Автор Тема: Общи хорари  (Прочетена 1584467 пъти)

Ali_Lun

• Hero Member
  • Публикации: 1154
Re: Общи хорари
« Отговор #5325 -: Септември 17, 2016, 09:27:01 am »
Въпросът ти не е конкретен и не може да се отговори с "Да" или с "Не" , за да се нарече хорарен.  Аз поне не разбрах изобщо какво питаш, за да ти отговоря.

Добре,надявам се си видяла направената от мен карта - показана в следващия ми пост.
Въпросът е - какъв  ще бъде краят на тази история,враждебна история,между мен и другите - лошите,които искат да ми навредят.Надявам се така да звучи по-ясно. :)
Ако искаш след това,пак прочети този цитираният от теб мой пост.
« Последна редакция: Септември 17, 2016, 09:29:21 am от Ali_Lun »

Ali_Lun

• Hero Member
« Отговор #5326 -: Септември 17, 2016, 04:26:52 pm »
Видяла съм картата, още когато я постави, снощи също, казах и пак казвам, че въпросът ти е абстрактен, не обясняваш кои са тези другите, какви ти се падат на тебе, какви са ви отношенията, освен враждебни- колеги ли сте, съседи ли са ти, реални или виртуално враждуват с тебе, по какъв начин и т.н.

Хм... съседи,ако една пресечка се брой за съседство. :)

Mirabella

• Hero Member
  • Публикации: 1880
« Отговор #5327 -: Септември 17, 2016, 04:31:02 pm »
Тъй или иначе, щом са ти открити врагове, ще ги турим по седми дом. Засега няма да имате допирни точки. Можеш да дишаш.

Ти прочети хубаво написаното от Акрукс. Хорарният въпрос трябва да е максимално ясно и кратко зададен и такъв, че да може да му се отговори с "да" или "не". От сорта на - ще ми навредят ли враговете ми?

Ali_Lun

• Hero Member
« Отговор #5328 -: Септември 17, 2016, 04:44:19 pm »
Тъй или иначе, щом са ти открити врагове, ще ги турим по седми дом. Засега няма да имате допирни точки. Можеш да дишаш.

Ти прочети хубаво написаното от Акрукс. Хорарният въпрос трябва да е максимално ясно и кратко зададен и такъв, че да може да му се отговори с "да" или "не". От сорта на - ще ми навредят ли враговете ми?

Благодаря за пояснението! :)
И.. ето че си задала въпроса  по необходимия ясен начин.

Ами нямаме - как да имаме,като се пазя... Да не описвам какви мерки съм взел и какво ми е ежедневието. :)
Но може би въпросът има и тази страна - какъв ще бъде краят на враждата и кога ще бъде(ако може да се питам кога ще свърши и как ще свърши тази вражда). :)
Хм,пак се получиха няколко въпроса..
« Последна редакция: Септември 17, 2016, 04:46:21 pm от Ali_Lun »

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #5329 -: Септември 17, 2016, 04:56:29 pm »
Мисля, че освен 7 дом, който е прието да се гледа за явни врагове /опоненти, конкуренти/, следва да се разгледат и естествените сигнификатори на враждебността и враждата - Марс и Сатурн. Имат ли връзка със сигнификатора на кверента, квезита и дали ги свързват по някакъв начин, дали има пренос на енергия. По Марс са директните сблъсъци и конфликти, по Сатурн - подмолни вражди, скрита неприязън. По Марс ще се сбиеш, Сатурн ще ти направи тихомълком сечено, а когато си обединят усилията, са много по-опасни.  ;)
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Корея

• Hero Member
  • Публикации: 2141
« Отговор #5330 -: Септември 18, 2016, 01:49:20 pm »
Ще оздравеят ли зайчетата?
 Имам съмнения за това, че показват на 99% симптомите на една изкуствено създадена болест с летален край за справяне с нашествието на дивите зайци в Австралия. Тази болест е пренесена и в Европа, в БГ също, чрез комари и бълхи се разпространява.
Четох, четох, няма единодушни мнения за нея, според ветеринаря не е тя.
От малките радости в живота
човек може да си сглоби едно съвсем прилично щастие...

enigma

• Hero Member
  • Публикации: 1971
« Отговор #5331 -: Септември 20, 2016, 09:36:00 pm »
Уинтър, дано да сработи последният аспект на луната с марс, тази болест по кръвта и отделянето ли е? Нещо май не се борят тези заенца. Все пак меркурий е на трон/екзалтация в дева, скоро ще си покаже. Хубаво е, че марс е бърз, мерк няма да го стигне  с квадратура.

