по математика ли!? По скоро бих минал през влак пред това да карам матура по математика. Кога в живата ми ще потрябва да намира повърхнина и обем на пирамида. :57: :57: Не, че не ми се отдава геометрията ама не виждам смисъл.
да, по математика и тя беше първия випуск, който държа матури- първо започнаха учебната година късно, заради учителските стачки, после им казаха, че ще държат матури и трябваше наново да купуваме учебници и сборници за 9ти, 10ти клас, че ги бяхме продали, за 11кл бяха в наличност, че малката ги ползваше, а самите матури после- провеждане, резултати, оформяне на диплома- всичко това беше пълна лудница, едва сколасахме в срок да преведем и легализираме дипломата и тя с автобус тръгна за Мадрид- пристигна в събота и в неделя беше на изпит в университета; после като я приеха пак разправии с нейната гимназия- онези в университета искаха преведена и легализирана хорарна диплома- да пише на отделен лист на гърба на дипломата колко часа е учила всеки предмет в гимназията, в която пък нямаха готов образец за подобно нещо, та големите разправии по телефоните с мон
Колкото до математиката- при нея има приложение, нали си смятат мащабите на модела за рисуване, преди да го нанесат на платното, скулптури като правят трябва да имат познания по обемна геометрия, която не ме питай как я вкарах в главата ѝ по скайп, понеже тя в учебника на испански не вдяваше и се оправдаваше с езика :012: