Автор Тема: Най-точни аспекти  (Прочетена 34064 пъти)

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
Re: Най-точни аспекти
« Отговор #60 -: Юли 13, 2013, 12:51:19 pm »
При всяка една опозиция са замесени взаимоотношения -какви ,ще покажат планети,знаци ,домове.

Мерси :)
Аналогично при квадрат?

Сатурн,защото Луната много "лъже" . :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Скорпионче

• Hero Member
  • Публикации: 2148
« Отговор #61 -: Април 24, 2014, 03:03:20 pm »
Ще може ли мнение и по съвпад Луна/Плутон и тригон Венера/АЦ?
"Всяко наше удоволствие е сделка с дявола."

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #62 -: Април 24, 2014, 03:26:09 pm »
Забелязала съм, че обикновено най-точните аспекти, ако в тях участват лични планети, са с най-изявено влияние. Говорим за мажорни аспекти.

При мен най-точен е аспектът между Луната и Марс (тригон), при това и двете планети са доминанти в западната карта. По опозицията Слънце/Плутон (тя не е толкова точна, 6 гр. сходяща орбиса) привличам външни обстоятелства и хора, които внасят напрежение, несигурност и конфликт в живота ми.
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Рени

• Hero Member
« Отговор #63 -: Април 24, 2014, 03:56:07 pm »
Ще може ли мнение и по съвпад Луна/Плутон и тригон Венера/АЦ?

Луна/Плутон-обсебена от емоциите си ,винаги ще реагираш през призмата на "око за око ,зъб за зъб",предусещаща всеки един опит да бъдеш манипулирана,изиграна ,неоценена,силна сензитивност. :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Скорпионче

• Hero Member
  • Публикации: 2148
« Отговор #64 -: Април 24, 2014, 04:27:29 pm »
Рени,както винаги невероятно точна!Благодаря. :38:
"Всяко наше удоволствие е сделка с дявола."

Reptil

• Hero Member
  • Публикации: 1945
« Отговор #65 -: Април 24, 2014, 07:34:01 pm »
Венера съвпад АЦ 0°33'/1°28' (сходящ, 0°33' е според последната ректификация), I дом, Везни
Слънце квадрат Юпитер 0°43' (сходящ), I–IV дом, Скорпион—Водолей
Меркурий съвпад Сатурн 1°16' (разходящ), II дом, Скорпион
Луна тригон Марс 1°25' (разходящ), VIII–XII дом, Близнаци—Везни
Слънце съвпад ЮЛВ 1°32' (сходящ), I дом, Скорпион

Диспозиторите по случайност са пак същите.

Карт(инк)а — тук.

Flora

• Hero Member
  • Публикации: 1168
« Отговор #66 -: Април 24, 2014, 08:19:39 pm »
При мен най-точен е секстила между асц и венера ( орб 1 градус), следва тригона на уран със слънцето ( 3 градуса, дори малко по-малко). ..след това, отново с 3 гр се класира марса в съвпад с нептун. Имам и други  два аспекта  с орбис 4 гр   :)
« Последна редакция: Април 24, 2014, 09:54:57 pm от Flora »
Sometimes I wake up in the morning
To red, blue, and yellow skies
It's so crazy I could drink it like tequila sunrise
I feel free when I see no one
And nobody knows my name

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #67 -: Април 24, 2014, 08:27:07 pm »
Най-точните ми аспекти в хороскопа са все тригони, опозициите и квадратурите са с по-широки орбиси. Лошотията на трудните аспекти проявявам само под натиска на кофти хора и кофти обстоятелства. Не съм от хората, на които им е кеф да са гадни по принцип, но познавам и такива.

Santi

• Hero Member
  • Публикации: 660
  • Nonsense
« Отговор #68 -: Април 24, 2014, 10:09:10 pm »
При мен изглежда, че тригонът на Слънцето-4д. към АСЦ-та е най точен, като го следва карето Луна - 1д./Меркурий(1гр)5д., тригона Луна- 1д./Сатурн(2гр)-10д., съвпада Меркурий/Марс (3гр) - 5д. и т.н. Честно казано нямам спомени да съм изразявал негативно отношение към някого, освен ако то не е било провокирано с определени постъпки.

