В периода, Юпитер е източен, видим, макар и в знак, където няма достойнства, няма твърди аспекти- не може да вреди.
Каквото докосне в картата, кара натива в тази сфера да има прозрения, видения за бъдеще, перспектива; дава усещане как нещата в тази сфера могат да бъдат подобрени; къде да се търсят възможности; да има освобождаване Или с по-малко усилия, повече ефект, постижения. Юпитер е социална планета, не се вълнува от човека като единствено число, той търси разширение навън, към света, да се схване цялата, голямата картина и когато човек това не го разбира, започва повече да яде, харчи, проповядва и т.н., което рефлектира върху навици, ежедневие, поведение, оттам върху здравето и ...Юпитер през АСЦ ме направи дебела. Ако човек не разширява навън онази сфера или планетарен принцип, активирани от тр.Юпитер, се разширява тялом, а има ли проблеми с физиката се получава- бум !
Когато планета активира натален Юпитер, човек се пита : 'Какво е за мен Юпитер и колко мога да го ползвам, къде ?"
Когато Юпитер активира планета, човек се пита :" Как да направя, ангажирам тази планетаи нейните сфери с Юпитер ?"
Статус на натален Юпитер- есенцията: имам очаквания Юпитер да се изрази своята естествена природа, акценденцията: тези очаквания ще се осъществят или не.