Автор Тема: Общи хорари  (Прочетена 1592763 пъти)

Корея

• Hero Member
  • Публикации: 2142
Re: Общи хорари
« Отговор #6375 -: Януари 23, 2018, 08:18:10 pm »
Лили, ако е нещо марково, пусни го в тукашен сайт. Щом има лого или етикет на Guess или Calvin Klein, примерно , народът се надпреварва да купува.
Последно писах за един подарен ми парфюм на Gucci- не ми понесе и се изринах- за 2 часа имах 8 съобщения и го купиха на добра цена.
Ако връщаш, трябва да дадеш номер на банкова сметка , сега предполагам си платила с наложен платеж?
Сега прочетох подробно и видях, че е Чехия.
Наскоро мернах ботуши от чешки сайт с представителство в БГ, не предлагаха тест, а да върнеш стоката и да чакаш пари в сметката. След случилото се източване на картата на моя приятелка познай дали рискувах.
Задръж я и я препродай тук, може и да загубиш част от сумата, но поне няма да се притесняваш излишно. Сатурн е в 12 дом и има опасност от измами .
« Последна редакция: Януари 23, 2018, 08:25:38 pm от Корея »
От малките радости в живота
човек може да си сглоби едно съвсем прилично щастие...

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #6376 -: Януари 23, 2018, 08:28:17 pm »
Да, на Guess е това, взех го с много изгодно намаление – 50%. Но изглежда, че не отговаря на номерацията, по-малки са. Аз съм стандартен М размер, 38ми. Това ми прилича на XS горе и S долу. А най-големият размер на тази рокля е L, чудя се дали ще стане е той. Не ми се ще да я продавам под реалната ѝ цена /намалената/, сигурно ще искат на безценица.
Да, във формуляра за рекламация се посочва IBAN.
Още се чудя дали да влизам в разни продавалници.

Но понеже дават 30-дневен срок за размисъл, мога да направя нещо друго. Да пусна обява за продажба и да видя дали ще има бърза реакция, дали ще искат отбиви от цената. Тя и без това е супер намалена. И ако почнат характерните цигании и пазарлъци, правя връщане и искам замяна.

Пуснах обява, да видим колко мераклийки ще има за маркова дрешка на половин цена.

« Последна редакция: Януари 23, 2018, 08:57:35 pm от Lilla »
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

romantica

• Hero Member
  • Публикации: 1945
« Отговор #6377 -: Януари 23, 2018, 10:21:40 pm »
Лили, според мен няма от какво да се притесняваш, ако решиш да върнеш пратката след като има посредници в София.

На мен редовно са ми връщали суми от H&M, а централният склад за някои от Балканските държави е в Италия. От там изпращат дрехите и там трябва да пристигнат, за да осчетоводят парите, за да ми ги върнат обратно по сметката, въпреки че има склад в Русе, от който ги препращат...

ПП. Аз предпочитам онлайн пазаруването. Когато нещо ми допадне в сайт и има възможност посещавам магазина, за да го пробвам, след което си го поръчвам онлайн. Нещата пристигат добре опаковани и не са пробвани от никого.
« Последна редакция: Януари 23, 2018, 10:27:15 pm от romantica »

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #6378 -: Януари 23, 2018, 10:29:04 pm »
В София нямат представителство и посредници. Като адрес за връщане е посочен адресът на огромен логистичен център, който просто им обслужва пратките. Днес първо звъннах там – бяха много любезни, но не разполагат с никаква информация.

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7919
« Отговор #6379 -: Януари 23, 2018, 10:33:51 pm »
Каква драма от евентуален проблем
Обикновено има договор и в него пише какви са правата и задълженията, а и да не пише, по закон има право за връщане в определен срок при пазаруване он лайн

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #6380 -: Януари 23, 2018, 10:43:19 pm »
Драма от антиреклама   :012:

Не, тези не изпратиха договор. А от друг сайт, който извършва доставки от Полша, но има кол-център у нас, за всяка поръчка изпращат и договор. При тия – само имейл уведомление за направена поръчка и че поръчката пътува. Заедно със стоките получаваш фактура и формуляр за рекламация.

