Леле, ти ме уби!
Ето отговора на приятелката:
"Нямаме номер на пратката. Не е препоръчана, обикновена пратка е. Купено е по Интенет - да, но там от Ани. тя отдавна я е платила и при нея стигна. Пратено е по пощата, платени са разходите, аз нямам да плащам нищо. Не мога да я проследя по никакъв начин. Дори не знаем със самолет ли пътува или с наземен транспорт. Не е бърза поръчка."
няма значение, че не е препоръчана, трябва да има номерче на квитанцията, която са дали на нейната приятелка в пощата там, когато е изпратила колетната пратка
с това номерче се проверява в сайта на тяхната поща и след това в сайта на нашата, не е нужно да ходи на крак в пощата да проверява
дори да е загубила квитанцията, може да провери на гишето където е изпратила колета- там в кочана стои част от квитанцията, където е описано всичко- номер, дата, грамаж и т.н., по датата и часа ще се ориентират
Но лично аз досега на два пъти съм пращала с обикновена поща - един път картичка, веднъж пък мартенички на моите хора в Мадрид и не ги получиха, с препоръчана пратка/писмо пристига за седмица, не се е губило досега нищо