Аброуд, благодаря за картата и споделеното.
Спецификата тук е, че Юпитер е единична планета и то единична ретроградна, но без точен аспект към Слънце. Натива де факто не може да се възползва на макс от есенцията лично за себе си, но това не означава, че същия няма да
му носи, макар и индиректно. Виж по прогресия кога се е обърнал Юпитер, към кого и след 2 -3 години, ако споделиш събитие по картата, за мен ще бъде полезно.
За аплодисментите... Имам нужда и ми харесва да получавам и да давам от същите- Луна/Венера в Овен в 5-ти. Това не се случва от само себе си, защото там е и Сатурн, изработила съм си и сцена, и публика, и аплодисменти, но не и без поддръжката на Юпитер. Подчертан огнен акцент и кардинални домове, с у АСЦ в 10-ти, е нормално да търси внимание, но не на всяка цена -Слънце Риби в 4-ти дом.
За разбирането...Да ни разбират, означава да ни подкрепят точно така, както бихме искали-това е едно и от предназначенията на аплодисментите. И ако човек се е научил да се самоподхранва, това с неразбирането в годините за мен се превърна в повод за наблюдение: Кои са тези 100 от 101, които не ме разбират, кога не ме разбират същите и защо не ме разбират. Всички имаме този повод да схванем разбиранията на и за другите на всеки 11, 8 месеца, докато Юпитер транзитира в съответния знак и през индивидуалните ни домове и точки. Тук вече е актуален израза " Който разбрал, разбрал", според собствения си натал. Аз съм с изявен ретро(граден) темперамент и е нормално да съм малко или много 100 стъпки вляво или вдясно по отношение на разбиранията си, което рефлектира и върху изказа ми. Това налага да полагам повече усилия и време в тази посока, затова и избора ми на професия е със засилена социализация- уча се в движение. Всяка стационарност на Юпитер е важна за мен, както и опозицията Слънце-Юпитер от цикъла, защото аз съм родена с такава- казаното от мен, поставено в нечий други уста, звучи разбираемо или след година давност. Към този момент дотолкова съм се научила на начин, по който да бъда разбираема. Не го приемам за проблем, че не ме разбира обособена група от хора, приемам го като липса на опит и възможност да науча още нещо за себе си. Ако в един момент спре разбирателството между мен и децата, между мен и животните, тогава вече ще е проблем за мен. Тълкуването, разбирането по-скоро, според мен, се определят предимно от транзитно-прогресивния период, в който се намира натива и като наблюдаван, и като наблюдаващ, а не толкова от темперамента му по принцип, разбира се, това не е повод, в случая, да не поработя повече върху посоченото ми "слабо място ". Ето повод да използвам конструктивно тр. Сатурн към Меркурий и да потърся повече факти( таблиците). Нормално е да има противоречия, когато се сблъскат различни начини на мислене и изразяване, както и това, че всеки реагира по своему на различното ( новото).
И не всеки часовник буди сутрин за работа.