Енигма, не би трябвало все още Юпитер да ти е направил възврат, но е спрял между Слънце и Плутон, а тогава Меркурий е бил ретрограден. Не разбрах, точно какво се случва около финансите ти, ако е удобно пак да споделиш-извинявай. Тр. ретро Юпитер във 2-ри ,с твърди аспекти дава тенденция да се инвестира неблагоразумно, но и пък и винаги изниква възможност да се съберат парите отново.Понеже това е и дома на сигурността, а при теб той е под управлението на тронов Меркурий, но зависим от ретро Марс, желанията и стремежите ти да си финансово независима спешно, някак не кореспондират с Венера/Сатурн в Телец в 10-ти, да изглеждаш стабилна и успяла в очите на другите с твое любимо занимание, нещо започнато или такова, свързано с дете, любим. Сатурн в периода е в знак и дом управляван от , Юпитер и е минал през у МЦ- няма синхрон между участниците в това, на което се надяваш или си се надявала. Предстои лек аспект между Меркурий и Сатурн, виж тогава как ще се развият делата по твоя 2-ри дом и ако прецениш да споделиш тук. 
Рени, това казах, че чаках да се разпадне аспекта-възвратът мина, да, за да съм сигурна ,за да споделя. защото по това време имаше и противофаза на възел, а той в същия дом с юпитера и е ЮЛВ-неща, от които не се нуждая-да имам пари в излишък, вероятно. Венера и сатурн са в 9 /не в 10дом/-пак вид житейска философия, кредо и верую, но са У на 6-сатурн, служене и У на МЦ венера-знаеш какво е, сатурн е по-твърд-разчитам на изработено, може и да не е правилно.
Ретроградният меркурий, аз тогава писах, сега излиза занимавам пак отново-е У 2 -пари, ценности, включително и нематериални, и също е У 11дом-приятели, идеали.
Приятелството си остана, то е многогодишно, материалният израз на парите не може да се съизмери точно с това,което си получил като подкрепа, отношение....