Автор Тема: Общи хорари  (Прочетена 1580849 пъти)

Happy58

• Гост
Re: Общи хорари
« Отговор #2310 -: Ноември 19, 2014, 03:07:47 pm »
по математика ли!? По скоро бих минал през влак пред това да карам матура по математика.  :D Кога в живата ми ще потрябва да намира повърхнина и обем на пирамида.  :57: :57: Не, че не ми се отдава геометрията ама не виждам смисъл.
Има едни задачи, обаче които ми късат нервите - тея със синус и косинус - трябва да си дера очите от една таблица да намирам разни формули .... грррррррррррррррррррррррррррррррррррррррр  :banghead: :33:

Виж сега, математическите предмети не целят да си смяташ повърхнина или обем на пирамида. Целта е мозъкът ти да бъде трениран за логическо мислене, с което в бъдеще да решавате проблемите си. Жалко, че това не се обяснява на децата в училище и те толкова мразят математиката. Литературата и бълг език сигурно пак няма да ви трябва в този си вид, в който го учите, но пък ще ви развие способността да се изказвате, което ще ви донесе по-добра реализация - по-добре ще убеждавате другите, по-добре ще представяте себе си, и т.н. за повечето предмети. така че, не се инати, ами си развий просто логическите дадености :) - всичко в училище е тренинг, ама .. що не го казват по-рано мамка му  :lol_hitting: :lol_hitting:

greg07

• Hero Member
  • Публикации: 1447
« Отговор #2311 -: Ноември 19, 2014, 03:14:28 pm »
Разходящ секстил Луна Сатурн. :)
Като питате давайте малко повече информация, за да получите по - точен отговор. :)

Ще си намериш работа в близкия месец според мен. Ти доста активно си търсиш - У1 Марс в козирог кацнал в 10-ти дом.

Теди , не знаеш вече от колко места са ме лъгали , тука , хайде днес , ама утре, ама ако може така или иначе , наистина просто вече имам чувството че душата ми се натегли. Винаги съм работил все временни работи, дано някога да започна сериозна и стабилна работа :(

Да, наистина си търся доста активно работа, дано дойде и малко помощ отгоре :(

нтересно е че хорара , наистина даде точен отговор , на това което някакси вътрешно исках да питам :-) Изумен съм
« Последна редакция: Ноември 19, 2014, 03:16:02 pm от greg07 »

Теодор

• Hero Member
  • Публикации: 1948
« Отговор #2312 -: Ноември 19, 2014, 04:49:35 pm »
Виж сега, математическите предмети не целят да си смяташ повърхнина или обем на пирамида. Целта е мозъкът ти да бъде трениран за логическо мислене, с което в бъдеще да решавате проблемите си. Жалко, че това не се обяснява на децата в училище и те толкова мразят математиката. Литературата и бълг език сигурно пак няма да ви трябва в този си вид, в който го учите, но пък ще ви развие способността да се изказвате, което ще ви донесе по-добра реализация - по-добре ще убеждавате другите, по-добре ще представяте себе си, и т.н. за повечето предмети. така че, не се инати, ами си развий просто логическите дадености :) - всичко в училище е тренинг, ама .. що не го казват по-рано мамка му  :lol_hitting: :lol_hitting:
Целта им е да ни превърнат в зубрещи роботи.  :012:
Сега тъкмо ми предстои около 2 часа решаване на задачки. Много приятно!!! :) :) :) :) :)

Happy58

• Гост
« Отговор #2313 -: Ноември 19, 2014, 04:52:02 pm »
Целта им е да ни превърнат в зубрещи роботи.  :012:
Сега тъкмо ми предстои около 2 часа решаване на задачки. Много приятно!!! :) :) :) :) :)

честно казано, зависи от настройката

приятно решаване :)

и приятна вечер на форума :)

Just_a_Dream

• Гост
« Отговор #2314 -: Ноември 20, 2014, 10:43:50 am »
Тази сутрин на работата си намирам известна сума пари. Какви са тия пари? Откъде са се взели? Работя сама... 10.43 Пловдив Съжалявам, че не мога да кача карта в момента, но пиша от телефона...

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #2315 -: Ноември 20, 2014, 09:59:44 pm »
Имам едно въпросче. Днес се задържах извънредно в офиса и имаше откровения и полезни съвети от двете по-добронамерени колежки. И не съм особено очарована от това, което чух - съвпада и с моите първи впечатления. Не съм сигурна дали и доколко ще съумея да толерирам такава среда и такива колективни отношения. В обявата са послъгали и за длъжността, а естеството на работата е съвсем друго.

