Лила, и аз се зачудих по кой дом да е точно, макар да имах съмнения за трети, затова се зарових. Ето:
Трети дом – Братя, сестри, братовчеди и други членове на семейството (не е родители, те принадлежат на 4-ти дом). Съседи и други, от близкото ни обкръжение. Средата, в която живеем и работим, късите пътувания, пътувания, които редовно предприемаме. Писма, слухове, доклади, съобщения, вестници, списания, телефони, поща, писмени дела и договори, речи и разисквания, комуникативни и езикови умения и т.н.
В хорарната астрология: Както вече стана ясно – въпроси свързани договори, нотариални актове, комуникация, например един Сатурн в трети би могъл да покаже неспособност за комуникация. Някои астролози причисляват към този дом клюкари, нежелани посещения в дома (влизане на бандити), освен това нежелано раждане…
В муданната астрология - Национални слухове, пропаганда. Всички средства за разпространение на новини и информация, пощенските станция, мрежи за комуникация, компютри, телефони, факсове, вестници, списания, електронни пощи, публикации, литература, периодични издания, телевизия… Транспорт. Обществено мнение и въпроси, засягащи свободата на словото, езика. Също така договорите, международните споразумения и т.н.
Макар да е дадедно при мунданната астрология, аз също мисля, че се гледа 3 дом.