Пускам карта за вече известно събитие - смъртта на мама. Пускам и Лунара, защото тя ме събуди точно когато той е влезнал в сила - около 06:15ч сутринта. Лунарния МС/ИС е по оста на възлите в натала.
Сетих се и за 8 дом в солара - миналата година си правехме майтап за изпепеляващата любов ....
Дирекции - търся предимно аспект на куспидите. В книгата на Левин се казва, че ни е необходим негативен или кармичен аспект към оста 4/10 или съвпад на Светилата с една от двете точки, ако те в натала имат напрегнат аспект със злотворна планета. Орбис при дирекциите - 1 градус.
От всички налични се спирам на: Дир ИЦ съвпад ЮЛв - орбис < 1 гр. В натала нодалната ос си е в квадрат с Марс = така квадрата от Марс започва да действа по-рано. Оста на Лунара попада върху нодалната ос също - тук вече допустимия орбис е по-голям. Нямам идея, дали оста от лунара може да активира дирекция, но съвпадението е факт.
Дир Меркурий, У4, сменя знак - но пък влиза в Стрелец - просто се надявам, че мама е отишла на по-хубаво място, освободила се е от мъките на Скорпиона.
Дир Венера/Плутон са в квадрат към ос 2/8 - но какво общо има това с родителя - смърт - да, но за родител ... Евентуално това, че везни са включен знак в 4 дом - но не ми се струва достатъчно, за да съм категорична.
Прогресии (в комб с дир) - прогр Слънце е в средата на съвпада ЮЛВ/Нептун, в квадрат с натален Марс. Нептун е У9,У10. Слънцето се намира в 4 дом. Марс е втори У10.
При транзитите - освен квадрата на Плутон към Меркурий, У4 и намиращ се в 4 дом, но орбис 2 гр - друго не виждам. Нептун има куинконс пак към Меркурий, но той е на 3 гр и е разходящ - не знам дали оказва влияние. Има и секстил на тр Сатурн към Луната, но той явно не проработи. От дълго време тр Уран, У8, е много активен при мен - минава през 10 дом и аспектира с куинконси нат Уран и нат Нептун - демек, седи на върха на йод.
Честно казано, тайничко се надявах, пълнолунието да отпуши каналите за източване на водата от тялото - така както направи с мен преди 1 година, и оттам да започна полека да възстановявам мама. За съжаление, тя не успя да го дочака.
Но от всичката информация ми остава един привкус на карма/съдба и освобождаване.
След като написах поста, видях темата за СЗ на 13 септември - СЗ нали започват да действат около месец по-рано. Е, при мен то попада точно върху нат Уран, У8. Доколкото си спомням, за това затъмнение Б. Брейди даваше не особено ласкаво тълкувание - трябва да го намеря.