Защо? Юпитер у10 е в добър аспект с Меркурий у7, 4 и би трябвало да имаш хармоничен дом и семейство, добър статус в обществото
akruks, благодаря за включването

Притесненията ми отново идват от това, че все още нямам добри познания по астрология и интерпретирам по неправилен начин.. Например от това, че прочетох от книгата на Каръл Ръшман, че хората с инсептиран първи и седми дом почти винаги имат повече от един брак, и ако в последно време сме се отдалечили с половинката се вкарвам в някакви филми. Като всеки начинаещ се опитвам да предвидя бъдещи събития и вече не съм сигурна дали това не е неправилен подход. Например за следващия си соларен възврат (кой ме караше да го гледам...) имам съвпад сатурн и плутон в седми соларен , което пак ме навежда на тази мисъл, северен лунен възел на куспида на натален 5 ти дом , което свързвам с бебе, а с мъжът ми към настоящия момент не искаме второ дете и слънце, луна, венера и марс в съвпад в 4 ти соларен, седми натален ( и дом нямаме намерение да сменяме), соларен асцедент започва от 4ти натален и от тук пак се вкарвам във филми, че ще се разведем и ще имам дете от друг и ще си сменям дома. А наистина, ама наистина не го искам това нещо да се случва .. И откакто го видях и само търся други показатели, може би е по-добре да отида на астролог и да ми обясни и да се поуспокоя, но от друга страна ме е страх да не ми каже същото нещо...
И затова, извинявам се, ако пиша глупости, просто исках да обясня откъде тръгна всичко с идеята за развода

Това мое мнение може да послужи на начинаещите как от неразбиране може да се вкараш в страхотни филми, не дай си боже да се разведеш от нищо.
А естествено, когато споделих на съпруга си за развода, той започна да се смее и каза - "обаче искам ти да обясниш на всичките ни познати и роднини, като започнем да се развеждаме, че е защото астрологията така казва"