Решението са го взели още същия ден, за около два часа, след като са разпитали и двете страни. За мен лично решението не е много справедливо, за едната страна, която е била без адвокат. Другото дете с "особената" майка е била с адвокат и са се разминали по-леко.
Последният аспект на Луната, когато е негативен, показва неудовлетворение на кверента относно крайното развитие по въпроса, в случая твоето вътрешно недоволство, че тарикатчето се е разминало леко, а пострадалото момче е било без адвокат. Но поне не се е налагало да присъстваш лично. Намери начин да утешиш пострадалото момче, в такива случаи и една добра дума върши чудеса. В края на 11-ти клас ми намалиха незаслужено поведението, защото отидох на спортно състезание, вместо да пея на тържеството на училището, много плаках, минаваха ми мисли да последвам края на П. Дубарова, а класната ни, която всички имахме за смахната и беше постоянен прицел на нашия присмех, най-неочаквано ме намери, бърса ми сълзите, прегръщаше ме, галеше ме по лицето и гърба с утешителни думи, че още в началото на 12кл на учителския съвет ще съдейства да ми повишат поведението, което за времето си беше нужно- за следване или започване на работа, навсякъде искаха характеристика от училището, в която е отразено поведението- примерно, добро, незадоволотелно.
Те поведение намаляваха тогава и за повече от 15 неизвинени отсъствия в края на годината.