Автор Тема: Общи хорари  (Прочетена 1580636 пъти)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
Re: Общи хорари
« Отговор #2655 -: Януари 06, 2015, 04:48:58 pm »
Да, работата ми има административен характер, нищо общо с досегашната. Много документи, бумащина, а това изобщо не е силната ми страна. Ще се старая максимално, пък каквото стане... Не ми тежат отговорностите, по-скоро напрежението /ако се създава изкуствено/ и когато извършваш неблагодарен труд.
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13940
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #2656 -: Януари 06, 2015, 11:21:45 pm »
Задавам хорарен въпрос - "Ще се задържа ли на тази работа в близките няколко месеца?". Хорарната карта ми се струва противоречива.
Да, ще останеш на тази работата, няма да имаш финансови санкции, ще получаваш парите си от работата

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #2657 -: Януари 07, 2015, 12:24:40 pm »
Ами дано. Прехвърлиха ми допълнителни задължения, за да може въпросната колежка повече да седи и да се обучава. Трябваше и аз да се правя на тъпа, но не чак толкова тъпа, че да ме уволнят. Вече знам, че така номерът минава, не трябва да си показваш истинския потенциал.

Работното магаре тегли и поема допълнителни функции, за да могат някои просто да си цъкат на компа и да се обучават. Същите тарикатлъци имаше и в предишната ми работа, прехвърляха ми функциите си. Изглежда, че е доста присъщо на хората, с които работя.
« Последна редакция: Януари 07, 2015, 12:59:46 pm от Lilla »

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #2658 -: Януари 08, 2015, 02:09:51 pm »
Голяма новина, няма що. Всички заплати във фирмата са спряни, въобще не се знае кога и дали ще ни платят за м. декември.  :91:

akruks

• Hero Member
« Отговор #2659 -: Януари 08, 2015, 03:10:06 pm »
Голяма новина, няма що. Всички заплати във фирмата са спряни, въобще не се знае кога и дали ще ни платят за м. декември.  :91:
Споко, ще ви ги дадат заплатите, то нали имаше вчера срив на банкоматите в София, покрай пенсиите и докато потръгнат нещата...

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #2660 -: Януари 08, 2015, 03:14:03 pm »
Причината не е в някакъв банков срив. Няма пари по сметката, от които се плащат заплатите на персонала. Предполагам, че ръководството е недоволно от резултатите за изминалата година. Но не мога да разбера защо поддържат такава огромна бройка персонал, при това с доста високи заплати? Голям щат сътрудници, половината са неефективни. Но е вярно, че повечето разбират само от санкции, само така можеш да ги накараш да работят по-качествено и да не се скатават.

По-голяма простащина не бях виждала обаче - нито стотинка преди празниците /аванси няма, да не говорим пък за премии/ и после ти спират декемврийската заплата след празниците, когато се предполага, че хората са останали без пари.

« Последна редакция: Януари 08, 2015, 03:23:07 pm от Lilla »

Just_a_Dream

• Гост
« Отговор #2661 -: Януари 09, 2015, 11:14:06 am »
Ще направя ли покупка утре?

dani

• Newbie
  • *
  • Публикации: 45
« Отговор #2662 -: Януари 09, 2015, 11:19:57 am »
Здравейте,може би е малко безсмислено да поставям картата си,защото ми се струва очевиден отрицателният отговор на въпроса ми-опозиция м/у У1 и Луната и то в 6 дом и все пак питането ми беше: Имам ли шанс да спечеля този конкурс за работа? С този късен ац вероятно въпросът вече е решен. Благодаря!

akruks

• Hero Member
« Отговор #2663 -: Януари 09, 2015, 01:26:06 pm »
Ще направя ли покупка утре?
АСЦ е ранен, а въпросът ти е непълен, каква покупка имаш предвид- запланувала си нещо да си купиш за теб или за дома, или е нещо свързано с бизнеса ти, например да си дистрибутор и очакваш покупка? Покупка е също да си купя хляб довечера, така че поясни за какво питаш, моля!

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #2664 -: Януари 09, 2015, 01:29:08 pm »
Акрукс е права, желателно е да уточниш.

Има значение видът покупка, видът стока също така /има си сигнификатори/. Дали става въпрос за е-търговия/доставка или покупка на място.

akruks

• Hero Member
« Отговор #2665 -: Януари 09, 2015, 01:35:53 pm »
Здравейте,може би е малко безсмислено да поставям картата си,защото ми се струва очевиден отрицателният отговор на въпроса ми-опозиция м/у У1 и Луната и то в 6 дом и все пак питането ми беше: Имам ли шанс да спечеля този конкурс за работа? С този късен ац вероятно въпросът вече е решен. Благодаря!
При късен АСЦ може да се проследи крайното развитие на нещо, започнало преди- твоят въпрос е свързан с работа, за която вече си кандидатствала, но не си написала дали в момента работиш, защото ако работиш ще продължиш настоящата си работа, но ако си безработна има все пак вероятност да започнеш работа- Луната У5 в 6д прави последен хармоничен аспект със Слънцето У6 в 10д.

dani

• Newbie
  • *
  • Публикации: 45
« Отговор #2666 -: Януари 09, 2015, 01:41:41 pm »
В момента нямам работа,дано си права и започна да работя,дори и да не е тази,за която питам конкретно. А ретро Юпитер- У10 в 6 дом дали има някакво значение? ::)

akruks

• Hero Member
« Отговор #2667 -: Януари 09, 2015, 02:07:33 pm »
В момента нямам работа,дано си права и започна да работя,дори и да не е тази,за която питам конкретно. А ретро Юпитер- У10 в 6 дом дали има някакво значение? ::)
Юпитер има значение, разбира се, нали е твой У1, в знак на Слънцето У6, с което Луната ще извърши хармоничен аспект, затова и написах, че все пак има шанс да започнеш работа, а ретроградието показва забавяне, спънки или отлагане в хорарите.
Юпитер у1, У9, У10 по някое време ще извърши тригон със Сатурн У11 в 8д- може би при следващата работа ще е по-престижна и добре платена, затова ако сега не стане не съжалявай.

Just_a_Dream

• Гост
« Отговор #2668 -: Януари 09, 2015, 02:08:59 pm »
АСЦ е ранен, а въпросът ти е непълен, каква покупка имаш предвид- запланувала си нещо да си купиш за теб или за дома, или е нещо свързано с бизнеса ти, например да си дистрибутор и очакваш покупка? Покупка е също да си купя хляб довечера, така че поясни за какво питаш, моля!
За обувки става въпрос. Обадих се на една фирма да ми изработят обувки от лак-утре трябва да мина през магазина им и ако ми пасват на чантата ще ги купя. Въпроса ми беше по скоро дали ще направя покупката, която съм запланувала. Страшно искам да ги купя...  ???

Just_a_Dream

• Гост
« Отговор #2669 -: Януари 09, 2015, 02:33:18 pm »
Мъжа ми душичката ми златна сега ми звъни, че ходил да ги види, а утре в 9 сутринта и аз ще имам това удоволствие. Каза че са същите като чантата ми, ама той все пак е мъж...  ???