Ще успея осъдя ли "тате" за издръжка. :57: Човека отдавна не е давал пари, а знам че има възможности, а търпението ми вече свърши.
Видях, че доста сте писали вече по въпроса, но чак сега имам читав нет, та да си кажа - няма да заведеш дело. Мисля, че скоро така или иначе ще получиш някакви пари от него. Или ще измислиш друг, по-софистициран и дванайсетодомен начин да му напомниш, че има реален репутационен риск за него ако продължи да не плаща издръжка .
ОВ: Дело имаше и е осъден да плаща максималният размер, който поисках. Това важи само за напред, но иска ми не беше уважен за изплащането на дължимата издръжка за година назад. Не аз, а той беше човека, който направи "компромис". В отговора на исковата ми молба каза, че той така или иначе щял да дава, независимо дали имало дело или не, но истината е, че се сети, че ще дава, когато заведох дело срещу него. В определението на съда, с което уважава исковата ми молба, беше казано, че спорът може да се реши чрез споразумение, тъй като той не възразявал да плаща. Това така и не се случи, защото на самото дело той не се яви в съдебната зала - нито лично, нито чрез процесуален представител. Давам обратната връзка чак сега, защото не ми се искаше само от време на време да подхвърлям пасажи докато нещата се развиват, а ми се искаше направо да кажа всичко, което е станало. Реален репутационен риск имаше за него, тъй като работата му е свързана с хора, мисля, че го бях казала и преди и рептуацията му и без това последно време беше доста уронена - неправомерно, но факт. Но пък и във Вселената си има възмезде, нали.
Във връзка с това, което казах, пред мен стои възможността да обжалвам на втора инстанция решението, в частта, в която не уважава иска ми за издръжка назад. Въпроса ми е, ако обжалвам, втората инстанция ще уважи ли иска ми за дължимата издръжка за минало време?