Автор Тема: Общи хорари  (Прочетена 1584567 пъти)

adelina

• Hero Member
  • Публикации: 800
Re: Общи хорари
« Отговор #3720 -: Юли 19, 2015, 05:32:12 pm »
Не
Благодаря ти,че тъкмо се канят да ме обучават за настройчик, а аз много иискам това да го работя, и мисля , че тове е по -допрата работа, за която ми писа във връзка с един от старите ми хорари за работа.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #3721 -: Юли 19, 2015, 07:36:52 pm »
Почват да ме хващат паранои вече, а и сега се чух с една позната и тя допълнително подлива масло в огъня.

Въпросът ми е "Избрах ли читав адвокат?" /имам предвид конкретно лице, назовано по име/

Нямам никакво време и възможност да правя кастинг и да търся други адвокати, да проучвам всички възможности. След като за пореден път /вече съм свикнала/ едно обещание /за съдействие/ се оказа празни приказки, реших да избирам сред наличните /и познати/ варианти. До 1 август трябва да се подаде възражение в съда и да се вземе решение какъв ще е насрещният ми иск, за какво да претендирам. За противник имам много подъл и алчен човек.

Въпросът е зададен в 19:26 ч. на 19.07.2015 във Варна.

Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Reptil

• Hero Member
  • Публикации: 1945
« Отговор #3722 -: Юли 19, 2015, 07:50:30 pm »
Като теоретичен адвокат е по девети, като твой съветник по втори. В единия аспект е Венера, в другия Юпитер, понеже на теб ти давам Сатурн. Може да е малко надувка, но изглежда си разбира от адвокатстването, акълия е. Вече дали ще спечелиш с него е друга работа :012:

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #3723 -: Юли 19, 2015, 07:55:22 pm »
Жена е, сравнително млада, но има доста опит в граждански дела. От един мой клиент ми е препоръчана, иначе нямаше да се доверя. А и се познаваме от няколко години.

Разбира се, желателно беше да потърся специализиран адвокат, но такива трудно се намират, нямах и много време да търся и да ходя по консултации при този и онзи, на всеки да обяснявам ситуацията.

Diyana

• Hero Member
  • Публикации: 1702
« Отговор #3724 -: Юли 19, 2015, 07:58:07 pm »
Ще ес бори за теб като за себе си. Но адвокатът на другата страна е по-добър.
De omnibus dubitandum est

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #3725 -: Юли 19, 2015, 08:01:09 pm »
Ще ес бори за теб като за себе си. Но адвокатът на другата страна е по-добър.

По-опитен и с повече връзки, от по-старо поколение. Това, което съм чула за насрещния адвокат, е "гаден, алчен, но и мързелив". Парадоксът е, че срещу мен сега работи адвокат, който е познат на майка ми и на първия й съпруг /делото е заведено от втория съпруг/. От мой близък чух, че същият е загубил едно негово важно дело /имотен въпрос/, за доста пари, поради мързел и немарливост.

Моята адвокатка е стелиумна Везна, адвокатът на отсрещната страна е със Слънце в Риби.

Срещу мен стоят безпринципни и меркантилни хора, при това с доста по-голям финансов ресурс. Но ако все пак има някакви наченки на справедливост, се надявам да си получат заслуженото.

« Последна редакция: Юли 19, 2015, 08:18:17 pm от Lilla »

Diyana

• Hero Member
« Отговор #3726 -: Юли 19, 2015, 08:23:23 pm »
Потърси и някой друг, за по-нататък.
Адвокатът на другата страна е вероятно да те потърси тая седмица за споразумение. Може и да харесаш условията им.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #3727 -: Юли 19, 2015, 08:37:02 pm »
Потърси и някой друг, за по-нататък.
Адвокатът на другата страна е вероятно да те потърси тая седмица за споразумение. Може и да харесаш условията им.

Ангажирах и първия съпруг на майка ми /той познава адвокатите/, но дотук обратно обаждане не получих.

Тъкмо говорих с една близка и тя ми каза същото - ако нещо по делото се закучи, да потърся друг адвокат за всеки случай.

Първоначално идеята беше да не ми се плати нито една стотинка, затова са завели и това дело, без да съм претендирала.

Чудя се дали да не направя елекция за подаване на възражение? Мисля да използвам Луна в накшатра Джиештха или Мула.  ;D

« Последна редакция: Юли 19, 2015, 09:21:56 pm от Lilla »

Reptil

• Hero Member
  • Публикации: 1945
« Отговор #3728 -: Юли 19, 2015, 10:00:39 pm »
Ако е стелиумна Везна, става по-лесно, оставяме я само с Венера за сигнификатор.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #3729 -: Юли 19, 2015, 10:03:58 pm »
Огромен стелиум - Плутон, Венера, Слънце, Марс и Уран. Най-точен е съвпадът Слънце/Марс, при това в точен квадрат със Сатурн. Луната е в Лъв.

