на рождения ми ден ми отправиха официално работно предложение, питането е "добре ли ще е за мен да приема новата позиция"
Аз обикновено подсъзнателно разчитам силно положително такива знаци като предложения по време на рождени или имени дни, съвпадения на имена и т.н. и после много не се замислям.
Според мен и по двете карти отговорът е Да. По втората - повече да. В първата карта Слънцето е часови управител, което изглежда повече съответстващо на въпроса, но не е в съотвествие с домовите управители. Опозицията У1-У7 е отминала и няма да се повтори в ретроградната фаза. Опозицията Юпитер-Венера също няма да се осъществи. Въпросът с ретро Юпитер - не съм сигурна дали това е нова фирма за теб и ново предложение - да не би да е финал на разговор, който вече сте водили преди? Не ми харесва, че си изгорена и перигрин. Положението ти в осми мога да го изспекулирам примерно с работа във финансова институция. Не бързай да бягаш презглава от страх, комбустите не са много адекватни при вземането на решения. Не ти предстоят кофти аспекти обаче и накрая все пак ще кандисаш - именно парите и "социалният пакет" ще те убедят.
Във втората карта имаме вече Меркурий като управител на часа. Опозицията Луна Сатурн е неприятна и на двете места, но в първата карта има повече отношение към работата и парите. Тук към взаимоотношенията. Ти си в по-силната позиция обаче, а последните аспекти на Луната преди напускането на знака са тригоните към Козирог. Тригонът със Слънце е мощно да също. В добавка имаме и Сириус с Юпитер на асцендента там. Да не говорим пък за У10 върху асцендента и У1 в 11-ти - втори от десети.
Да подчертая само, че винаги гледам кариерни въпроси по десети дом. Долу във файлчето съм пуснала шот на втората карта с изключени трансатурни и сепариращи аспекти и включени пълнознакови сходящи аспекти. Визуалното възприятие е съвсем различно
.
ПС. Между другото вчера имахме изключително важна среща в офиса - аналогична на интервю за работа - нещо, което при положително развитие осмисля бъдещото съществуване на структурата ни и й дава глобални перспективи за растеж. Пуснах карта, разбира се, и се затормозих силно от Сатурн-Луна. Сатурн беше и управител на първи дом в картата на срещата. Имаше дразнещи битовизми - проблеми с кетъринга, преводач-интерпретатор и неразбирателства вътре между членовете на преговорния ни екип преди и след срещата, но резултатът от самата среща надхвърли очакванията. Дето се вика - внезапно "пораснахме с няколко века".