Да видим как ще проработи хорарът, дали пък продажбата не е по-добрият вариант. Мисля да не избързвам с връщането, да изчакам малко.
« Последна редакция: Януари 23, 2018, 10:45:40 pm от Lilla »

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7919
« Отговор #6381 -: Януари 23, 2018, 10:49:16 pm »
На условията/договора се съгласяваш често с едно чек-боксче, на което пише “Съгласен съм”, и някъде около него има линк към текста.
Друг размер може и да не изпратят ако няма наличен, но не са и длъжни-пазаруваш от наличното, аз понякога си поръчвам 2 еднакви неща с различен размер, и връщам което не ми става. Толкова ми е омръзнало от тълпи и молове, че пазарувам предимно облайн
Но това също е спам и ще го изтрия пп-късно

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #6382 -: Януари 23, 2018, 10:50:21 pm »
На условията/договора се съгласяваш често с едно чек-боксче, на което пише “Съгласен съм”, и някъде около него има линк към текста.

Това е много важно уточнение, ще го видя. Или поне занапред вече ще чета. Въобще нямаше да се сетя. Благодаря!

Satin

• Hero Member
  • Публикации: 3181
« Отговор #6383 -: Януари 24, 2018, 10:05:00 am »
На мнението на Папи съм. Не съм пазарувала от там, но едва ли ще има проблем, по-добре я върни отколкото да се занимаваш с препродаване

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #6384 -: Януари 24, 2018, 10:33:18 am »
Ще изчакам още малко и ще взема решение. Мен ме притесниха няколко коментара за въпросния продавач, че били мошеници, не правили замяна и не връщали пари. И затова се притесних да им пращам обратно роклята, след като парите вече са платени. Я върнат, я не. Я има друга рокля, я не. Ама и за тукашните продавалници имам отвратителни впечатления, преобладаващо несериозни и некоректни хора. Търсим нещо хубаво за без пари. Същото важи и за сайтовете за фрийланс услуги, тарикати и измамници. До се чудиш кое е по-малкото зло – да я върнеш при чехите или да я пуснеш за продажба на местните хитреци.  :D

Satin

• Hero Member
  • Публикации: 3181
« Отговор #6385 -: Януари 24, 2018, 11:27:39 am »
Това е голям сайт с международен пазар, ако бяха измамници до сега щяха да бъдат осъдени най-малкото.
Може да не ти изпратят друг размер, но ще ти върнат парите. Мислиш ли, че ще рискуват да ги съдят заради някаква си рокля и да им се наложи да плащат един куп правни разходи, че и да им затворят сайта.

https://www.bibloo.bg/targovski-usloviya/

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #6386 -: Януари 24, 2018, 11:36:33 am »
И на мен ми се струва нелогично да поемат такъв риск и масово да завличат клиенти при връщане на стоки и пари.
Във фейсбук страницата им имаше уникален хейт и много се стреснах. Притесни ме най-вече фактът, че нямат представителство в България - нито телефон, нито мейл за контакт тук. А вчера още повече филмирах, след като при 6 поредни позвънявания се включваше автоматичен отговор на чешки и никой не вдигаше. Особено когато не можеш да разбереш какво се казва. Накрая успях да се свържа и да се поизложа с моя "говорим" английски.  ;D

Корея

• Hero Member
  • Публикации: 2142
« Отговор #6387 -: Януари 24, 2018, 05:35:28 pm »
Ще пътуваме ли с Х до шест месеца?
Става въпрос за Гърция, основната пречка са финансите на Х
От малките радости в живота
човек може да си сглоби едно съвсем прилично щастие...

Veselin

• Hero Member
  • Публикации: 6557
« Отговор #6388 -: Януари 24, 2018, 06:41:00 pm »
Мисля, че не.

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13963
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #6389 -: Януари 24, 2018, 06:55:26 pm »