Въпросът е:

Ще се задържа ли на сегашната си работа по-продължително време, т.е. извън изпитателния срок (той е 6 месеца и тече от началото на ноември).

20.11.2014 г.
21:48 ч., Варна

Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Veselin

• Hero Member
  • Публикации: 6557
« Отговор #2316 -: Ноември 20, 2014, 10:26:40 pm »
Явно наистина ретро Мерка е лош период за започване на работа, па макар и да е стара.
На мен пък днес ми изплатиха изключително ниска заплата и се чудя има ли смисъл да оставам там. Зададох въпрос дали ще ми платят още пари към вече дадената заплата и дали ще остана на тази работа, но като гледам сходящия квадрат между У2 и У8, май отговорът е не.  ???

Дракониада

• Hero Member
  • Публикации: 2824
« Отговор #2317 -: Ноември 20, 2014, 11:06:34 pm »
Имам едно въпросче. Днес се задържах извънредно в офиса и имаше откровения и полезни съвети от двете по-добронамерени колежки. И не съм особено очарована от това, което чух - съвпада и с моите първи впечатления. Не съм сигурна дали и доколко ще съумея да толерирам такава среда и такива колективни отношения. В обявата са послъгали и за длъжността, а естеството на работата е съвсем друго.

Въпросът е:

Ще се задържа ли на сегашната си работа по-продължително време, т.е. извън изпитателния срок (той е 6 месеца и тече от началото на ноември).

20.11.2014 г.
Не разбирам от хорари,но май ще останеш да работиш за същата фирма-организация.
Набарах абсолютно всичките Ключове на Соломон!Мои са!   :d030:

Теодор

• Hero Member
  • Публикации: 1948
« Отговор #2318 -: Ноември 21, 2014, 01:11:35 am »

Въпросът е:

20.11.2014 г.
Ще си останеш във фирмата.

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13940
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #2319 -: Ноември 21, 2014, 01:30:10 am »
Явно наистина ретро Мерка е лош период за започване на работа, па макар и да е стара.
На мен пък днес ми изплатиха изключително ниска заплата и се чудя има ли смисъл да оставам там. Зададох въпрос дали ще ми платят още пари към вече дадената заплата и дали ще остана на тази работа, но като гледам сходящия квадрат между У2 и У8, май отговорът е не.  ???
Меркурий У2, У3 е извършил хармоничен аспект с Нептун У8, У9, а Луната сега ще пренесе светлина между тях и може да получиш още пари, в случай че не са ти  изплатили в пълен размер заплатата, за която си подписал трудов договор.

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13940
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #2320 -: Ноември 21, 2014, 01:31:49 am »
Въпросът е:

20.11.2014 г.
Мисля, че заради заплащането ще се задържиш.

Veselin

• Hero Member
« Отговор #2321 -: Ноември 21, 2014, 04:54:55 am »
Меркурий У2, У3 е извършил хармоничен аспект с Нептун У8, У9, а Луната сега ще пренесе светлина между тях и може да получиш още пари, в случай че не са ти  изплатили в пълен размер заплатата, за която си подписал трудов договор.
Благодаря много! Дано да си права!

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #2322 -: Ноември 21, 2014, 07:09:35 am »
Мисля, че заради заплащането ще се задържиш.

Да, Акрукс, всичко е заради парите, които (ще) получавам. Да видим каква ще е първата заплата, дали ще спазят уговорката - подписваш договор на ниска заплата (най-ниския осигурителен праг), а разликата вземаш в плик. И дали някога ще има премии и социални придобивки, за каквито говорят и които трябва да им възстановяваш, ако решиш да напускаш след изпитателния срок.

Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Veselin

• Hero Member
« Отговор #2323 -: Ноември 22, 2014, 07:10:27 pm »
Преди малко по време на ядене ми се отчупи парче от зъб.  ??? Въпросът ми е ще се наложи ли да се прави корона на зъба и ако да - ще ми останат ли някакви пари след това?
Много гадно се случи в събота вечерта, точно когато зъболекарката ми почива и ще е на работа най-рано в понеделник сутринта (предполагам).

Reptil

• Hero Member
  • Публикации: 1945
« Отговор #2324 -: Ноември 22, 2014, 07:39:18 pm »
За короната питай зъболекарката, не вярвам в хорар да се виждат чак такива подробности. Лечение ще се наложи, да, Марс/У6 в Козирог и в рецепция със Сатурн — вероятно щетата е по-трайна. Хубавото е, че ще ти мине относително бързо — Луната/У1 е в подвижен знак и се отдалечава от изгарящото я Слънцето. Но все пак е и У2, сигурно ще ти струва нещо.