Diyana

• Hero Member
  • Публикации: 1702
« Отговор #5332 -: Септември 21, 2016, 08:10:17 am »
Ще оздравеят ли зайчетата?
Да
De omnibus dubitandum est

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #5333 -: Септември 21, 2016, 05:59:12 pm »
Ще получа ли паричен заем от моите роднини, ако ги помоля?

Тълкуването зависи по каква линия са въпросните роднини, ще има различни модификации на отговора. Ти си представена от Сатурн, а твоят джоб е по Юпитер в лъчите на Слънцето. Луната представя ситуацията като нестабилна и зависеща от обстоятелствата.

Ако става въпрос за много близки роднини, т.е. родители или членове на семейството ти по пряка линия, можем да ги разгледаме по 4 дом, техния джоб – по ретро Меркурий или по-скоро стационарен. Тук по-скоро трудно биха се получили нещата, с висока степен на несигурност, колебание. И трудно ще стигнеш до техния джоб.

Ако роднините са представени по 3 дом /братя, сестри, братовчеди и техни близки/, техният джоб ми се струва по-пълен. Има и връзка между вашите сигнификатори. И там няма гаранция за гладко протичане, има смесено влияние - и неблагоприятни, и благоприятни аспекти. Но като че ли има по-голям шанс реално нещо да се получи. Може и неочаквано да дойде помощ или от човек, на който най-малко си разчитала, а от някой може да има и отказ, противопоставяне. Докато някой от най-близките /семейството/ би подходил с повече разбиране към теб, но да няма финансовата възможност да ти услужи с пари назаем, дори ако желае.

Проверих за тригона между Луна и Венера - фактически ще се състои преди двете планети да си сменят знака, и това ще е последният аспект на Луната в рамките на тоя хорар. Но като цяло вероятността е слаба, тригонът с Венера е единствената сламка, за която можем да се хванем, но не е всемогъщ.

Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Корея

• Hero Member
  • Публикации: 2141
« Отговор #5334 -: Септември 21, 2016, 07:16:55 pm »
Уинтър, дано да сработи последният аспект на луната с марс, тази болест по кръвта и отделянето ли е? Нещо май не се борят тези заенца. Все пак меркурий е на трон/екзалтация в дева, скоро ще си покаже. Хубаво е, че марс е бърз, мерк няма да го стигне  с квадратура.
Първите започнаха да се пооправят, въпреки опадалата козина и отслабването.
Остана мъжкарчето да се пребори , то последно се зарази, и един мъник.
Най- вероятно е от некачествен фураж, възможно  е да е по кръвта, защото имат шарковидни обриви, гной в очите, висока температура  и течащи носове.
От малките радости в живота
човек може да си сглоби едно съвсем прилично щастие...

Veselin

• Hero Member
  • Публикации: 6557
« Отговор #5335 -: Септември 30, 2016, 07:37:44 pm »
Хора, луната е без курс. Да не би да се притеснявам излишно?
Да.

Bobolina

• Hero Member
  • Публикации: 623
« Отговор #5336 -: Октомври 02, 2016, 04:59:04 pm »
Карта с въпрос дали ще се осъществи моя октомврийска среща с човек Х. Как я тълкувате?

Veselin

• Hero Member
  • Публикации: 6557
« Отговор #5337 -: Октомври 02, 2016, 08:09:50 pm »
Ако сте определили вече дата на срещата, възможно е да стане.

Bobolina

• Hero Member
  • Публикации: 623
« Отговор #5338 -: Октомври 02, 2016, 08:26:27 pm »
Хмм, няма конкретна дата, само намерение за такава среща.  :017:

delphin

• Hero Member
  • Публикации: 2019
« Отговор #5339 -: Октомври 02, 2016, 11:18:31 pm »
Карта с въпрос дали ще се осъществи моя октомврийска среща с човек Х. Как я тълкувате?
Да.
Има един глас, който не използва думи. Слушай!
Мевляна Руми