Попитай Луната си ,тя ще ти каже .
Тя е тази ,която определя как реагираме инстинктивно на обстоятелствата и според знака ,в който се намира разбираме дали сме търпеливи или не ,в случая.Когато е в огнени или водни знаци тя реагира спонтанно или инертно ,без предварително да обмисля ,докато в земни и въздушни първо мисли и после действа (чрез Марс разбира се) според направената от "нея" оценка.Най-нетърпеливи са/сме онези ,които притежават/ме Луна в Овен и Стрелец,защото нас никога не ни липсва решителност и "скачаме" без да сме се огледали ,това е вътрешно усещане ,което често ни създава проблеми .
Това че някоя планета аспектира Луната ,не означава че ще промени този вид реакция ,а според вида аспект ,доколко ще я изразява свободно.
Колкото до Сатурн ,той може да ни научи да сме търпеливи ,чрез транзитите си във времето ,добавяйки тази ни вторична способност,но в натала няма как той да е "виновника" за това ,че сме нетърпеливи.Това че ограничава ,потиска ,предпазва,дисциплинира ,е с цел и това е МЦ /"най-високото" и затова на всеки 7 години 'вади" показалката си и ни напомня за принципа си-усилие.
Аз имам Луна в Овен и съм крайно нетърпелива ,макар Сатурн да е съвпад с нея .Близките ми са с Луна във въздушни и земни знаци и проявяват търпение.