Мисля, че Слънце в конфигурация с Марс и Сатурн е подходящ избор, имайки предвид, че и "ищецът" е с такава конфигурация /имат и Луна в един знак/. Не му трябва човек с "меки" аспекти, а някой, който да го постави на място, но елегантно - по везнишки.  :)
« Последна редакция: Юли 19, 2015, 10:20:43 pm от Lilla »

Теодор

• Hero Member
  • Публикации: 1948
« Отговор #3730 -: Юли 19, 2015, 11:17:29 pm »
Почват да ме хващат паранои вече, а и сега се чух с една позната и тя допълнително подлива масло в огъня.

Въпросът ми е "Избрах ли читав адвокат?" /имам предвид конкретно лице, назовано по име/

Нямам никакво време и възможност да правя кастинг и да търся други адвокати, да проучвам всички възможности. След като за пореден път /вече съм свикнала/ едно обещание /за съдействие/ се оказа празни приказки, реших да избирам сред наличните /и познати/ варианти. До 1 август трябва да се подаде възражение в съда и да се вземе решение какъв ще е насрещният ми иск, за какво да претендирам. За противник имам много подъл и алчен човек.

Въпросът е зададен в 19:26 ч. на 19.07.2015 във Варна.
Не ми се вижда читав с този Меркурий в неин първи дом. Нейните У1,3 са в неин интерсептиран 2-ри дом - гледа предимно личните си изгоди, а тези 2 планети ще направят опозиция с Нептун твой У2. Празнодумка, философка я виждам.
Все пак мисля, че ще спечелиш делото. Венера и Луна в дева вървят към тригон с Плутон в първи дом - диспозитор на Сатурн У1. Последният аспект на Луната е секстил със Сатурн У1.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #3731 -: Юли 19, 2015, 11:22:48 pm »
Празнодумка, философка я виждам.

Не, не е такава. И това беше една от причините, поради които я избрах. Не понасям лаладжии и лаладжийки, които говорят празни приказки и дават празни обещания, колкото да отбият номера.

Първо се обърнах към друг познат адвокат, мъж - Слънце в Стрелец, Луна в Овен. Но този наистина много говори, а не се знае колко работа върши - неслучайно клиентът, който ми препоръча въпросната адвокатка, го е заменил за нея и работи с нея вече в продължение на няколко години /човекът има успешен строителен бизнес/.  ;)

Не знам по кой хорар може да се гадае за евентуалния изход на делото - този хорар е втори по ред, преди него има първи /по друг въпрос - с какво е свързано делото и от кого може да е призовката/ и като че ли там нещата се виждат по-ясно.

Все пак мисля, че ще спечелиш делото.

Зависи какво ще поискам  ;D

Ако само защитавам моето жилище, почти със сигурност ще го спечеля.

Ако претендирам за друго /полага ми се по закон/, изходът зависи от размера на претенцията. Обещавам да не бъда прекалено алчна  :012:, макар че точно това заслужават, иска ми се да размажа това меркантилно семейство.

« Последна редакция: Юли 19, 2015, 11:34:20 pm от Lilla »

Diyana

• Hero Member
« Отговор #3732 -: Юли 19, 2015, 11:33:28 pm »
По седми ли реши да я гледаш, Тео?
Часът е на Сатурн.
ако приемем адвокатката за Луна, има рецепция и секстил между Луната и диспозитора й Меркурий, тъй че в случая положението на Меркурий в първи е по- скоро предимство, отколкото недостатък.

Теодор

• Hero Member
  • Публикации: 1948
« Отговор #3733 -: Юли 19, 2015, 11:40:55 pm »
По седми ли реши да я гледаш, Тео?
Часът е на Сатурн.
ако приемем адвокатката за Луна, има рецепция и секстил между Луната и диспозитора й Меркурий, тъй че в случая положението на Меркурий в първи е по- скоро предимство, отколкото недостатък.
Да, по 7-ми като назована по име. Явно е така. :) То точно тази Луна ще прави и тригон с Плутона в първи дом, така че ще помага. Определено тази рецепция показва, че е умна и си разбира. Мен не ме притесни последното, а това че може да се окаже хитруша.  :012:
Лили, взима ли много скъпо адвокатката?
« Последна редакция: Юли 19, 2015, 11:43:44 pm от Теодор »

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #3734 -: Юли 19, 2015, 11:42:17 pm »
Лили, взима ли много скъпо адвокатката?

Не, не взема скъпо. А по принцип това са едни от най-трудните и скъпи дела, хонорарите за тях са високи.

Определено не е от тия дето се нуждаят и се хващат за всяко дело, било то и губещо, колкото да спечелят някой лев. За мен това също беше един от критериите в избора.
« Последна редакция: Юли 19, 2015, 11:44:24 pm от Lilla »