Happy58

• Гост
« Отговор #69 -: Април 25, 2014, 08:35:28 am »
Венера съвпад АЦ 0°33'/1°28' (сходящ, 0°33' е според последната ректификация), I дом, Везни
Слънце квадрат Юпитер 0°43' (сходящ), I–IV дом, Скорпион—Водолей
Меркурий съвпад Сатурн 1°16' (разходящ), II дом, Скорпион
Луна тригон Марс 1°25' (разходящ), VIII–XII дом, Близнаци—Везни
Слънце съвпад ЮЛВ 1°32' (сходящ), I дом, Скорпион

Диспозиторите по случайност са пак същите.

Карт(инк)а — тук.

рептил, този йод как го усещаш? Нещо общо с писанията по книжките?

Diyana

• Hero Member
  • Публикации: 1702
« Отговор #70 -: Април 25, 2014, 08:48:10 am »
Квадратът сатурн*плутон е с точност от 5 секунди. Ако е вярна картата, и Асц. е точно тук - +/- половин минутка от Сатурн. Единственият друг партилен аспект е антисията Луна/Юпитер.
De omnibus dubitandum est

Рени

• Hero Member
« Отговор #71 -: Април 25, 2014, 10:49:33 am »
Квадратът сатурн*плутон е с точност от 5 секунди. Ако е вярна картата, и Асц. е точно тук - +/- половин минутка от Сатурн. Единственият друг партилен аспект е антисията Луна/Юпитер.

Диана,този квадрат отразява ли при теб отношението ти към партньорствата,партньорите "повтарят " ли,носят ли тази характеристика и с този същия ли  аспект   участваш в тях? Професията ти също така, носи ли оттенък от него ? Винаги ли усещаш напрежение или дискомфорт ,когато си в обкръжение на хора ,които обичат да се налагат и/или демонстрират власт ,контрол ,чрез проектиране на вина ?

Mirabella

• Hero Member
  • Публикации: 1880
« Отговор #72 -: Април 25, 2014, 01:07:26 pm »
Слънце в 1-ви в тригон с Плутон в 8-ми. Орбисата е 20 мин. Повечето хора ме възприемат като пример за подражание или някакъв вид авторитет. Мисля, че заради този аспект (гарниран със сатурново присъствие) изглеждам студена и властна, а това плаши хората. Мога да командоря (че то кой не може?), но не ми е комфортно да го правя. На вътрешен план периодично, като по скорпионски, съм поставена от обстоятелствата в кризисни ситуации, с които трябва да се справям. Не само в партньорствата (Слънцето е у7). Мисля,че заради това разбирам и харесвам хора (мъже), които се поставят сами в ситуация от типа "ножът опря до кокала" само и само да докажат още веднъж на себе си, че могат да излязат от всичко. Интересувам се от психология и обичам да изучавам странностите на човешката природа. Разни там терористи, психопати, социопати и други престъпни умове. Съжалявам, че не съм профайлър.

Рени

• Hero Member
« Отговор #73 -: Април 25, 2014, 01:21:48 pm »
Мирабела,дала си картбланш на Плутон и се идентифицираш с всичко ,което той демонстрира ,но трябва да има и още един важен /точен  аспект при теб с акцент Риби/Нептун/12-ти дом ?!?   :)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #74 -: Април 25, 2014, 01:37:37 pm »
Най-точният аспект на Слънцето при мен е тригон със Сатурн – сходящ, с 3-градусова орбиса. Опозицията с Плутон е по-широка, но също сходяща. Не знам по кой от двата аспекта повече ме възприемат околните, досега не съм получавала адекватна обратна връзка, а и нещо в картата ми има интересното свойство да “зацапва“ очилата на наблюдаващия, а също така да провокира различни видове проекции. Това по Нептун ще да е, но и Плутон със сигурност допринася. По Сатурн в тригон към Слънце се стремя да демонстрирам висок професионализъм – Слънцето е силно есенциално, а Сатурн е слаб  – може би затова някак ми е достатъчно вътрешно да знам, че се справям перфектно, без да получавам признание и специални знаци на внимание отвън и да ме аплодират дружно. С годините успях да преодолея огорчението от това, че често в колективите, в които съм работила, другите се опитват по някакъв начин да дискредитират и омаловажат приноса и заслугите ми, а много често и някои предимства. Сега за мен е най-важно вътрешното удовлетворение и осъзнаване, че “аз мога“.

Сега си дадох сметка, че въпросното “аз мога“ е девизът на Лъва, не на Овена. А в Лъв е расположен наталният Сатурн, от този знак идва тригонът към Слънцето. Та вероятно това ще да е изявата – да докажа сама на себе си, че мога да се справя. Няма нужда от лаврови венци.  :)

« Последна редакция: Април 25, 2014, 01:51:51 pm от Lilla »