дай нещо ново  :012:

Veselin

• Hero Member
  • Публикации: 6557
« Отговор #4546 -: Декември 10, 2015, 02:24:46 pm »
Благодаря, акрукс!
Питам, понеже съвсем скоро ще започвам да ходя на един курс и трябва да имам свободно време да ходя на него, а не да тръгна и след месец да се окаже, че няма да мога.  ???
Все пак, поемам свои инициативи и не искам да бъват спъвани, най-малкото, мисля, че и аз заслужавам да се развивам.
Тя моята колежка дори не иска да напуска, а иска да ѝ се пази мястото докато се върне, голяма тарикатка е.  :012:

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #4547 -: Декември 10, 2015, 02:30:23 pm »
Тя моята колежка дори не иска да напуска, а иска да ѝ се пази мястото докато се върне, голяма тарикатка е.  :012:

Е, то така е много хитро, а друг да се натовари заради нея с извънредно работно време. Не може хем лингам в йони, хем душата в рая.  ;D
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Veselin

• Hero Member
« Отговор #4548 -: Декември 10, 2015, 02:31:25 pm »
Е, то така е много хитро, а друг да се натовари заради нея с извънредно работно време. Не може хем лингам в йони, хем душата в рая.  ;D
А дали въобще е възможно?

Veselin

• Hero Member
« Отговор #4549 -: Декември 10, 2015, 02:38:35 pm »
Всъщност, по картата излиза ли, че ще се наложи да прекъсна уроците? Питам, понеже взех заем, за да започна, а ако се окаже, че в близките месеци няма да имам времето за това, да си ги взема докато може.

akruks

• Hero Member
« Отговор #4550 -: Декември 10, 2015, 02:42:54 pm »
А дали въобще е възможно?
Доколкото знам може да ползва 3 месеца неплатен отпуск, поне преди беше така и моя позната, която работи рехалибитатор в поликлиника всяко лято ходеше на морето да прави масажи на плажа, но в частния сектор не знам как стоят нещата. При всички случаи някой ще работи на нейното място, няма как да те карат/задължат да работиш и нейните смени- невъзможно е- няколко дни да я заместваш става, но месец/и няма как да стане- нали за всяка стока пускаш касова бележка, на тази бележка пише името ти и всичко това е свързано по електронен път с НАП, а при една проверка после като видят дни наред само твоето име- мислиш ли, че на шефа ти му се плащат санкции, какъвто е стиснат?  :)

Veselin

• Hero Member
« Отговор #4551 -: Декември 10, 2015, 02:45:37 pm »
Доколкото знам може да ползва 3 месеца неплатен отпуск, поне преди беше така и моя позната, която работи рехалибитатор в поликлиника всяко лято ходеше на морето да прави масажи на плажа, но в частния сектор не знам как стоят нещата. При всички случаи някой ще работи на нейното място, няма как да те карат/задължат да работиш и нейните смени- невъзможно е- няколко дни да я заместваш става, но месец/и няма как да стане- нали за всяка стока пускаш касова бележка, на тази бележка пише името ти и всичко това е свързано по електронен път с НАП, а при една проверка после като видят дни наред само твоето име- мислиш ли, че на шефа ти му се плащат санкции, какъвто е стиснат?  :)
Не знам, но има колеги, които ги карат така да работят с месеци.

akruks

• Hero Member
« Отговор #4552 -: Декември 10, 2015, 02:49:14 pm »
Всъщност, по картата излиза ли, че ще се наложи да прекъсна уроците? Питам, понеже взех заем, за да започна, а ако се окаже, че в близките месеци няма да имам времето за това, да си ги взема докато може.
Не знам за какви уроци си предплатил, но Мерка У3 отива към квадрат с Марс У1 и по празниците квадратът ще е завършен. Нещо окултно ли ще изучаваш?  :)

akruks

• Hero Member
« Отговор #4553 -: Декември 10, 2015, 02:51:54 pm »
Не знам, но има колеги, които ги карат така да работят с месеци.
В нашия град в Lafka не съм забелязала да работи само един човек в павилионите- на две смени са и само жени работят.

Happy58

• Гост
« Отговор #4554 -: Декември 10, 2015, 04:12:14 pm »
Веско, ти наистина пак започна ...

Знаеш ли, тези дни говорех с колега - в строителството няма общи работници - за 25лв надник се назландисват, значи за 30 може да се намери работа - 30 х 25 дни = 750 лв ....

Veselin

• Hero Member
« Отговор #4555 -: Декември 10, 2015, 04:50:46 pm »
Не знам за какви уроци си предплатил, но Мерка У3 отива към квадрат с Марс У1 и по празниците квадратът ще е завършен. Нещо окултно ли ще изучаваш?  :)
В смисъл, че няма нищо да стане?  ???

Veselin

• Hero Member
« Отговор #4556 -: Декември 10, 2015, 04:57:54 pm »
Веско, ти наистина пак започна ...

Знаеш ли, тези дни говорех с колега - в строителството няма общи работници - за 25лв надник се назландисват, значи за 30 може да се намери работа - 30 х 25 дни = 750 лв ....
В смисъл, мислиш, че ме мързи да работя ли?
Ако е така, мноого грешиш!
Знам обаче, че ако човек вече е предубеден към някого, каквото и да казвам, няма смисъл, така че вярвай в каквото щеш.
В случая, освен всичко останало, ако остане само един човек, всичката стока, на която ѝ изтече срока на годност, ще остане за сметка само на този, който е работел през дадения месец (т.е. може да излезе само на мой гръб). В момента няма кой знае какви, но през януари и февруари ще останат много напитки. Аз не съм банка...

Veselin

• Hero Member
« Отговор #4557 -: Декември 10, 2015, 07:03:45 pm »
Преди около 2 седмици писах на "Господари на ефира" за случая с брат ми и за това, че полицията не си помръдва пръста, за да го намери. Ще се отзоват ли или не?
Не знам по кой дом да ги гледам, но като гледам негативните аспекти на Луната, май че няма да има реакция и от тяхна страна. :(
ОВ: Така и никой не се отзова. За съжаление този път аз се оказах прав.
Ето хорара: http://astra.la/forum/index.php?topic=164.msg79836#msg79836
Измина малко повече от половин година от задаването на въпроса, мисля, че на хорарната карта отдавна ѝ мина давността.

WhiteRose

• Full Member
  • Публикации: 213
« Отговор #4558 -: Декември 10, 2015, 07:17:46 pm »
Здравейте!
Може ли да погледнете един хорар. Наскоро правих един , обаче той беше преди изпита ориентировъчен, сега след изпита въпроса ми е, дали съм го издържала като свършен факт.
Не знам, дали се вижда добре картата, направих я като снимка от телефона.

akruks

• Hero Member
« Отговор #4559 -: Декември 10, 2015, 09:55:26 pm »
В случая, освен всичко останало, ако остане само един човек, всичката стока, на която ѝ изтече срока на годност, ще остане за сметка само на този, който е работел през дадения месец (т.е. може да излезе само на мой гръб). В момента няма кой знае какви, но през януари и февруари ще останат много напитки. Аз не съм банка...
Искаш да кажеш, че при вас каквото не се продаде и после продавачите го заплащат???
 :-\
Това не може да бъде истина!